Advanced search
1 file | 12.57 MB Add to list

Engineering control of polymer pellet-based additive manufacturing

Andrea La Gala (UGent)
(2022)
Author
Promoter
(UGent) and (UGent)
Organization
Abstract
De studie presenteert een micro-extruder oplossing voor additive manufacturing toepassingen gekenmerkt door een enkele schroef, conisch gevormd in het compressiegedeelte, en door een kegelwiel mechanisme. Hierdoor is het mogelijk om de schroef verticaal te bewegen ten opzichte van de loop, waardoor de tussenruimte van het conische compressiegedeelte gewijzigd wordt, resulterend in een betere procescontrole. Parallel hieraan wordt een numeriek model gepresenteerd om het smeltrendement van de processen te evalueren op basis van de extruder geometrie, van de materiaaleigenschappen en van de operationele omstandigheden. In het eerste deel van het experimentele werk wordt het numerieke model theoretisch toegepast om enkele algemene conclusies te trekken over de micro- en full-scale extrusieprocessen. In de volgende delen van het werk worden het numerieke model en de micro-extruder oplossing toegepast op materialen met verschillende morfologieën en de voorspellingen worden vervolgens gevalideerd door middel van screw-freezing experimenten. Tot slot onderzoekt het laatste gepubliceerde gedeelte de mechanische eigenschappen van onderdelen die met deze technologie zijn vervaardigd en worden deze eigenschappen vergeleken met op filament-gebaseerde additive manufacturing en met traditionele manufacturing technologieën.

Downloads

  • (...).pdf
    • full text (Published version)
    • |
    • UGent only
    • |
    • PDF
    • |
    • 12.57 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
La Gala, Andrea. Engineering Control of Polymer Pellet-Based Additive Manufacturing. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, 2022.
APA
La Gala, A. (2022). Engineering control of polymer pellet-based additive manufacturing. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium.
Chicago author-date
La Gala, Andrea. 2022. “Engineering Control of Polymer Pellet-Based Additive Manufacturing.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Chicago author-date (all authors)
La Gala, Andrea. 2022. “Engineering Control of Polymer Pellet-Based Additive Manufacturing.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Vancouver
1.
La Gala A. Engineering control of polymer pellet-based additive manufacturing. [Ghent, Belgium]: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture; 2022.
IEEE
[1]
A. La Gala, “Engineering control of polymer pellet-based additive manufacturing,” Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium, 2022.
@phdthesis{8773343,
  abstract     = {{De studie presenteert een micro-extruder oplossing voor additive manufacturing toepassingen gekenmerkt door een enkele schroef, conisch gevormd in het compressiegedeelte, en door een kegelwiel mechanisme. Hierdoor is het mogelijk om de schroef verticaal te bewegen ten opzichte van de loop, waardoor de tussenruimte van het conische compressiegedeelte gewijzigd wordt, resulterend in een betere procescontrole. Parallel hieraan wordt een numeriek model gepresenteerd om het smeltrendement van de processen te evalueren op basis van de extruder geometrie, van de materiaaleigenschappen en van de operationele omstandigheden. In het eerste deel van het experimentele werk wordt het numerieke model theoretisch toegepast om enkele algemene conclusies te trekken over de micro- en full-scale extrusieprocessen. In de volgende delen van het werk worden het numerieke model en de micro-extruder oplossing toegepast op materialen met verschillende morfologieën en de voorspellingen worden vervolgens gevalideerd door middel van screw-freezing experimenten. Tot slot onderzoekt het laatste gepubliceerde gedeelte de mechanische eigenschappen van onderdelen die met deze technologie zijn vervaardigd en worden deze eigenschappen vergeleken met op filament-gebaseerde additive manufacturing en met traditionele manufacturing technologieën.}},
  author       = {{La Gala, Andrea}},
  isbn         = {{9789463556385}},
  language     = {{eng}},
  pages        = {{XXXVI, 249}},
  publisher    = {{Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture}},
  school       = {{Ghent University}},
  title        = {{Engineering control of polymer pellet-based additive manufacturing}},
  year         = {{2022}},
}