Advanced search
1 file | 445.27 KB Add to list

Het Belgisch Scheepvaartwetboek en het nieuwe privaatrechtelijke zeerecht

Author
Organization
Abstract
Deze bijdrage bevat in een eerste deel een algemene inleiding tot het Belgisch Scheepvaartwetboek, met aandacht voor de doelstellingen, de wordingsgeschiedenis, de wetgevingstechnische basiskeuzes, de structuur en de niet in het wetboek opgenomen regelingen. Het tweede deel biedt een overzicht van de belangrijkste nieuwe bepalingen betreffende het privaatrechtelijke zeerecht. Daarbij worden achtereenvolgens behandeld: de begripsbepalingen, het toepassingsgebied van het boek “Zeevaart”, de openbaarheid van rechten op zeeschepen, het zaakstatuut van het schip, de scheepszekerheidsrechten, het scheepsbeslag, de overheidsschepen, de scheepsmede-eigendom, de aansprakelijkheid van de scheepeigenaar en beperking ervan, de betekening aan de scheepsagent, het statuut van de opvarenden en de gezagvoerders, de bevrachting, het goederenvervoer over zee, het passagiersvervoer over zee, de averij, de aanvaring, de milieuschade, de berging, de wrakverwijdering, het gerechtelijk privaatrecht en het taalgebruik in gerechtszaken.

Downloads

  • (...).pdf
    • full text (Published version)
    • |
    • UGent only
    • |
    • PDF
    • |
    • 445.27 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Van Hooydonk, Eric. “Het Belgisch Scheepvaartwetboek En Het Nieuwe Privaatrechtelijke Zeerecht.” TIJDSCHRIFT VOOR INTERNATIONAAL HANDEL EN TRANSPORTRECHT = JOURNAL FOR INTERNATIONAL TRADE AND TRANSPORT LAW, no. 3, 2020, pp. 248–92.
APA
Van Hooydonk, E. (2020). Het Belgisch Scheepvaartwetboek en het nieuwe privaatrechtelijke zeerecht. TIJDSCHRIFT VOOR INTERNATIONAAL HANDEL EN TRANSPORTRECHT = JOURNAL FOR INTERNATIONAL TRADE AND TRANSPORT LAW, (3), 248–292.
Chicago author-date
Van Hooydonk, Eric. 2020. “Het Belgisch Scheepvaartwetboek En Het Nieuwe Privaatrechtelijke Zeerecht.” TIJDSCHRIFT VOOR INTERNATIONAAL HANDEL EN TRANSPORTRECHT = JOURNAL FOR INTERNATIONAL TRADE AND TRANSPORT LAW, no. 3: 248–92.
Chicago author-date (all authors)
Van Hooydonk, Eric. 2020. “Het Belgisch Scheepvaartwetboek En Het Nieuwe Privaatrechtelijke Zeerecht.” TIJDSCHRIFT VOOR INTERNATIONAAL HANDEL EN TRANSPORTRECHT = JOURNAL FOR INTERNATIONAL TRADE AND TRANSPORT LAW (3): 248–292.
Vancouver
1.
Van Hooydonk E. Het Belgisch Scheepvaartwetboek en het nieuwe privaatrechtelijke zeerecht. TIJDSCHRIFT VOOR INTERNATIONAAL HANDEL EN TRANSPORTRECHT = JOURNAL FOR INTERNATIONAL TRADE AND TRANSPORT LAW. 2020;(3):248–92.
IEEE
[1]
E. Van Hooydonk, “Het Belgisch Scheepvaartwetboek en het nieuwe privaatrechtelijke zeerecht,” TIJDSCHRIFT VOOR INTERNATIONAAL HANDEL EN TRANSPORTRECHT = JOURNAL FOR INTERNATIONAL TRADE AND TRANSPORT LAW, no. 3, pp. 248–292, 2020.
@article{8699613,
  abstract     = {{Deze bijdrage bevat in een eerste deel een algemene inleiding tot het Belgisch Scheepvaartwetboek, met aandacht voor de doelstellingen, de wordingsgeschiedenis, de wetgevingstechnische basiskeuzes, de structuur en de niet in het wetboek opgenomen regelingen. Het tweede deel biedt een overzicht van de belangrijkste nieuwe bepalingen betreffende het privaatrechtelijke zeerecht. Daarbij worden achtereenvolgens behandeld: de begripsbepalingen, het toepassingsgebied van het boek “Zeevaart”, de openbaarheid van rechten op zeeschepen, het zaakstatuut van het schip, de scheepszekerheidsrechten, het scheepsbeslag, de overheidsschepen, de scheepsmede-eigendom, de aansprakelijkheid van de scheepeigenaar en beperking ervan, de betekening aan de scheepsagent, het statuut van de opvarenden en de gezagvoerders, de bevrachting, het goederenvervoer over zee, het passagiersvervoer over zee, de averij, de aanvaring, de milieuschade, de berging, de wrakverwijdering, het gerechtelijk privaatrecht en het taalgebruik in gerechtszaken.}},
  author       = {{Van Hooydonk, Eric}},
  issn         = {{2466-8958}},
  journal      = {{TIJDSCHRIFT VOOR INTERNATIONAAL HANDEL EN TRANSPORTRECHT = JOURNAL FOR INTERNATIONAL TRADE AND TRANSPORT LAW}},
  language     = {{dut}},
  number       = {{3}},
  pages        = {{248--292}},
  title        = {{Het Belgisch Scheepvaartwetboek en het nieuwe privaatrechtelijke zeerecht}},
  year         = {{2020}},
}