Advanced search
1 file | 220.94 KB Add to list

Tendensen in het Belgische buitencontractuele aansprakelijkheidsrecht : het kan verkeren

Author
Organization
Abstract
Deze bijdrage geeft een overzicht van een aantal recente ontwikkelingen in het Belgische buitencontractuele aansprakelijkheidsrecht, die relevantie vertonen voor het verkeerscontentieux. Er wordt achtereenvolgens ingegaan op de aansprakelijkheid bij e-steps (titel §2), het wetsontwerp tot hervorming van het buitencontractuele aansprakelijkheidsrecht (titel §3), de verruimde toepassing van de verlies van een kans-leer (titel §4), de begroting van blijvende schade na een ongeval (titel §5), en de bewijsrisicoverdeling bij de schending van informatieplichten (titel §6).

Downloads

 • (...).pdf
  • full text (Accepted manuscript)
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 220.94 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Vandenbussche, Wannes, and Christophe De Ridder. “Tendensen in Het Belgische Buitencontractuele Aansprakelijkheidsrecht : Het Kan Verkeren.” VERKEERSRECHT ('S-GRAVENHAGE), no. 2, 2021, pp. 34–39.
APA
Vandenbussche, W., & De Ridder, C. (2021). Tendensen in het Belgische buitencontractuele aansprakelijkheidsrecht : het kan verkeren. VERKEERSRECHT ('S-GRAVENHAGE), (2), 34–39.
Chicago author-date
Vandenbussche, Wannes, and Christophe De Ridder. 2021. “Tendensen in Het Belgische Buitencontractuele Aansprakelijkheidsrecht : Het Kan Verkeren.” VERKEERSRECHT ('S-GRAVENHAGE), no. 2: 34–39.
Chicago author-date (all authors)
Vandenbussche, Wannes, and Christophe De Ridder. 2021. “Tendensen in Het Belgische Buitencontractuele Aansprakelijkheidsrecht : Het Kan Verkeren.” VERKEERSRECHT ('S-GRAVENHAGE) (2): 34–39.
Vancouver
1.
Vandenbussche W, De Ridder C. Tendensen in het Belgische buitencontractuele aansprakelijkheidsrecht : het kan verkeren. VERKEERSRECHT ('S-GRAVENHAGE). 2021;(2):34–9.
IEEE
[1]
W. Vandenbussche and C. De Ridder, “Tendensen in het Belgische buitencontractuele aansprakelijkheidsrecht : het kan verkeren,” VERKEERSRECHT ('S-GRAVENHAGE), no. 2, pp. 34–39, 2021.
@article{8696709,
 abstract   = {{Deze bijdrage geeft een overzicht van een aantal recente ontwikkelingen in het Belgische buitencontractuele aansprakelijkheidsrecht, die relevantie vertonen voor het verkeerscontentieux. Er wordt achtereenvolgens ingegaan op de aansprakelijkheid bij e-steps (titel §2), het wetsontwerp tot hervorming van het buitencontractuele aansprakelijkheidsrecht (titel §3), de verruimde toepassing van de verlies van een kans-leer (titel §4), de begroting van blijvende schade na een ongeval (titel §5), en de bewijsrisicoverdeling bij de schending van informatieplichten (titel §6).}},
 author    = {{Vandenbussche, Wannes and De Ridder, Christophe}},
 issn     = {{0042-398X}},
 journal   = {{VERKEERSRECHT ('S-GRAVENHAGE)}},
 language   = {{dut}},
 number    = {{2}},
 pages    = {{34--39}},
 title    = {{Tendensen in het Belgische buitencontractuele aansprakelijkheidsrecht : het kan verkeren}},
 year     = {{2021}},
}