Advanced search
1 file | 42.61 MB Add to list

Kinetic Monte Carlo modeling of solution and surface-initiated polymerization

(2022)
Author
Promoter
(UGent) and (UGent)
Organization
Abstract
Recente ontwikkelingen in polymerisatietechnieken hebben geleid tot de synthese van polymeermaterialen die geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen in verschillende sectoren. De synthese van poly(2-oxazoline)s, een interessante klasse van bio-geïnspireerde polymeren met hoge afstembaarheid, en de modificatie van de grensvlakeigenschappen van vaste oppervlakken door de synthese van oppervlaktegebonden polymeerketens zijn twee voorbeelden van geavanceerde complexe polymeermaterialen. De synthese van poly(2-oxazoline)s en aan het oppervlak gebonden polymeerketens zijn heel aantrekkelijk voor toepassingen zoals medicijn-, eiwit- en genafgifte die sterk afhankelijk zijn van een efficiënte aanpassing van de fysisco-chemische eigenschappen van deze polymeermaterialen. In deze context zijn zowel een gecontroleerd ontwerp van de polymeermaterialen als een volledige karakterisering van de producten van polymerisatieprocessen nodig om de efficiëntie van deze materialen in de gewenste toepassing te waarborgen. De ontwikkeling van geavanceerde computersimulaties en algoritmen maakt het mogelijk om de eigenschappen en prestaties van polymeermaterialen te optimaliseren tegen lage proceskosten, aangezien simulatiemodellen meestal experimentele tijd uitsparen. In dit proefschrift worden rekenmodellen ontwikkeld op basis van de implementatie van kinetische Monte Carlo algoritmen om de impact van procesvariabelen op de eigenschappen van poly(2-oxazoline)s en oppervlakgebonden polymeerketens te evalueren, gericht op de synthese van polymeermaterialen met verbeterde eigenschappen op een gecontroleerde, snelle en efficiënte manier.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text (Published version)
  • |
  • UGent only (changes to open access on 2027-02-22)
  • |
  • PDF
  • |
  • 42.61 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Arraez Hernandez, Francisco Jose. Kinetic Monte Carlo Modeling of Solution and Surface-Initiated Polymerization. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, 2022.
APA
Arraez Hernandez, F. J. (2022). Kinetic Monte Carlo modeling of solution and surface-initiated polymerization. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium.
Chicago author-date
Arraez Hernandez, Francisco Jose. 2022. “Kinetic Monte Carlo Modeling of Solution and Surface-Initiated Polymerization.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Chicago author-date (all authors)
Arraez Hernandez, Francisco Jose. 2022. “Kinetic Monte Carlo Modeling of Solution and Surface-Initiated Polymerization.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Vancouver
1.
Arraez Hernandez FJ. Kinetic Monte Carlo modeling of solution and surface-initiated polymerization. [Ghent, Belgium]: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture; 2022.
IEEE
[1]
F. J. Arraez Hernandez, “Kinetic Monte Carlo modeling of solution and surface-initiated polymerization,” Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium, 2022.
@phdthesis{8742349,
 abstract   = {{Recente ontwikkelingen in polymerisatietechnieken hebben geleid tot de synthese van polymeermaterialen die geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen in verschillende sectoren. De synthese van poly(2-oxazoline)s, een interessante klasse van bio-geïnspireerde polymeren met hoge afstembaarheid, en de modificatie van de grensvlakeigenschappen van vaste oppervlakken door de synthese van oppervlaktegebonden polymeerketens zijn twee voorbeelden van geavanceerde complexe polymeermaterialen. De synthese van poly(2-oxazoline)s en aan het oppervlak gebonden polymeerketens zijn heel aantrekkelijk voor toepassingen zoals medicijn-, eiwit- en genafgifte die sterk afhankelijk zijn van een efficiënte aanpassing van de fysisco-chemische eigenschappen van deze polymeermaterialen. In deze context zijn zowel een gecontroleerd ontwerp van de polymeermaterialen als een volledige karakterisering van de producten van polymerisatieprocessen nodig om de efficiëntie van deze materialen in de gewenste toepassing te waarborgen. De ontwikkeling van geavanceerde computersimulaties en algoritmen maakt het mogelijk om de eigenschappen en prestaties van polymeermaterialen te optimaliseren tegen lage proceskosten, aangezien simulatiemodellen meestal experimentele tijd uitsparen. In dit proefschrift worden rekenmodellen ontwikkeld op basis van de implementatie van kinetische Monte Carlo algoritmen om de impact van procesvariabelen op de eigenschappen van poly(2-oxazoline)s en oppervlakgebonden polymeerketens te evalueren, gericht op de synthese van polymeermaterialen met verbeterde eigenschappen op een gecontroleerde, snelle en efficiënte manier.}},
 author    = {{Arraez Hernandez, Francisco Jose}},
 isbn     = {{9789463555746}},
 language   = {{eng}},
 pages    = {{XLII, 428}},
 publisher  = {{Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture}},
 school    = {{Ghent University}},
 title    = {{Kinetic Monte Carlo modeling of solution and surface-initiated polymerization}},
 year     = {{2022}},
}