Advanced search
1 file | 8.46 MB Add to list

Werken aan welzijn : hoe lokaal beleid een wereld van verschil kan maken

Eveline Meylemans (UGent) and Bruno Vanobbergen (UGent)
Author
Organization
Abstract
AbstractDe meeste kinderen en jongeren voelen zich doorgaans goed in hun vel. Toch zijn er ook heel wat voor wie dat (tijdelijk) niet zo is. We brengen beknopt de oorzaken hiervan in kaart en gaan vervolgens op zoek naar hoe een overheid werk kan maken van beschermendefactoren en meer specifieke beleidsacties.Lokale besturen spelen hierineen wezenlijke rol. Aan de hand van vele inspirerende voorbeelden illustreren we dat welzijn een heel breed verhaal is en vooral een taak van elke dag. Werken aan welzijn begint bij aandacht voor het gewone opgroeien van kinderen en jongeren. Het vraagt samenwerking en afstemming met middenveld-en andere partners en niet onbelangrijk, met kinderen en jongeren zelf. Inzetten op veerkracht bij kinderen en jongeren begint daarnaast bij het erkennen van de verschillende leefwerelden waarin jongeren opgroeien –en het zien van de verschillende spel-, leer-, ontmoetings-en ondersteuningsnoden die daarmee gepaard kunnen gaan.
Keywords
welzijn, kinderrechten, lokaal beleid

Downloads

 • (...).pdf
  • full text (Published version)
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 8.46 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Meylemans, Eveline, and Bruno Vanobbergen. “Werken Aan Welzijn : Hoe Lokaal Beleid Een Wereld van Verschil Kan Maken.” Dwalen Met Een Doel : Lokaal Kiezen Voor Kindvriendelijkheid, edited by Nathalie Van Ceulebroeck et al., Bataljong, 2021, pp. 49–65.
APA
Meylemans, E., & Vanobbergen, B. (2021). Werken aan welzijn : hoe lokaal beleid een wereld van verschil kan maken. In N. Van Ceulebroeck, I. Pichal, C. Peeters, & D. Reynaert (Eds.), Dwalen met een doel : lokaal kiezen voor kindvriendelijkheid (pp. 49–65). Bataljong.
Chicago author-date
Meylemans, Eveline, and Bruno Vanobbergen. 2021. “Werken Aan Welzijn : Hoe Lokaal Beleid Een Wereld van Verschil Kan Maken.” In Dwalen Met Een Doel : Lokaal Kiezen Voor Kindvriendelijkheid, edited by Nathalie Van Ceulebroeck, Imke Pichal, Chris Peeters, and Didier Reynaert, 49–65. Bataljong.
Chicago author-date (all authors)
Meylemans, Eveline, and Bruno Vanobbergen. 2021. “Werken Aan Welzijn : Hoe Lokaal Beleid Een Wereld van Verschil Kan Maken.” In Dwalen Met Een Doel : Lokaal Kiezen Voor Kindvriendelijkheid, ed by. Nathalie Van Ceulebroeck, Imke Pichal, Chris Peeters, and Didier Reynaert, 49–65. Bataljong.
Vancouver
1.
Meylemans E, Vanobbergen B. Werken aan welzijn : hoe lokaal beleid een wereld van verschil kan maken. In: Van Ceulebroeck N, Pichal I, Peeters C, Reynaert D, editors. Dwalen met een doel : lokaal kiezen voor kindvriendelijkheid. Bataljong; 2021. p. 49–65.
IEEE
[1]
E. Meylemans and B. Vanobbergen, “Werken aan welzijn : hoe lokaal beleid een wereld van verschil kan maken,” in Dwalen met een doel : lokaal kiezen voor kindvriendelijkheid, N. Van Ceulebroeck, I. Pichal, C. Peeters, and D. Reynaert, Eds. Bataljong, 2021, pp. 49–65.
@incollection{8718386,
 abstract   = {{AbstractDe meeste kinderen en jongeren voelen zich doorgaans goed in hun vel. Toch zijn er ook heel wat voor wie dat (tijdelijk) niet zo is. We brengen beknopt de oorzaken hiervan in kaart en gaan vervolgens op zoek naar hoe een overheid werk kan maken van beschermendefactoren en meer specifieke beleidsacties.Lokale besturen spelen hierineen wezenlijke rol. Aan de hand van vele inspirerende voorbeelden illustreren we dat welzijn een heel breed verhaal is en vooral een taak van elke dag. Werken aan welzijn begint bij aandacht voor het gewone opgroeien van kinderen en jongeren. Het vraagt samenwerking en afstemming met middenveld-en andere partners en niet onbelangrijk, met kinderen en jongeren zelf. Inzetten op veerkracht bij kinderen en jongeren begint daarnaast bij het erkennen van de verschillende leefwerelden waarin jongeren opgroeien –en het zien van de verschillende spel-, leer-, ontmoetings-en ondersteuningsnoden die daarmee gepaard kunnen gaan.}},
 author    = {{Meylemans, Eveline and Vanobbergen, Bruno}},
 booktitle  = {{Dwalen met een doel : lokaal kiezen voor kindvriendelijkheid}},
 editor    = {{Van Ceulebroeck, Nathalie and Pichal, Imke and Peeters, Chris and Reynaert, Didier}},
 keywords   = {{welzijn,kinderrechten,lokaal beleid}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{49--65}},
 publisher  = {{Bataljong}},
 title    = {{Werken aan welzijn : hoe lokaal beleid een wereld van verschil kan maken}},
 year     = {{2021}},
}