Advanced search
1 file | 2.78 MB Add to list

Intersectionaliteit als kritische benadering en als praxis : het uitdagen van witte geschiedenissen over vrouwenbewegingen in Vlaanderen na de jaren zeventig

Emma Ydiers (UGent)
(2021) HISTORICA (AMSTERDAM). 44(3). p.16-22
Author
Organization
Abstract
Historiografische benaderingen doorheen de tijd bieden een veelzeggende blik op hedendaagse belangen. Dit artikel focust op de geschiedschrijving van vrouwenbewegingen na de jaren zeventig in Vlaanderen. Het analyseert geracialiseerde uitsluitingsmechanismen binnen de historiografische constructie van wie tot ‘de vrouwenbeweging’ gerekend wordt.
Keywords
historiography, women's movements, Flanders, whiteness, intersectionality

Downloads

 • (...).pdf
  • full text (Published version)
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 2.78 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Ydiers, Emma. “Intersectionaliteit Als Kritische Benadering En Als Praxis : Het Uitdagen van Witte Geschiedenissen over Vrouwenbewegingen in Vlaanderen Na de Jaren Zeventig.” HISTORICA (AMSTERDAM), vol. 44, no. 3, 2021, pp. 16–22.
APA
Ydiers, E. (2021). Intersectionaliteit als kritische benadering en als praxis : het uitdagen van witte geschiedenissen over vrouwenbewegingen in Vlaanderen na de jaren zeventig. HISTORICA (AMSTERDAM), 44(3), 16–22.
Chicago author-date
Ydiers, Emma. 2021. “Intersectionaliteit Als Kritische Benadering En Als Praxis : Het Uitdagen van Witte Geschiedenissen over Vrouwenbewegingen in Vlaanderen Na de Jaren Zeventig.” HISTORICA (AMSTERDAM) 44 (3): 16–22.
Chicago author-date (all authors)
Ydiers, Emma. 2021. “Intersectionaliteit Als Kritische Benadering En Als Praxis : Het Uitdagen van Witte Geschiedenissen over Vrouwenbewegingen in Vlaanderen Na de Jaren Zeventig.” HISTORICA (AMSTERDAM) 44 (3): 16–22.
Vancouver
1.
Ydiers E. Intersectionaliteit als kritische benadering en als praxis : het uitdagen van witte geschiedenissen over vrouwenbewegingen in Vlaanderen na de jaren zeventig. HISTORICA (AMSTERDAM). 2021;44(3):16–22.
IEEE
[1]
E. Ydiers, “Intersectionaliteit als kritische benadering en als praxis : het uitdagen van witte geschiedenissen over vrouwenbewegingen in Vlaanderen na de jaren zeventig,” HISTORICA (AMSTERDAM), vol. 44, no. 3, pp. 16–22, 2021.
@article{8727004,
 abstract   = {{Historiografische benaderingen doorheen de tijd bieden een veelzeggende blik op hedendaagse belangen. Dit artikel focust op de geschiedschrijving van vrouwenbewegingen na de jaren zeventig in Vlaanderen. Het analyseert geracialiseerde uitsluitingsmechanismen binnen de historiografische constructie van wie tot ‘de vrouwenbeweging’ gerekend wordt.}},
 author    = {{Ydiers, Emma}},
 issn     = {{1382-3914}},
 journal   = {{HISTORICA (AMSTERDAM)}},
 keywords   = {{historiography,women's movements,Flanders,whiteness,intersectionality}},
 language   = {{dut}},
 number    = {{3}},
 pages    = {{16--22}},
 title    = {{Intersectionaliteit als kritische benadering en als praxis : het uitdagen van witte geschiedenissen over vrouwenbewegingen in Vlaanderen na de jaren zeventig}},
 url     = {{https://www.gendergeschiedenis.nl/tijdschrift/inhoudsopgave-historica/300-in-historica-nummer-3-2021}},
 volume    = {{44}},
 year     = {{2021}},
}