Advanced search
1 file | 83.45 KB Add to list

Politieleiderschap: reflecties op politieleiders en hun professionaliteit

(2010) 1 (14).
Editor
(UGent) , Kees Buijnink, (UGent) and Mirko Noordgraaf
Organization
Abstract
Politieleiders zijn zowel managers van een onderneming als hoofd van een publieke organisatie die niet los kan worden gezien van de democratische context waarin de politie functioneert. Politieleiders staan tussen de organisatie en de omgeving in, op een kruispunt van belangen. Cahier 14 geeft aandacht aan politieleiderschap in het algemeen en de korpschef is het bijzonder. De resultaten van een wetenschappelijk onderzoek naar het profiel en de evaluatie van de korpschefs van de Belgische lokale politie, krijgt in dit Cahier een plaats. De bijdragen gaan over rekrutering, selectie, ontwikkeling en evaluatie van politieleiders en hogere publieke leidinggevenden. Ook wordt een toekomstvisie voor politieleiderschap geschetst.
Keywords
selectie, politie, ontwikkeling, leiderschap, rekrutering, evaluatie

Downloads

 • CPS 14 titelblad inhoudstafel.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 83.45 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Bisschop, Lieselot, et al., editors. Politieleiderschap: Reflecties Op Politieleiders En Hun Professionaliteit. Vol. 1 (14), Maklu, 2010.
APA
Bisschop, L., Buijnink, K., De Kimpe, S., & Noordgraaf, M. (Eds.). (2010). Politieleiderschap: reflecties op politieleiders en hun professionaliteit. Antwerpen, Belgie ; Apeldoorn, Nederland: Maklu.
Chicago author-date
Bisschop, Lieselot, Kees Buijnink, Sofie De Kimpe, and Mirko Noordgraaf, eds. 2010. “Politieleiderschap: Reflecties Op Politieleiders En Hun Professionaliteit.” Antwerpen, Belgie ; Apeldoorn, Nederland: Maklu.
Chicago author-date (all authors)
Bisschop, Lieselot, Kees Buijnink, Sofie De Kimpe, and Mirko Noordgraaf, eds. 2010. “Politieleiderschap: Reflecties Op Politieleiders En Hun Professionaliteit.” Antwerpen, Belgie ; Apeldoorn, Nederland: Maklu.
Vancouver
1.
Bisschop L, Buijnink K, De Kimpe S, Noordgraaf M, editors. Politieleiderschap: reflecties op politieleiders en hun professionaliteit. Vol. 1 (14). Antwerpen, Belgie ; Apeldoorn, Nederland: Maklu; 2010.
IEEE
[1]
L. Bisschop, K. Buijnink, S. De Kimpe, and M. Noordgraaf, Eds., “Politieleiderschap: reflecties op politieleiders en hun professionaliteit,” vol. 1 (14). Maklu, Antwerpen, Belgie ; Apeldoorn, Nederland, 2010.
@book{900580,
 abstract   = {{Politieleiders zijn zowel managers van een onderneming als hoofd van een publieke organisatie die niet los kan worden gezien van de democratische context waarin de politie functioneert. Politieleiders staan tussen de organisatie en de omgeving in, op een kruispunt van belangen. Cahier 14 geeft aandacht aan politieleiderschap in het algemeen en de korpschef is het bijzonder. De resultaten van een wetenschappelijk onderzoek naar het profiel en de evaluatie van de korpschefs van de Belgische lokale politie, krijgt in dit Cahier een plaats. De bijdragen gaan over rekrutering, selectie, ontwikkeling en evaluatie van politieleiders en hogere publieke leidinggevenden. Ook wordt een toekomstvisie voor politieleiderschap geschetst.}},
 editor    = {{Bisschop, Lieselot and Buijnink, Kees and De Kimpe, Sofie and Noordgraaf, Mirko}},
 isbn     = {{9789046603314}},
 issn     = {{1784-5300}},
 keywords   = {{selectie,politie,ontwikkeling,leiderschap,rekrutering,evaluatie}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{272}},
 publisher  = {{Maklu}},
 title    = {{Politieleiderschap: reflecties op politieleiders en hun professionaliteit}},
 volume    = {{1 (14)}},
 year     = {{2010}},
}