Advanced search
1 file | 67.48 MB Add to list

Fractional order models enabling control strategies based on material properties

(2022)
Author
Promoter
(UGent) and (UGent)
Organization
Abstract
Het proefschrift biedt een theoretisch en praktisch (experimenteel) kader om dynamica en bewegingsvariaties te testen in vloeistoffen die buiten de klassieke lineaire Newtonse eigenschappen vallen. Dergelijke vloeistoffen komen in de praktijk zeer vaak voor, om er een paar op te sommen: bloed, vloeibaar wasmiddel, vloeibaar staal, shampoo, enz. De nieuwigheid van de voorgestelde benadering is dat nieuwe hulpmiddelen uit de wiskunde worden vermengd met systeem- en controletheorie om een beter begrip te krijgen van de niet-Newtoniaanse vloeistofdynamica. De aanpak maakt gebruik van fysische kenmerken van het systeem om de dynamica te modelleren en legt een verband met de voorgestelde wiskundige modellen. Bewegingscontrole van deze vloeistoffen (via externe krachten) of van ondergedompelde objecten wordt voorgesteld. De toepassingsgebieden zijn breed en de bruikbaarheid van de resultaten is interdisciplinair. Op basis van de samenwerkingsovereenkomst en de stand van de techniek met Arcelor Mittal Gent wordt speciale aandacht besteed aan de modellering van de bewegingseigenschappen van vloeibaar staal en de regeling met externe krachten om de stroming in het continugietproces te regelen. Er wordt ook een andere industriële casestudie voorgesteld aan de hand van droge/natte granulatie in een farmaceutisch tabletproductieproces. De voorgestelde onderzoeksbenadering is in lijn met de VWRI-verkenning voor 2025 door middel van opkomende contextbewuste regelstrategieën, die het potentieel hebben om een technologie-enabler te zijn in verschillende domeinen.
Keywords
fractional order control, material properties, non-Newtonian fluid properties, event based control

Downloads

  • (...).pdf
    • full text (Published version)
    • |
    • UGent only (changes to open access on 2027-05-25)
    • |
    • PDF
    • |
    • 67.48 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Birs, Isabela Roxana. Fractional Order Models Enabling Control Strategies Based on Material Properties. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, 2022.
APA
Birs, I. R. (2022). Fractional order models enabling control strategies based on material properties. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium.
Chicago author-date
Birs, Isabela Roxana. 2022. “Fractional Order Models Enabling Control Strategies Based on Material Properties.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Chicago author-date (all authors)
Birs, Isabela Roxana. 2022. “Fractional Order Models Enabling Control Strategies Based on Material Properties.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Vancouver
1.
Birs IR. Fractional order models enabling control strategies based on material properties. [Ghent, Belgium]: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture; 2022.
IEEE
[1]
I. R. Birs, “Fractional order models enabling control strategies based on material properties,” Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium, 2022.
@phdthesis{8753983,
  abstract     = {{Het proefschrift biedt een theoretisch en praktisch (experimenteel) kader om dynamica en bewegingsvariaties te testen in vloeistoffen die buiten de klassieke lineaire Newtonse eigenschappen vallen. Dergelijke vloeistoffen komen in de praktijk zeer vaak voor, om er een paar op te sommen: bloed, vloeibaar wasmiddel, vloeibaar staal, shampoo, enz. De nieuwigheid van de voorgestelde benadering is dat nieuwe hulpmiddelen uit de wiskunde worden vermengd met systeem- en controletheorie om een beter begrip te krijgen van de niet-Newtoniaanse vloeistofdynamica. De aanpak maakt gebruik van fysische kenmerken van het systeem om de dynamica te modelleren en legt een verband met de voorgestelde wiskundige modellen. Bewegingscontrole van deze vloeistoffen (via externe krachten) of van ondergedompelde objecten wordt voorgesteld. De toepassingsgebieden zijn breed en de bruikbaarheid van de resultaten is interdisciplinair. Op basis van de samenwerkingsovereenkomst en de stand van de techniek met Arcelor Mittal Gent wordt speciale aandacht besteed aan de modellering van de bewegingseigenschappen van vloeibaar staal en de regeling met externe krachten om de stroming in het continugietproces te regelen. Er wordt ook een andere industriële casestudie voorgesteld aan de hand van droge/natte granulatie in een farmaceutisch tabletproductieproces. De voorgestelde onderzoeksbenadering is in lijn met de VWRI-verkenning voor 2025 door middel van opkomende contextbewuste regelstrategieën, die het potentieel hebben om een technologie-enabler te zijn in verschillende domeinen.}},
  author       = {{Birs, Isabela Roxana}},
  isbn         = {{9789463555913}},
  keywords     = {{fractional order control,material properties,non-Newtonian fluid properties,event based control}},
  language     = {{eng}},
  pages        = {{XXVIII, 209}},
  publisher    = {{Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture}},
  school       = {{Ghent University}},
  title        = {{Fractional order models enabling control strategies based on material properties}},
  year         = {{2022}},
}