Advanced search
1 file | 2.32 MB Add to list
Author
Organization
Abstract
Ministeriële kabinetten zijn een belangrijk fenomeen binnen de Belgische politiek. Deze kabinetten vervullen een belangrijke schakelfunctie tussen het beleid en de administratie, maar ook tussen het beleid en het publiek. De bewaring en ontsluiting van de archieven van deze kabinetten zorgt al jaren voor discussie zowel in de media, de politiek als onder historici. Professionele archivarissen zijn zich echter bewust van de noodzaak om samen te werken met het oog op de ontwikkeling van een gemeenschappelijke bewaar- en selectiepolitiek. Ze doen dit vanuit het bewustzijn van het belang van de historisch onderzoek, maar ook vanuit de overtuiging dat binnen een Belgische context altijd voldoende pragmatisme aan de dag moet gelegd worden.
Keywords
archieven, kabinetten, Belgische politiek

Downloads

 • (...).pdf
  • full text (Published version)
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 2.32 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Van Goethem, Geert. “In de Schaduw van de Macht.” Ministeriële Kabinetsarchieven Gewikt En Gewogen : Handelingen van de Studiedag Georganiseerd Te Brussel Op 25 September 2019, edited by Johan Dambruyne, vol. 219, Algemeen Rijksarchief, 2021, pp. 117–23.
APA
Van Goethem, G. (2021). In de schaduw van de macht. In J. Dambruyne (Ed.), Ministeriële kabinetsarchieven gewikt en gewogen : handelingen van de studiedag georganiseerd te Brussel op 25 september 2019 (Vol. 219, pp. 117–123). Brussel: Algemeen Rijksarchief.
Chicago author-date
Van Goethem, Geert. 2021. “In de Schaduw van de Macht.” In Ministeriële Kabinetsarchieven Gewikt En Gewogen : Handelingen van de Studiedag Georganiseerd Te Brussel Op 25 September 2019, edited by Johan Dambruyne, 219:117–23. Brussel: Algemeen Rijksarchief.
Chicago author-date (all authors)
Van Goethem, Geert. 2021. “In de Schaduw van de Macht.” In Ministeriële Kabinetsarchieven Gewikt En Gewogen : Handelingen van de Studiedag Georganiseerd Te Brussel Op 25 September 2019, ed by. Johan Dambruyne, 219:117–123. Brussel: Algemeen Rijksarchief.
Vancouver
1.
Van Goethem G. In de schaduw van de macht. In: Dambruyne J, editor. Ministeriële kabinetsarchieven gewikt en gewogen : handelingen van de studiedag georganiseerd te Brussel op 25 september 2019. Brussel: Algemeen Rijksarchief; 2021. p. 117–23.
IEEE
[1]
G. Van Goethem, “In de schaduw van de macht,” in Ministeriële kabinetsarchieven gewikt en gewogen : handelingen van de studiedag georganiseerd te Brussel op 25 september 2019, Brussel, 2021, vol. 219, pp. 117–123.
@inproceedings{8695395,
 abstract   = {{Ministeriële kabinetten zijn een belangrijk fenomeen binnen de Belgische politiek. Deze kabinetten vervullen een belangrijke schakelfunctie tussen het beleid en de administratie, maar ook tussen het beleid en het publiek. De bewaring en ontsluiting van de archieven van deze kabinetten zorgt al jaren voor discussie zowel in de media, de politiek als onder historici. Professionele archivarissen zijn zich echter bewust van de noodzaak om samen te werken met het oog op de ontwikkeling van een gemeenschappelijke bewaar- en selectiepolitiek. Ze doen dit vanuit het bewustzijn van het belang van de historisch onderzoek, maar ook vanuit de overtuiging dat binnen een Belgische context altijd voldoende pragmatisme aan de dag moet gelegd worden.}},
 author    = {{Van Goethem, Geert}},
 booktitle  = {{Ministeriële kabinetsarchieven gewikt en gewogen : handelingen van de studiedag georganiseerd te Brussel op 25 september 2019}},
 editor    = {{Dambruyne, Johan}},
 isbn     = {{9789463911511}},
 keywords   = {{archieven,kabinetten,Belgische politiek}},
 language   = {{dut}},
 location   = {{Brussel}},
 pages    = {{117--123}},
 publisher  = {{Algemeen Rijksarchief}},
 title    = {{In de schaduw van de macht}},
 volume    = {{219}},
 year     = {{2021}},
}