Advanced search
1 file | 344.55 KB Add to list

Scientific integrity by design : wetenschappelijke integriteit in criminologisch onderzoek

Yinthe Feys (UGent)
Author
Organization
Abstract
Deze bijdrage gaat dieper in op het aannemen van een integere houding bij het voeren van wetenschappelijk onderzoek. Er wordt verduidelijkt welke waarden belangrijk zijn voor een onderzoeker en er wordt stilgestaan bij mogelijke dilemma’s en moeilijkheden die ervaren kunnen worden tijdens de voorbereiding, tijdens de uitvoering en na afloop van een onderzoek. Hiervoor wordt input gehaald uit een lopend doctoraatsonderzoek naar de ethische beslissingsprocessen van politieambtenaren. We reflecteren daarbij over aanvaardbare manieren om deze dilemma’s op te lossen. We willen studenten hiermee bewust maken van potentiële problemen in het kader van wetenschappelijk onderzoek en mogelijke oplossingen voor dergelijke situaties. Er wordt ook een overzicht gegeven van verschillende instrumenten en organen die in het leven werden geroepen om onderzoekers en studenten te ondersteunen bij het voeren van wetenschappelijk onderzoek.
Keywords
Wetenschap, Integriteit, Deontologie, Moreel dilemma, Politie

Downloads

 • (...).pdf
  • full text (Accepted manuscript)
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 344.55 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Feys, Yinthe. “Scientific Integrity by Design : Wetenschappelijke Integriteit in Criminologisch Onderzoek.” Deontologie En Integriteitsbewaking Voor Criminologen, edited by Antoinette Verhage, 2de, herziene uitgave ed., Gompel&Svacina, 2021, pp. 159–87.
APA
Feys, Y. (2021). Scientific integrity by design : wetenschappelijke integriteit in criminologisch onderzoek. In A. Verhage (Ed.), Deontologie en integriteitsbewaking voor criminologen (2de, herziene uitgave ed., pp. 159–187). Antwerpen: Gompel&Svacina.
Chicago author-date
Feys, Yinthe. 2021. “Scientific Integrity by Design : Wetenschappelijke Integriteit in Criminologisch Onderzoek.” In Deontologie En Integriteitsbewaking Voor Criminologen, edited by Antoinette Verhage, 2de, herziene uitgave ed., 159–87. Antwerpen: Gompel&Svacina.
Chicago author-date (all authors)
Feys, Yinthe. 2021. “Scientific Integrity by Design : Wetenschappelijke Integriteit in Criminologisch Onderzoek.” In Deontologie En Integriteitsbewaking Voor Criminologen, ed by. Antoinette Verhage, 159–187. 2de, herziene uitgave ed. Antwerpen: Gompel&Svacina.
Vancouver
1.
Feys Y. Scientific integrity by design : wetenschappelijke integriteit in criminologisch onderzoek. In: Verhage A, editor. Deontologie en integriteitsbewaking voor criminologen. 2de, herziene uitgave ed. Antwerpen: Gompel&Svacina; 2021. p. 159–87.
IEEE
[1]
Y. Feys, “Scientific integrity by design : wetenschappelijke integriteit in criminologisch onderzoek,” in Deontologie en integriteitsbewaking voor criminologen, 2de, herziene uitgave ed., A. Verhage, Ed. Antwerpen: Gompel&Svacina, 2021, pp. 159–187.
@incollection{8703572,
 abstract   = {{Deze bijdrage gaat dieper in op het aannemen van een integere houding bij het voeren van wetenschappelijk onderzoek. Er wordt verduidelijkt welke waarden belangrijk zijn voor een onderzoeker en er wordt stilgestaan bij mogelijke dilemma’s en moeilijkheden die ervaren kunnen worden tijdens de voorbereiding, tijdens de uitvoering en na afloop van een onderzoek. Hiervoor wordt input gehaald uit een lopend doctoraatsonderzoek naar de ethische beslissingsprocessen van politieambtenaren. We reflecteren daarbij over aanvaardbare manieren om deze dilemma’s op te lossen. We willen studenten hiermee bewust maken van potentiële problemen in het kader van wetenschappelijk onderzoek en mogelijke oplossingen voor dergelijke situaties. Er wordt ook een overzicht gegeven van verschillende instrumenten en organen die in het leven werden geroepen om onderzoekers en studenten te ondersteunen bij het voeren van wetenschappelijk onderzoek.}},
 author    = {{Feys, Yinthe}},
 booktitle  = {{Deontologie en integriteitsbewaking voor criminologen}},
 editor    = {{Verhage, Antoinette}},
 isbn     = {{9789463712897}},
 keywords   = {{Wetenschap,Integriteit,Deontologie,Moreel dilemma,Politie}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{159--187}},
 publisher  = {{Gompel&Svacina}},
 title    = {{Scientific integrity by design : wetenschappelijke integriteit in criminologisch onderzoek}},
 year     = {{2021}},
}