Advanced search
1 file | 1.66 MB Add to list

Is zonne-energie economisch interessant?

Bart Verhelst (UGent) , Jan Desmet (UGent) , Colin Debruyne (UGent) , Greet Vanalme (UGent) and Johan Vanalme
Author
Organization
Abstract
Nu de steunmaatregelen voor zonne-energie verminderen, wordt de vraag of deze technologie economisch rendabel is nog belangrijker dan voorheen. Binnen verschillende kenniscentra, zowel wereldwijd als in Vlaanderen, wordt hierop onderzoek verricht. Zo wordt ook aan Lemcko, het elektrotechnisch expertisecentrum van de Hogeschool West-Vlaanderen departement GKG (voormalig PIH), diepere studie hierop doorgevoerd. Lemcko is een gevestigde waarde binnen de onderzoeks- en dienstverleningswereld in het domein van de netkwaliteit, energie-efficiëntie en implementatie van hernieuwbare energiebronnen op het distributienet. Het onderzoek doorgevoerd binnen Lemcko is niet alleen van wetenschappelijke en technologische inslag, maar ook economische aspecten worden onderzocht. Deze bijdrage werpt een kritische blik op de economische haalbaarheid van zonne-energie-projecten. Hieruit moet blijken dat dergelijke projecten niet steeds zo economisch interessant zijn als het gros van de installateurs doet uitschijnen. Er dient dan ook doordacht omgesprongen te worden met de investering in dergelijke productie-eenheden.
Keywords
fotovoltaïsch, economie, economische haalbaarheid, zonne-energie

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 1.66 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Verhelst, Bart, et al. “Is Zonne-Energie Economisch Interessant?” ELEKTROTECHNISCH INGENIEUR : BELGOTRONIC, no. 125, 2010, pp. 6–8.
APA
Verhelst, B., Desmet, J., Debruyne, C., Vanalme, G., & Vanalme, J. (2010). Is zonne-energie economisch interessant? ELEKTROTECHNISCH INGENIEUR : BELGOTRONIC, (125), 6–8.
Chicago author-date
Verhelst, Bart, Jan Desmet, Colin Debruyne, Greet Vanalme, and Johan Vanalme. 2010. “Is Zonne-Energie Economisch Interessant?” ELEKTROTECHNISCH INGENIEUR : BELGOTRONIC, no. 125: 6–8.
Chicago author-date (all authors)
Verhelst, Bart, Jan Desmet, Colin Debruyne, Greet Vanalme, and Johan Vanalme. 2010. “Is Zonne-Energie Economisch Interessant?” ELEKTROTECHNISCH INGENIEUR : BELGOTRONIC (125): 6–8.
Vancouver
1.
Verhelst B, Desmet J, Debruyne C, Vanalme G, Vanalme J. Is zonne-energie economisch interessant? ELEKTROTECHNISCH INGENIEUR : BELGOTRONIC. 2010;(125):6–8.
IEEE
[1]
B. Verhelst, J. Desmet, C. Debruyne, G. Vanalme, and J. Vanalme, “Is zonne-energie economisch interessant?,” ELEKTROTECHNISCH INGENIEUR : BELGOTRONIC, no. 125, pp. 6–8, 2010.
@article{901821,
 abstract   = {{Nu de steunmaatregelen voor zonne-energie verminderen, wordt de vraag of deze technologie economisch rendabel is nog belangrijker dan voorheen. Binnen verschillende kenniscentra, zowel wereldwijd als in Vlaanderen, wordt hierop onderzoek verricht. Zo wordt ook aan Lemcko, het elektrotechnisch expertisecentrum van de Hogeschool West-Vlaanderen departement GKG (voormalig PIH), diepere studie hierop doorgevoerd. Lemcko is een gevestigde waarde binnen de onderzoeks- en dienstverleningswereld in het domein van de netkwaliteit, energie-efficiëntie en implementatie van hernieuwbare energiebronnen op het distributienet. Het onderzoek doorgevoerd binnen Lemcko is niet alleen van wetenschappelijke en technologische inslag, maar ook economische aspecten worden onderzocht. Deze bijdrage werpt een kritische blik op de economische haalbaarheid van zonne-energie-projecten. Hieruit moet blijken dat dergelijke projecten niet steeds zo economisch interessant zijn als het gros van de installateurs doet uitschijnen. Er dient dan ook doordacht omgesprongen te worden met de investering in dergelijke productie-eenheden.}},
 author    = {{Verhelst, Bart and Desmet, Jan and Debruyne, Colin and Vanalme, Greet and Vanalme, Johan}},
 issn     = {{2031-3489}},
 journal   = {{ELEKTROTECHNISCH INGENIEUR : BELGOTRONIC}},
 keywords   = {{fotovoltaïsch,economie,economische haalbaarheid,zonne-energie}},
 language   = {{dut}},
 number    = {{125}},
 pages    = {{6--8}},
 title    = {{Is zonne-energie economisch interessant?}},
 year     = {{2010}},
}