Advanced search
1 file | 627.92 KB Add to list

Leiderschap in de boeken. Een literatuurstudie naar leiderschap en politieleiderschap

Lieselot Bisschop (UGent) , Sofie De Kimpe (UGent) and Paul Ponsaers (UGent)
Author
Organization
Abstract
In dit artikel willen we op basis van theoretische en empirische inzichten uit onderzoek naar leiderschap in het algemeen en politieleiderschap in het bijzonder een antwoord proberen bieden op de vraag welke verwachtingen er ten aanzien van politieleiders worden gesteld. Met andere woorden, we stellen de vraag welk soort leider er nodig is voor de politieorganisatie en spiegelen dit vervolgens aan de leiderschapscontext voor de Belgische korpschefs. We merken op dat dit geen exhaustief overzicht is, maar we denken wel dat dit overzicht van verschillende visies op leiderschap en politieleiderschap kan helpen bij het kaderen van de bevindingen van ons onderzoek, dat in een volgende bijdrage werd ondergebracht.
Keywords
leiderschap, politieleiderschap

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 627.92 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Bisschop, Lieselot, et al. “Leiderschap in de Boeken. Een Literatuurstudie Naar Leiderschap En Politieleiderschap.” Politieleiderschap: Reflecties Op Politieleiders En Hun Professionaliteit, edited by Lieselot Bisschop et al., vol. 14, Maklu, 2010, pp. 11–34.
APA
Bisschop, L., De Kimpe, S., & Ponsaers, P. (2010). Leiderschap in de boeken. Een literatuurstudie naar leiderschap en politieleiderschap. In L. Bisschop, K. Buijnink, S. De Kimpe, & N. Mirko (Eds.), Politieleiderschap: Reflecties op politieleiders en hun professionaliteit (Vol. 14, pp. 11–34). Antwerpen/Apeldoorn: Maklu.
Chicago author-date
Bisschop, Lieselot, Sofie De Kimpe, and Paul Ponsaers. 2010. “Leiderschap in de Boeken. Een Literatuurstudie Naar Leiderschap En Politieleiderschap.” In Politieleiderschap: Reflecties Op Politieleiders En Hun Professionaliteit, edited by Lieselot Bisschop, Kees Buijnink, Sofie De Kimpe, and Noordegraaf Mirko, 14:11–34. Antwerpen/Apeldoorn: Maklu.
Chicago author-date (all authors)
Bisschop, Lieselot, Sofie De Kimpe, and Paul Ponsaers. 2010. “Leiderschap in de Boeken. Een Literatuurstudie Naar Leiderschap En Politieleiderschap.” In Politieleiderschap: Reflecties Op Politieleiders En Hun Professionaliteit, ed by. Lieselot Bisschop, Kees Buijnink, Sofie De Kimpe, and Noordegraaf Mirko, 14:11–34. Antwerpen/Apeldoorn: Maklu.
Vancouver
1.
Bisschop L, De Kimpe S, Ponsaers P. Leiderschap in de boeken. Een literatuurstudie naar leiderschap en politieleiderschap. In: Bisschop L, Buijnink K, De Kimpe S, Mirko N, editors. Politieleiderschap: Reflecties op politieleiders en hun professionaliteit. Antwerpen/Apeldoorn: Maklu; 2010. p. 11–34.
IEEE
[1]
L. Bisschop, S. De Kimpe, and P. Ponsaers, “Leiderschap in de boeken. Een literatuurstudie naar leiderschap en politieleiderschap,” in Politieleiderschap: Reflecties op politieleiders en hun professionaliteit, vol. 14, L. Bisschop, K. Buijnink, S. De Kimpe, and N. Mirko, Eds. Antwerpen/Apeldoorn: Maklu, 2010, pp. 11–34.
@incollection{900592,
 abstract   = {{In dit artikel willen we op basis van theoretische en empirische inzichten uit onderzoek naar leiderschap in het algemeen en politieleiderschap in het bijzonder een antwoord proberen bieden op de vraag welke verwachtingen er ten aanzien van politieleiders worden gesteld. Met andere woorden, we stellen de vraag welk soort leider er nodig is voor de politieorganisatie en spiegelen dit vervolgens aan de leiderschapscontext voor de Belgische korpschefs. We merken op dat dit geen exhaustief overzicht is, maar we denken wel dat dit overzicht van verschillende visies op leiderschap en politieleiderschap kan helpen bij het kaderen van de bevindingen van ons onderzoek, dat in een volgende bijdrage werd ondergebracht.}},
 author    = {{Bisschop, Lieselot and De Kimpe, Sofie and Ponsaers, Paul}},
 booktitle  = {{Politieleiderschap: Reflecties op politieleiders en hun professionaliteit}},
 editor    = {{Bisschop, Lieselot and Buijnink, Kees and De Kimpe, Sofie and Mirko, Noordegraaf}},
 isbn     = {{978-90-466-0331-4}},
 keywords   = {{leiderschap,politieleiderschap}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{11--34}},
 publisher  = {{Maklu}},
 series    = {{Cahiers Politiestudies}},
 title    = {{Leiderschap in de boeken. Een literatuurstudie naar leiderschap en politieleiderschap}},
 volume    = {{14}},
 year     = {{2010}},
}