Advanced search
1 file | 6.95 MB Add to list

De impact van de rechtspraak van het Hof van Justitie inzake de handhaving van consumentenrecht op het nationale recht : een analyse van termijnen, ambtshalve toepassing en werking van rechterlijke beslissingen

(2022)
Author
Promoter
(UGent) and (UGent)
Organization
Abstract
Bij ontstentenis van Europees handhavingsrecht, wordt het Europees substantief recht overeenkomstig het beginsel van procedurele autonomie geëffectueerd middels het nationale handhavingsrecht van de lidstaten. Die default-regel geldt in beginsel ook voor de handhaving van Europees consumentenrecht.Het Hof van Justitie heeft in zijn rechtspraak evenwel belangrijke 'Uniebrede' regels gecreëerd, in het bijzonder in laatstgenoemde context. In dit proefschrift wordt het conceptuele kader geschetst en geanalyseerd, om vervolgens aan de hand van drie concrete handhavingsrechtelijke leerstukken na te gaan (i) welke eisen het Hof stelt aan het nationale handhavingsrecht of welke regels door het Hof op Unieniveau zijn gecreëerd en (ii) waarin en waarom die eisen verschillen naargelang het consumentenrecht, dan wel een ander aspect van Europees substantief recht wordt gehandhaafd.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text (Published version)
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 6.95 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Werbrouck, Jarich. De Impact van de Rechtspraak van Het Hof van Justitie Inzake de Handhaving van Consumentenrecht Op Het Nationale Recht : Een Analyse van Termijnen, Ambtshalve Toepassing En Werking van Rechterlijke Beslissingen. Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie, 2022.
APA
Werbrouck, J. (2022). De impact van de rechtspraak van het Hof van Justitie inzake de handhaving van consumentenrecht op het nationale recht : een analyse van termijnen, ambtshalve toepassing en werking van rechterlijke beslissingen. Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie, Gent.
Chicago author-date
Werbrouck, Jarich. 2022. “De Impact van de Rechtspraak van Het Hof van Justitie Inzake de Handhaving van Consumentenrecht Op Het Nationale Recht : Een Analyse van Termijnen, Ambtshalve Toepassing En Werking van Rechterlijke Beslissingen.” Gent: Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie.
Chicago author-date (all authors)
Werbrouck, Jarich. 2022. “De Impact van de Rechtspraak van Het Hof van Justitie Inzake de Handhaving van Consumentenrecht Op Het Nationale Recht : Een Analyse van Termijnen, Ambtshalve Toepassing En Werking van Rechterlijke Beslissingen.” Gent: Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie.
Vancouver
1.
Werbrouck J. De impact van de rechtspraak van het Hof van Justitie inzake de handhaving van consumentenrecht op het nationale recht : een analyse van termijnen, ambtshalve toepassing en werking van rechterlijke beslissingen. [Gent]: Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie; 2022.
IEEE
[1]
J. Werbrouck, “De impact van de rechtspraak van het Hof van Justitie inzake de handhaving van consumentenrecht op het nationale recht : een analyse van termijnen, ambtshalve toepassing en werking van rechterlijke beslissingen,” Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie, Gent, 2022.
@phdthesis{8741530,
 abstract   = {{Bij ontstentenis van Europees handhavingsrecht, wordt het Europees substantief recht overeenkomstig het beginsel van procedurele autonomie geëffectueerd middels het nationale handhavingsrecht van de lidstaten. Die default-regel geldt in beginsel ook voor de handhaving van Europees consumentenrecht.Het Hof van Justitie heeft in zijn rechtspraak evenwel belangrijke 'Uniebrede' regels gecreëerd, in het bijzonder in laatstgenoemde context. In dit proefschrift wordt het conceptuele kader geschetst en geanalyseerd, om vervolgens aan de hand van drie concrete handhavingsrechtelijke leerstukken na te gaan (i) welke eisen het Hof stelt aan het nationale handhavingsrecht of welke regels door het Hof op Unieniveau zijn gecreëerd en (ii) waarin en waarom die eisen verschillen naargelang het consumentenrecht, dan wel een ander aspect van Europees substantief recht wordt gehandhaafd.}},
 author    = {{Werbrouck, Jarich}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{XX, 627}},
 publisher  = {{Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie}},
 school    = {{Ghent University}},
 title    = {{De impact van de rechtspraak van het Hof van Justitie inzake de handhaving van consumentenrecht op het nationale recht : een analyse van termijnen, ambtshalve toepassing en werking van rechterlijke beslissingen}},
 year     = {{2022}},
}