Advanced search
1 file | 267.61 KB Add to list

Socialemedia- en smartphonescreenings tegen misbruik in Belgische verzoekprocedures om internationale bescherming : een doel dat de middelen niet wettigt

Lore Roels (UGent)
Author
Organization
Abstract
Op 21 november 2017 maakten twee wijzigingen van de Vreemdelingenwet het voor het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen mogelijk om zich toegang te verschaffen tot smartphones en sociale mediaprofielen van verzoekers om internationale bescherming. In deze bijdrage houdt Lore Roels deze wets-wijziging tegen het licht van het asiel-, privacy- en gegevensbeschermingsrechtelijk kader. Zij identificeert hierbij de juridische pijnpunten en biedt een antwoord op de vraag omtrent de wettigheid van deze socialemedia- en smartphonescreenings.
Keywords
smartphone, social media, asylum, international protection, procedure, data protection, privacy, gdpr, MIGR

Downloads

 • (...).pdf
  • full text (Published version)
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 267.61 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Roels, Lore. “Socialemedia- En Smartphonescreenings Tegen Misbruik in Belgische Verzoekprocedures Om Internationale Bescherming : Een Doel Dat de Middelen Niet Wettigt.” TIJDSCHRIFT VOOR VREEMDELINGENRECHT (BRUSSEL), vol. 2020, no. 4, 2020, pp. 329–44.
APA
Roels, L. (2020). Socialemedia- en smartphonescreenings tegen misbruik in Belgische verzoekprocedures om internationale bescherming : een doel dat de middelen niet wettigt. TIJDSCHRIFT VOOR VREEMDELINGENRECHT (BRUSSEL), 2020(4), 329–344.
Chicago author-date
Roels, Lore. 2020. “Socialemedia- En Smartphonescreenings Tegen Misbruik in Belgische Verzoekprocedures Om Internationale Bescherming : Een Doel Dat de Middelen Niet Wettigt.” TIJDSCHRIFT VOOR VREEMDELINGENRECHT (BRUSSEL) 2020 (4): 329–44.
Chicago author-date (all authors)
Roels, Lore. 2020. “Socialemedia- En Smartphonescreenings Tegen Misbruik in Belgische Verzoekprocedures Om Internationale Bescherming : Een Doel Dat de Middelen Niet Wettigt.” TIJDSCHRIFT VOOR VREEMDELINGENRECHT (BRUSSEL) 2020 (4): 329–344.
Vancouver
1.
Roels L. Socialemedia- en smartphonescreenings tegen misbruik in Belgische verzoekprocedures om internationale bescherming : een doel dat de middelen niet wettigt. TIJDSCHRIFT VOOR VREEMDELINGENRECHT (BRUSSEL). 2020;2020(4):329–44.
IEEE
[1]
L. Roels, “Socialemedia- en smartphonescreenings tegen misbruik in Belgische verzoekprocedures om internationale bescherming : een doel dat de middelen niet wettigt,” TIJDSCHRIFT VOOR VREEMDELINGENRECHT (BRUSSEL), vol. 2020, no. 4, pp. 329–344, 2020.
@article{8724637,
 abstract   = {{Op 21 november 2017 maakten twee wijzigingen van de Vreemdelingenwet het voor het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen mogelijk om zich toegang te verschaffen tot smartphones en sociale mediaprofielen van verzoekers om internationale bescherming. In deze bijdrage houdt Lore Roels deze wets-wijziging tegen het licht van het asiel-, privacy- en gegevensbeschermingsrechtelijk kader. Zij identificeert hierbij de juridische pijnpunten en biedt een antwoord op de vraag omtrent de wettigheid van deze socialemedia- en smartphonescreenings.}},
 author    = {{Roels, Lore}},
 issn     = {{0776-8605}},
 journal   = {{TIJDSCHRIFT VOOR VREEMDELINGENRECHT (BRUSSEL)}},
 keywords   = {{smartphone,social media,asylum,international protection,procedure,data protection,privacy,gdpr,MIGR}},
 language   = {{dut}},
 number    = {{4}},
 pages    = {{329--344}},
 title    = {{Socialemedia- en smartphonescreenings tegen misbruik in Belgische verzoekprocedures om internationale bescherming : een doel dat de middelen niet wettigt}},
 volume    = {{2020}},
 year     = {{2020}},
}