Advanced search
1 file | 562.19 KB Add to list

Naar een triple win : de hervorming van circulaire migratieprogramma's tot circulaire scholings- en mobiliteitsprogramma's

Afaf Rahim, Glenn Rayp (UGent) and Ilse Ruyssen (UGent)
Author
Organization
Abstract
KERNINZICHTEN 1. De uitbreiding van legale migratiekanalen wordt vaak beschouwd als een belangrijk middel om irreguliere migratie terug te dringen. Tegelijk zou het de impact van de veroudering van de bevolking in de (Westerse, rijke) migratiebestemmingslanden milderen, de economische ontwikkeling in de herkomstlanden bevorderen, én het inkomen van de immigranten zelf verhogen. 2. Beleidsinitiatieven ter versterking van legale migratie worden evenwel maar zeer schoorvoetend overwogen. Bovendien is het gangbare migratiebeleid georiënteerd op hooggeschoolde migranten, hetgeen resulteert in een mismatch tussen de voorwaarden voor legale toegang tot de bestemmingslanden en het gemiddelde profiel van irreguliere migranten. 3. We stellen voor legale migratiemogelijkheden uit te breiden tot migranten van alle scholingsniveaus door deze te combineren met opleidingsprogramma’s in de landen van herkomst. In het bijzonder pleiten we voor de omvorming van programma’s van circulaire migratie tot innovatieve programma’s die beroepsopleiding in de landen van herkomst combineren met tijdelijke tewerkstellingsmogelijkeden in bestemmingslanden.

Downloads

 • gei4.pdf
  • full text (Published version)
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 562.19 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Rahim, Afaf, et al. “Naar Een Triple Win : De Hervorming van Circulaire Migratieprogramma’s Tot Circulaire Scholings- En Mobiliteitsprogramma’s.” Gentse Economische Inzichten, vol. 2022, no. 4, 2022.
APA
Rahim, A., Rayp, G., & Ruyssen, I. (2022). Naar een triple win : de hervorming van circulaire migratieprogramma’s tot circulaire scholings- en mobiliteitsprogramma’s.
Chicago author-date
Rahim, Afaf, Glenn Rayp, and Ilse Ruyssen. 2022. “Naar Een Triple Win : De Hervorming van Circulaire Migratieprogramma’s Tot Circulaire Scholings- En Mobiliteitsprogramma’s.” Gentse Economische Inzichten.
Chicago author-date (all authors)
Rahim, Afaf, Glenn Rayp, and Ilse Ruyssen. 2022. “Naar Een Triple Win : De Hervorming van Circulaire Migratieprogramma’s Tot Circulaire Scholings- En Mobiliteitsprogramma’s.” Gentse Economische Inzichten.
Vancouver
1.
Rahim A, Rayp G, Ruyssen I. Naar een triple win : de hervorming van circulaire migratieprogramma’s tot circulaire scholings- en mobiliteitsprogramma’s. Vol. 2022, Gentse Economische Inzichten. 2022.
IEEE
[1]
A. Rahim, G. Rayp, and I. Ruyssen, “Naar een triple win : de hervorming van circulaire migratieprogramma’s tot circulaire scholings- en mobiliteitsprogramma’s,” Gentse Economische Inzichten, vol. 2022, no. 4. 2022.
@misc{8770611,
 abstract   = {{KERNINZICHTEN
1. De uitbreiding van legale migratiekanalen wordt vaak beschouwd als een belangrijk middel om irreguliere migratie terug te dringen. Tegelijk zou het de impact van de veroudering van de bevolking in de (Westerse, rijke) migratiebestemmingslanden milderen, de economische ontwikkeling in de herkomstlanden bevorderen, én het inkomen van de immigranten zelf verhogen.
2. Beleidsinitiatieven ter versterking van legale migratie worden evenwel maar zeer schoorvoetend overwogen. Bovendien is het gangbare migratiebeleid georiënteerd op
 
hooggeschoolde migranten, hetgeen resulteert in een mismatch tussen de voorwaarden voor legale toegang tot de bestemmingslanden en het gemiddelde profiel van irreguliere migranten.
3. We stellen voor legale migratiemogelijkheden uit te breiden tot migranten van alle scholingsniveaus door deze te combineren met opleidingsprogramma’s in de landen van herkomst. In het bijzonder pleiten we voor de omvorming van programma’s van circulaire migratie tot innovatieve programma’s die beroepsopleiding in de landen van herkomst combineren met tijdelijke tewerkstellingsmogelijkeden in bestemmingslanden.}},
 author    = {{Rahim, Afaf and Rayp, Glenn and Ruyssen, Ilse}},
 language   = {{dut}},
 number    = {{4}},
 pages    = {{13}},
 series    = {{Gentse Economische Inzichten}},
 title    = {{Naar een triple win : de hervorming van circulaire migratieprogramma's tot circulaire scholings- en mobiliteitsprogramma's}},
 volume    = {{2022}},
 year     = {{2022}},
}