Advanced search
1 file | 138.59 KB

Thuisbegeleiding voor gezinnen met een persoon met een beperking

Veerle Soyez (UGent) and Geert Van Hove (UGent)
Author
Organization
Abstract
Thuisbegeleiding is, in historisch opzicht, een recent gegeven. Desondanks hebben de diensten voor thuisbegeleiding in de loop van de laatste 2 decennia geleidelijk een steeds belangrijker positie verworven binnen het geheel van de zorg voor personen met een beperking. De huidige evoluties in het denken over personen met een beperking (en hun context) en de recente ontwikkelingen en tendensen in het hulpverleningsveld (onder andere de evolutie van aanbodsgestuurd naar vraaggestuurd werken) zorgen er voor dat de ambulante sector, waar de thuisbegeleidingsdiensten deel van uitmaken, voortdurend voor heel wat nieuwe uitdagingen geplaatst worden. In wat volgt belichten we de werking van de diensten voor thuisbegeleiding voor gezinnen met een persoon met een beperking. We staan stil bij een aantal algemene uitgangspunten en werkingsprincipes van thuisbegeleiding, schetsen het historisch en wettelijk kader van de diensten voor thuisbegeleiding en belichten enkele discussiepunten.
Keywords
thuisbegeleiding, beperking, ambulante hulpverlening aan gezinnen

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 138.59 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Soyez, Veerle, and Geert Van Hove. 2008. “Thuisbegeleiding Voor Gezinnen Met Een Persoon Met Een Beperking.” Welzijnsgids (mechelen) (69): 23–48.
APA
Soyez, Veerle, & Van Hove, G. (2008). Thuisbegeleiding voor gezinnen met een persoon met een beperking. WELZIJNSGIDS (MECHELEN), (69), 23–48.
Vancouver
1.
Soyez V, Van Hove G. Thuisbegeleiding voor gezinnen met een persoon met een beperking. WELZIJNSGIDS (MECHELEN). 2008;(69):23–48.
MLA
Soyez, Veerle, and Geert Van Hove. “Thuisbegeleiding Voor Gezinnen Met Een Persoon Met Een Beperking.” WELZIJNSGIDS (MECHELEN) 69 (2008): 23–48. Print.
@article{999192,
 abstract   = {Thuisbegeleiding is, in historisch opzicht, een recent gegeven. Desondanks hebben de diensten voor thuisbegeleiding in de loop van de laatste 2 decennia geleidelijk een steeds belangrijker positie verworven binnen het geheel van de zorg voor personen met een beperking. De huidige evoluties in het denken over personen met een beperking (en hun context) en de recente ontwikkelingen en tendensen in het hulpverleningsveld (onder andere de evolutie van aanbodsgestuurd naar vraaggestuurd werken) zorgen er voor dat de ambulante sector, waar de thuisbegeleidingsdiensten deel van uitmaken, voortdurend voor heel wat nieuwe uitdagingen geplaatst worden. In wat volgt belichten we de werking van de diensten voor thuisbegeleiding voor gezinnen met een persoon met een beperking. We staan stil bij een aantal algemene uitgangspunten en werkingsprincipes van thuisbegeleiding, schetsen het historisch en wettelijk kader van de diensten voor thuisbegeleiding en belichten enkele discussiepunten.},
 author    = {Soyez, Veerle and Van Hove, Geert},
 issn     = {1780-079X},
 journal   = {WELZIJNSGIDS (MECHELEN)},
 language   = {dut},
 number    = {69},
 pages    = {23--48},
 title    = {Thuisbegeleiding voor gezinnen met een persoon met een beperking},
 year     = {2008},
}