Advanced search
1 file | 986.36 KB Add to list

Nulmeting discriminatie op de Antwerpse arbeidsmarkt : rapportering

(2021)
Author
Organization
Abstract
Dit rapport presenteert de gehanteerde onderzoeksmethode en de belangrijkste bevindingen van een nulmeting met een correspondentie-experiment naar discriminatie op de Antwerpse arbeidsmarkt op basis van etniciteit, leeftijd en seksuele geaardheid in opdracht van de Stad Antwerpen die werd uitgevoerd tussen februari 2020 en april 2021. In totaal werden 2880 fictieve sollicitaties uitgestuurd. De analyses van deze data werden in het bijzonder naar het sectorniveau opgedeeld. Door af te wisselen over mannelijke en vrouwelijke kandidatenparen, kunnen ook uitspraken gedaan worden over de mate van genderdiscriminatie. De nulmeting kadert in een bredere opdracht omtrent praktijktesten vanuit de Stad Antwerpen op de huur-en arbeidsmarkt, die aan de VUB en UGent werd gegund. Via diepte-interviews worden de resultaten geduid.

Downloads

 • NULMETING DISCRIMINATIE OP ANTWERPSE ARBEIDSMARKT Rapport.pdf
  • full text (Published version)
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 986.36 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Baert, Stijn, et al. Nulmeting Discriminatie Op de Antwerpse Arbeidsmarkt : Rapportering. 2021.
APA
Baert, S., Dalle, A., Lippens, L., Malfait, L., & Sharipova, A. (2021). Nulmeting discriminatie op de Antwerpse arbeidsmarkt : rapportering.
Chicago author-date
Baert, Stijn, Axana Dalle, Louis Lippens, Leonie Malfait, and Adelina Sharipova. 2021. “Nulmeting Discriminatie Op de Antwerpse Arbeidsmarkt : Rapportering.”
Chicago author-date (all authors)
Baert, Stijn, Axana Dalle, Louis Lippens, Leonie Malfait, and Adelina Sharipova. 2021. “Nulmeting Discriminatie Op de Antwerpse Arbeidsmarkt : Rapportering.”
Vancouver
1.
Baert S, Dalle A, Lippens L, Malfait L, Sharipova A. Nulmeting discriminatie op de Antwerpse arbeidsmarkt : rapportering. 2021.
IEEE
[1]
S. Baert, A. Dalle, L. Lippens, L. Malfait, and A. Sharipova, “Nulmeting discriminatie op de Antwerpse arbeidsmarkt : rapportering.” 2021.
@misc{8733044,
 abstract   = {{Dit rapport presenteert de gehanteerde onderzoeksmethode en de belangrijkste bevindingen van een nulmeting met een correspondentie-experiment naar discriminatie op de Antwerpse arbeidsmarkt op basis van etniciteit, leeftijd en seksuele geaardheid in opdracht van de Stad Antwerpen die werd uitgevoerd tussen februari 2020 en april 2021. In totaal werden 2880 fictieve sollicitaties uitgestuurd. De analyses van deze data werden in het bijzonder naar het sectorniveau opgedeeld. Door af te wisselen over mannelijke en vrouwelijke kandidatenparen, kunnen ook uitspraken gedaan worden over de mate van genderdiscriminatie. De nulmeting kadert in een bredere opdracht omtrent praktijktesten vanuit de Stad Antwerpen op de huur-en arbeidsmarkt, die aan de VUB en UGent werd gegund. Via diepte-interviews worden de resultaten geduid.}},
 author    = {{Baert, Stijn and Dalle, Axana and Lippens, Louis and Malfait, Leonie and Sharipova, Adelina}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{42}},
 title    = {{Nulmeting discriminatie op de Antwerpse arbeidsmarkt : rapportering}},
 url     = {{https://users.ugent.be/~sbaert/policy.htm}},
 year     = {{2021}},
}