Advanced search
1 file | 6.85 MB Add to list

Eenzijdige beheersing van het aansprakelijkheidsrisico

Thomas Verheyen (UGent)
(2020)
Author
Promoter
(UGent)
Organization
Abstract
Deelname aan het maatschappelijk verkeer brengt onvermijdelijk een risico met zich mee om schade te berokkenen aan personen met wie vóór het schadegeval moeilijk een overeenkomst over aansprakelijkheid kan worden gesloten. Dit proefschrift gaat na hoe potentieel aansprakelijke personen in deze situaties hun aansprakelijkheidsrisico eenzijdig en dus zonder tussenkomst van de potentiële benadeelde door middel van vooraf genomen maatregelen kunnen beheersen. Twee categorieën van technieken tot eenzijdige beheersing van het aansprakelijkheidsrisico worden besproken: informatieverstrekking in de vorm van waarschuwingen en instructies en wilsuitingen zoals disclaimers en exoneratieclausules waarmee potentieel aansprakelijke personen hun wens aangeven om niet aansprakelijk te worden gesteld.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text (Published version)
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 6.85 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Verheyen, Thomas. Eenzijdige Beheersing van Het Aansprakelijkheidsrisico. Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie, 2020.
APA
Verheyen, T. (2020). Eenzijdige beheersing van het aansprakelijkheidsrisico. Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie, Gent.
Chicago author-date
Verheyen, Thomas. 2020. “Eenzijdige Beheersing van Het Aansprakelijkheidsrisico.” Gent: Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie.
Chicago author-date (all authors)
Verheyen, Thomas. 2020. “Eenzijdige Beheersing van Het Aansprakelijkheidsrisico.” Gent: Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie.
Vancouver
1.
Verheyen T. Eenzijdige beheersing van het aansprakelijkheidsrisico. [Gent]: Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie; 2020.
IEEE
[1]
T. Verheyen, “Eenzijdige beheersing van het aansprakelijkheidsrisico,” Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie, Gent, 2020.
@phdthesis{8725552,
 abstract   = {{Deelname aan het maatschappelijk verkeer brengt onvermijdelijk een risico met zich mee om schade te berokkenen aan personen met wie vóór het schadegeval moeilijk een overeenkomst over aansprakelijkheid kan worden gesloten. Dit proefschrift gaat na hoe potentieel aansprakelijke personen in deze situaties hun aansprakelijkheidsrisico eenzijdig en dus zonder tussenkomst van de potentiële benadeelde door middel van vooraf genomen maatregelen kunnen beheersen. Twee categorieën van technieken tot eenzijdige beheersing van het aansprakelijkheidsrisico worden besproken: informatieverstrekking in de vorm van waarschuwingen en instructies en wilsuitingen zoals disclaimers en exoneratieclausules waarmee potentieel aansprakelijke personen hun wens aangeven om niet aansprakelijk te worden gesteld.}},
 author    = {{Verheyen, Thomas}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{X, 650}},
 publisher  = {{Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie}},
 school    = {{Ghent University}},
 title    = {{Eenzijdige beheersing van het aansprakelijkheidsrisico}},
 year     = {{2020}},
}