Advanced search
Add to list

Vennootschapsbelasting toegepast 2021

Paul Beghin (UGent) and Annelies Roggeman (UGent)
Author
Organization
Abstract
Vennootschapsbelasting toegepast benadert de materie van de vennootschapsbelasting gestructureerd en op een originele manier. De auteurs combineren het juridische uitgangspunt met interessante bedrijfseconomische inzichten. De band tussen het boekhoudrecht en het fiscaal recht wordt geïllustreerd met talloze voorbeelden en verwijzingen naar de rechtspraak. Dit boek geeft een duidelijke schets van het toepassingsgebied van de vennootschapsbelasting, het bepalen van het belastbaar inkomen, aftrekbare en niet-aftrekbare beroepskosten. Voorts wordt uitgelegd hoe de belastbare grondslag wordt bepaald en hoe men de verschuldigde vennootschapsbelasting berekent. Tot slot wordt aandacht besteed aan de verrekening van voorheffingen en belastingkrediet, aan de verschillende tarieven en aan de bijzondere aanslagstelsels. De combinatie van theorie en talrijke voorbeelden maakt dit handboek uitermate interessant als studieboek voor het hoger onderwijs en als referentiewerk voor praktijkmensen die geregeld in aanraking komen met de dagelijkse toepassing van vennootschapsbelasting. Deze nieuwe editie omvat de maatregelen van de hervorming vennootschapsbelasting over de drie hervormingsfasen (2019-2021). Tevens wordt ingegaan op de meest relevante maatregelen n.a.v. de coronapandemie.

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Beghin, Paul, and Annelies Roggeman. Vennootschapsbelasting Toegepast 2021. Intersentia, 2021.
APA
Beghin, P., & Roggeman, A. (2021). Vennootschapsbelasting toegepast 2021. Antwerpen: Intersentia.
Chicago author-date
Beghin, Paul, and Annelies Roggeman. 2021. Vennootschapsbelasting Toegepast 2021. Antwerpen: Intersentia.
Chicago author-date (all authors)
Beghin, Paul, and Annelies Roggeman. 2021. Vennootschapsbelasting Toegepast 2021. Antwerpen: Intersentia.
Vancouver
1.
Beghin P, Roggeman A. Vennootschapsbelasting toegepast 2021. Antwerpen: Intersentia; 2021. 332 p.
IEEE
[1]
P. Beghin and A. Roggeman, Vennootschapsbelasting toegepast 2021. Antwerpen: Intersentia, 2021.
@book{8696921,
 abstract   = {{Vennootschapsbelasting toegepast benadert de materie van de vennootschapsbelasting gestructureerd en op een originele manier. De auteurs combineren het juridische uitgangspunt met interessante bedrijfseconomische inzichten. De band tussen het boekhoudrecht en het fiscaal recht wordt geïllustreerd met talloze voorbeelden en verwijzingen naar de rechtspraak.

Dit boek geeft een duidelijke schets van het toepassingsgebied van de vennootschapsbelasting, het bepalen van het belastbaar inkomen, aftrekbare en niet-aftrekbare beroepskosten. Voorts wordt uitgelegd hoe de belastbare grondslag wordt bepaald en hoe men de verschuldigde vennootschapsbelasting berekent. Tot slot wordt aandacht besteed aan de verrekening van voorheffingen en belastingkrediet, aan de verschillende tarieven en aan de bijzondere aanslagstelsels. De combinatie van theorie en talrijke voorbeelden maakt dit handboek uitermate interessant als studieboek voor het hoger onderwijs en als referentiewerk voor praktijkmensen die geregeld in aanraking komen met de dagelijkse toepassing van vennootschapsbelasting.

Deze nieuwe editie omvat de maatregelen van de hervorming vennootschapsbelasting over de drie hervormingsfasen (2019-2021). Tevens wordt ingegaan op de meest relevante maatregelen n.a.v. de coronapandemie.}},
 author    = {{Beghin, Paul and Roggeman, Annelies}},
 isbn     = {{9789400013315}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{332}},
 publisher  = {{Intersentia}},
 title    = {{Vennootschapsbelasting toegepast 2021}},
 year     = {{2021}},
}