Advanced search
Add to list

Cultuur in onderwijs : een krachtige onderstroom

(2018)
Author
Organization
Abstract
Onderwijs en cultuur kunnen veel bereiken door de handen in elkaar te slaan. Die overtuiging vormt het vertrekpunt van dit boek, waarin Onderwijscentrum Gent zijn visie op cultuur in onderwijs tastbaar wil maken. Waarin manifesteert zich net de kracht van cultuur, en wat zijn cruciale voorwaarden en succesfactoren om die kracht ten volle te laten spelen? Met het inspiratieboek wordt de lezer meegenomen in het project What’s my name?, dat in het voorjaar van 2017 liep met leerlingen van het PHTI in Gent. In samenwerking met verschillende culturele partners gingen de jongeren aan de slag rond thema’s als geboorte, naam, identiteit en rituelen. Het boek is opgezet als een virtuele tentoonstelling, waarin de lezer wordt meegenomen door verschillende expositieruimtes. ‘Cultuur in onderwijs’ is een absolute aanrader voor al wie de verbindende en versterkende kracht van cultuur actief wil benutten: leerkrachten, schoolmedewerkers, cultuurwerkers, beleidsondersteuners, mensen uit vrijetijdsorganisaties en de sociaal-artistieke sector,…

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Delarue, Steven, et al. Cultuur in Onderwijs : Een Krachtige Onderstroom. Acco, 2018.
APA
Delarue, S., Langelet, A., & Verstraete, E. (2018). Cultuur in onderwijs : een krachtige onderstroom. Acco.
Chicago author-date
Delarue, Steven, Ann Langelet, and Eva Verstraete. 2018. Cultuur in Onderwijs : Een Krachtige Onderstroom. Leuven: Acco.
Chicago author-date (all authors)
Delarue, Steven, Ann Langelet, and Eva Verstraete. 2018. Cultuur in Onderwijs : Een Krachtige Onderstroom. Leuven: Acco.
Vancouver
1.
Delarue S, Langelet A, Verstraete E. Cultuur in onderwijs : een krachtige onderstroom. Leuven: Acco; 2018.
IEEE
[1]
S. Delarue, A. Langelet, and E. Verstraete, Cultuur in onderwijs : een krachtige onderstroom. Leuven: Acco, 2018.
@book{8698786,
 abstract   = {{Onderwijs en cultuur kunnen veel bereiken door de handen in elkaar te slaan. Die overtuiging vormt het vertrekpunt van dit boek, waarin Onderwijscentrum Gent zijn visie op cultuur in onderwijs tastbaar wil maken. Waarin manifesteert zich net de kracht van cultuur, en wat zijn cruciale voorwaarden en succesfactoren om die kracht ten volle te laten spelen?

Met het inspiratieboek wordt de lezer meegenomen in het project What’s my name?, dat in het voorjaar van 2017 liep met leerlingen van het PHTI in Gent. In samenwerking met verschillende culturele partners gingen de jongeren aan de slag rond thema’s als geboorte, naam, identiteit en rituelen. Het boek is opgezet als een virtuele tentoonstelling, waarin de lezer wordt meegenomen door verschillende expositieruimtes.

‘Cultuur in onderwijs’ is een absolute aanrader voor al wie de verbindende en versterkende kracht van cultuur actief wil benutten: leerkrachten, schoolmedewerkers, cultuurwerkers, beleidsondersteuners, mensen uit vrijetijdsorganisaties en de sociaal-artistieke sector,…}},
 author    = {{Delarue, Steven and Langelet, Ann and Verstraete, Eva}},
 isbn     = {{9789463447928}},
 language   = {{dut}},
 publisher  = {{Acco}},
 title    = {{Cultuur in onderwijs : een krachtige onderstroom}},
 year     = {{2018}},
}