Advanced search
1 file | 520.94 KB Add to list

Taalvaardigheid screenen aan de start : de implementatie en implicaties van een verplichte low-stakes taalscreening in lagere en secundaire scholen

(2020)
Author
Organization
Abstract
Deze publicatie brengt verslag uit van een onderzoek naar de implementatie van de verplichte taalscreening in Vlaamse lagere en secundaire scholen dat liep binnen het Steunpunt voor Onderwijsonderzoek (SONO). Het project werd uitgevoerd door medewerkers van het Centrum voor Taal en Onderwijs (KU Leuven). Met de publicatie willen we onze inzichten delen met alle partners uit het Vlaamse onderwijsveld die betrokken zijn bij de implementatie van de verplichte taalscreening. De volgende doelstellingen stonden centraal: 1) Inzicht verwerven in de taalscreeningspraktijk van scholen; 2) nagaan welke factoren de implementatie van die praktijk beïnvloeden. Dit rapport biedt een overzicht van het theoretisch kader, de onderzoeksopzet en de resultaten. Het bevat ook concrete aanbevelingen voor toekomstig onderwijsbeleid en –praktijk. Deze publicatie is een synthese van vier uitgebreidere deelrapporten.

Downloads

 • OL1.5 Syntheserapport taalscreening def september2020.pdf
  • full text (Published version)
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 520.94 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Vanbuel, Marieke, et al. Taalvaardigheid Screenen Aan de Start : De Implementatie En Implicaties van Een Verplichte Low-Stakes Taalscreening in Lagere En Secundaire Scholen. Steunpunt voor Onderwijsonderzoek (SONO), 2020.
APA
Vanbuel, M., Vandommele, G., & Van den Branden, K. (2020). Taalvaardigheid screenen aan de start : de implementatie en implicaties van een verplichte low-stakes taalscreening in lagere en secundaire scholen. Gent: Steunpunt voor Onderwijsonderzoek (SONO).
Chicago author-date
Vanbuel, Marieke, Goedele Vandommele, and Kris Van den Branden. 2020. “Taalvaardigheid Screenen Aan de Start : De Implementatie En Implicaties van Een Verplichte Low-Stakes Taalscreening in Lagere En Secundaire Scholen.” Gent: Steunpunt voor Onderwijsonderzoek (SONO).
Chicago author-date (all authors)
Vanbuel, Marieke, Goedele Vandommele, and Kris Van den Branden. 2020. “Taalvaardigheid Screenen Aan de Start : De Implementatie En Implicaties van Een Verplichte Low-Stakes Taalscreening in Lagere En Secundaire Scholen.” Gent: Steunpunt voor Onderwijsonderzoek (SONO).
Vancouver
1.
Vanbuel M, Vandommele G, Van den Branden K. Taalvaardigheid screenen aan de start : de implementatie en implicaties van een verplichte low-stakes taalscreening in lagere en secundaire scholen. Gent: Steunpunt voor Onderwijsonderzoek (SONO); 2020.
IEEE
[1]
M. Vanbuel, G. Vandommele, and K. Van den Branden, “Taalvaardigheid screenen aan de start : de implementatie en implicaties van een verplichte low-stakes taalscreening in lagere en secundaire scholen.” Steunpunt voor Onderwijsonderzoek (SONO), Gent, 2020.
@misc{8754740,
 abstract   = {{Deze publicatie brengt verslag uit van een onderzoek naar de implementatie van de verplichte taalscreening in Vlaamse lagere en secundaire scholen dat liep binnen het Steunpunt voor Onderwijsonderzoek (SONO). Het project werd uitgevoerd door medewerkers van het Centrum voor Taal en Onderwijs (KU Leuven).

Met de publicatie willen we onze inzichten delen met alle partners uit het Vlaamse onderwijsveld die betrokken zijn bij de implementatie van de verplichte taalscreening. De volgende doelstellingen stonden centraal:

1) Inzicht verwerven in de taalscreeningspraktijk van scholen;
2) nagaan welke factoren de implementatie van die praktijk beïnvloeden.

Dit rapport biedt een overzicht van het theoretisch kader, de onderzoeksopzet en de resultaten. Het bevat ook concrete aanbevelingen voor toekomstig onderwijsbeleid en –praktijk. Deze publicatie is een synthese van vier uitgebreidere deelrapporten.}},
 author    = {{Vanbuel, Marieke and Vandommele, Goedele and Van den Branden, Kris}},
 language   = {{dut}},
 publisher  = {{Steunpunt voor Onderwijsonderzoek (SONO)}},
 title    = {{Taalvaardigheid screenen aan de start : de implementatie en implicaties van een verplichte low-stakes taalscreening in lagere en secundaire scholen}},
 year     = {{2020}},
}