Advanced search
Add to list

Collectieve arbeidsverhoudingen in de publieke sector

Author
Organization
Abstract
WOORD VOORAF 1. Meer dan twee decennia geleden publiceerde ik, samen met mijn gewaardeerde Gentse collega en vriend Patrick Humblet, een studie over het vakbondsstatuut1. Dat feit vormt op zich al een afdoende motivering om werk te maken van een grondige herwerking en actualisering. De wetgever c.q. de regelgever heeft de laatste 23 jaar niet stilgezeten en er is ook heel wat nieuwe rechtspraak vooral van de Raad van State, naast een toenemende belangstelling voor dit thema in de rechtsleer. 2. Het voorliggende boekwerk is echter zo veel meer dan een loutere bijwerking. Daar waar de eerste uitgave nog hoofdzakelijk beschrijvend was, hebben wij in deze nieuwe versie de regelingen (in het meervoud) van de collectieve arbeidsverhoudingen in de publieke sector zeer kritisch tegen het licht gehouden. We zijn daarbij op een ietwat alternatieve wijze te werk gegaan door ons niet te beperken tot traditioneel rechtswetenschappelijk onderzoek. Vaak gevoed door een gevoel van verwondering2 hebben we zeer veel vragen om opheldering geformuleerd aan het adres van experten. Hun antwoorden die af en toe ook wel ontluisterend waren, hebben ervoor gezorgd dat onze analyse van de regelingen van de collectieve arbeidsverhoudingen in de publieke sector zo veel mogelijk doorleefd is. Het feit dat het aantal bladzijden bijna verviervoudigd is, vormt alvast een eerste, kwantitatieve indicatie van de grondigheid van onze aanpak. Tegelijk zijn wij ervan overtuigd dat ook de kwaliteit recht evenredig is toegenomen.
Keywords
Collectieve arbeidsverhoudingen, publieke sector

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Janvier, Ria, et al. Collectieve Arbeidsverhoudingen in de Publieke Sector. Vol. 4.1, die Keure, 2021.
APA
Janvier, R., Palinckx, S., Humblet, P., & De Wilde, I. (2021). Collectieve arbeidsverhoudingen in de publieke sector. die Keure.
Chicago author-date
Janvier, Ria, Sarah Palinckx, Patrick Humblet, and Inger De Wilde. 2021. Collectieve Arbeidsverhoudingen in de Publieke Sector. Vol. 4.1. Brugge: die Keure.
Chicago author-date (all authors)
Janvier, Ria, Sarah Palinckx, Patrick Humblet, and Inger De Wilde. 2021. Collectieve Arbeidsverhoudingen in de Publieke Sector. Vol. 4.1. Brugge: die Keure.
Vancouver
1.
Janvier R, Palinckx S, Humblet P, De Wilde I. Collectieve arbeidsverhoudingen in de publieke sector. Vol. 4.1. Brugge: die Keure; 2021. XXVIII, 1023.
IEEE
[1]
R. Janvier, S. Palinckx, P. Humblet, and I. De Wilde, Collectieve arbeidsverhoudingen in de publieke sector, vol. 4.1. Brugge: die Keure, 2021.
@book{8692610,
 abstract   = {{WOORD VOORAF
1. Meer dan twee decennia geleden publiceerde ik, samen met mijn gewaardeerde Gentse collega en vriend Patrick Humblet, een studie over het vakbondsstatuut1. Dat feit vormt op zich al een afdoende motivering om werk te maken van een grondige herwerking en actualisering. De wetgever c.q. de regelgever heeft de laatste 23 jaar niet stilgezeten en er is ook heel wat nieuwe rechtspraak vooral van de Raad van State, naast een toenemende belangstelling voor dit thema in de rechtsleer.
2. Het voorliggende boekwerk is echter zo veel meer dan een loutere bijwerking. Daar waar de eerste uitgave nog hoofdzakelijk beschrijvend was, hebben wij in deze nieuwe versie de regelingen (in het meervoud) van de collectieve arbeidsverhoudingen in de publieke sector zeer kritisch tegen het licht gehouden. We zijn daarbij op een ietwat alternatieve wijze te werk gegaan door ons niet te beperken tot traditioneel rechtswetenschappelijk onderzoek. Vaak gevoed door een gevoel van verwondering2 hebben we zeer veel vragen om opheldering geformuleerd aan het adres van experten. Hun antwoorden die af en toe ook wel ontluisterend waren, hebben ervoor gezorgd dat onze analyse van de regelingen van de collectieve arbeidsverhoudingen in de publieke sector zo veel mogelijk doorleefd is.
Het feit dat het aantal bladzijden bijna verviervoudigd is, vormt alvast een eerste, kwantitatieve indicatie van de grondigheid van onze aanpak. Tegelijk zijn wij ervan overtuigd dat ook de kwaliteit recht evenredig is toegenomen.}},
 author    = {{Janvier, Ria and Palinckx, Sarah and Humblet, Patrick and De Wilde, Inger}},
 isbn     = {{9789048639908}},
 keywords   = {{Collectieve arbeidsverhoudingen,publieke sector}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{XXVIII, 1023}},
 publisher  = {{die Keure}},
 title    = {{Collectieve arbeidsverhoudingen in de publieke sector}},
 volume    = {{4.1}},
 year     = {{2021}},
}