Advanced search
1 file | 62.48 KB Add to list

Beslissingen alvorens recht te doen zijn op zichzelf niet vatbaar voor verzet noch hoger beroep

Max De Schryver (UGent)
Author
Organization
Abstract
Het arbeidshof te Antwerpen deed op 25 februari 2019 uitspraak over een geschil waarbij een onderzoeksmaatregel was bevolen bij verstek. Het arbeidshof oordeelde daarbij dat de rechter die op verstek een gerechtsdeskundige aanstelt, geen eindbelissing neemt, maar een beslissing alvorens recht te doen. Dergelijke beslissing is niet onmiddellijk vatbaar voor hoger beroep, doch wel samen met een eindbeslissing. Ook laat de wet het aantekenen van verzet tegen die aanstelling van een gerechtsdeskundige niet toe doordat die beslissing nog niet in laatste aanleg is gewezen.
Keywords
Rechtsmiddelen, hoger beroep, verstek, beslissing alvorens recht te doen, laatste aanleg

Downloads

 • (...).pdf
  • full text (Published version)
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 62.48 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
De Schryver, Max. “Beslissingen Alvorens Recht Te Doen Zijn Op Zichzelf Niet Vatbaar Voor Verzet Noch Hoger Beroep.” NIEUW JURIDISCH WEEKBLAD, no. 438, 2021, pp. 220–21.
APA
De Schryver, M. (2021). Beslissingen alvorens recht te doen zijn op zichzelf niet vatbaar voor verzet noch hoger beroep. NIEUW JURIDISCH WEEKBLAD, (438), 220–221.
Chicago author-date
De Schryver, Max. 2021. “Beslissingen Alvorens Recht Te Doen Zijn Op Zichzelf Niet Vatbaar Voor Verzet Noch Hoger Beroep.” NIEUW JURIDISCH WEEKBLAD, no. 438: 220–21.
Chicago author-date (all authors)
De Schryver, Max. 2021. “Beslissingen Alvorens Recht Te Doen Zijn Op Zichzelf Niet Vatbaar Voor Verzet Noch Hoger Beroep.” NIEUW JURIDISCH WEEKBLAD (438): 220–221.
Vancouver
1.
De Schryver M. Beslissingen alvorens recht te doen zijn op zichzelf niet vatbaar voor verzet noch hoger beroep. NIEUW JURIDISCH WEEKBLAD. 2021;(438):220–1.
IEEE
[1]
M. De Schryver, “Beslissingen alvorens recht te doen zijn op zichzelf niet vatbaar voor verzet noch hoger beroep,” NIEUW JURIDISCH WEEKBLAD, no. 438, pp. 220–221, 2021.
@article{8701703,
 abstract   = {{Het arbeidshof te Antwerpen deed op 25 februari 2019 uitspraak over een geschil waarbij een onderzoeksmaatregel was bevolen bij verstek. Het arbeidshof oordeelde daarbij dat de rechter die op verstek een gerechtsdeskundige aanstelt, geen eindbelissing neemt, maar een beslissing alvorens recht te doen. Dergelijke beslissing is niet onmiddellijk vatbaar voor hoger beroep, doch wel samen met een eindbeslissing. Ook laat de wet het aantekenen van verzet tegen die aanstelling van een gerechtsdeskundige niet toe doordat die beslissing nog niet in laatste aanleg is gewezen.}},
 author    = {{De Schryver, Max}},
 issn     = {{1378-8914}},
 journal   = {{NIEUW JURIDISCH WEEKBLAD}},
 keywords   = {{Rechtsmiddelen,hoger beroep,verstek,beslissing alvorens recht te doen,laatste aanleg}},
 language   = {{dut}},
 number    = {{438}},
 pages    = {{220--221}},
 title    = {{Beslissingen alvorens recht te doen zijn op zichzelf niet vatbaar voor verzet noch hoger beroep}},
 year     = {{2021}},
}