Advanced search
Add to list

Synopsis van het Belgische arbeidsrecht : collectief arbeidsrecht

(2020)
Author
Organization
Abstract
Begin jaren negentig van de vorige eeuw werd de syllabus van Marc Rigaux bewerkt tot een tweedelig handboek dat onder de titel Algemene beginselen van het Belgisch arbeidsrecht op de markt werd gebracht. In 1999 werd er voor een andere uitgever gekozen en werden de teksten samengevoegd tot één boekdeel onder de naam Synopsis van het Belgische arbeidsrecht. Normaliter wordt het boek om de drie jaar geüpdatet. Nu hebben we zes jaar gewacht. Er was – onder andere door politieke impasses – weinig te melden. Voor deze zevende editie werd ervoor geopteerd om opnieuw te splitsen. We beginnen met het deel “collectief arbeidsrecht”, een materie die vrij stabiel is gebleven. De interuniversitaire equipe werd herschikt. Nieuw bloed was nodig, want de oude garde verdwijnt langzaam maar zeker. Aan de vorm werd nauwelijks geraakt. We speelden met het idee om de bibliografieën te schrappen. Vanuit het werk- veld kregen we echter signalen dat dit soort van informatie wordt gewaardeerd. Google maakt sommige verwijzingen, bijvoorbeeld naar websites van organisa- ties en overheidsinstellingen, overbodig zodat hierin wel is gewied. De auteurs hebben vooral de nadruk willen leggen op de facetten die in hun colle- ges uitgebreid aan bod komen, i.e. thema’s waarmee het gros van de studenten na hun afstuderen relatief vaak worden geconfronteerd. Dit is met andere woorden geen werk waarin de lezer alles kan terugvinden, maar een basisdocumentatie met bijna uitsluitend verwijzingen naar Belgische rechtsleer. Namens het auteurscollectief, Patrick Humblet 1 juni 2020
Keywords
Synopsis van het Belgische arbeidsrecht - Collectief arbeidsrecht

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Humblet, Patrick, et al. Synopsis van Het Belgische Arbeidsrecht : Collectief Arbeidsrecht. Edited by Patrick Humblet, Intersentia, 2020.
APA
Humblet, P., Rauws, W., Janvier, R., Peeters, J., Van den Langenbergh, K., Van Regenmortel, A., … De Wilde, I. (2020). Synopsis van het Belgische arbeidsrecht : collectief arbeidsrecht. (P. Humblet, Ed.). Intersentia.
Chicago author-date
Humblet, Patrick, Wilfried Rauws, Ria Janvier, Johan Peeters, Kim Van den Langenbergh, Anne Van Regenmortel, Alexander De Becker, and Inger De Wilde. 2020. Synopsis van Het Belgische Arbeidsrecht : Collectief Arbeidsrecht. Edited by Patrick Humblet. Intersentia.
Chicago author-date (all authors)
Humblet, Patrick, Wilfried Rauws, Ria Janvier, Johan Peeters, Kim Van den Langenbergh, Anne Van Regenmortel, Alexander De Becker, and Inger De Wilde. 2020. Synopsis van Het Belgische Arbeidsrecht : Collectief Arbeidsrecht. Ed by. Patrick Humblet. Intersentia.
Vancouver
1.
Humblet P, Rauws W, Janvier R, Peeters J, Van den Langenbergh K, Van Regenmortel A, et al. Synopsis van het Belgische arbeidsrecht : collectief arbeidsrecht. Humblet P, editor. Intersentia; 2020. 146 p.
IEEE
[1]
P. Humblet et al., Synopsis van het Belgische arbeidsrecht : collectief arbeidsrecht. Intersentia, 2020.
@book{8692600,
 abstract   = {{Begin jaren negentig van de vorige eeuw werd de syllabus van Marc Rigaux bewerkt tot een tweedelig handboek dat onder de titel Algemene beginselen van het Belgisch arbeidsrecht op de markt werd gebracht. In 1999 werd er voor een andere uitgever gekozen en werden de teksten samengevoegd tot één boekdeel onder de naam Synopsis van het Belgische arbeidsrecht.
Normaliter wordt het boek om de drie jaar geüpdatet. Nu hebben we zes jaar gewacht. Er was – onder andere door politieke impasses – weinig te melden. Voor deze zevende editie werd ervoor geopteerd om opnieuw te splitsen. We beginnen met het deel “collectief arbeidsrecht”, een materie die vrij stabiel is gebleven.
De interuniversitaire equipe werd herschikt. Nieuw bloed was nodig, want de oude garde verdwijnt langzaam maar zeker. Aan de vorm werd nauwelijks geraakt.
We speelden met het idee om de bibliografieën te schrappen. Vanuit het werk- veld kregen we echter signalen dat dit soort van informatie wordt gewaardeerd. Google maakt sommige verwijzingen, bijvoorbeeld naar websites van organisa- ties en overheidsinstellingen, overbodig zodat hierin wel is gewied.
De auteurs hebben vooral de nadruk willen leggen op de facetten die in hun colle- ges uitgebreid aan bod komen, i.e. thema’s waarmee het gros van de studenten na hun afstuderen relatief vaak worden geconfronteerd. Dit is met andere woorden geen werk waarin de lezer alles kan terugvinden, maar een basisdocumentatie met bijna uitsluitend verwijzingen naar Belgische rechtsleer.
Namens het auteurscollectief, Patrick Humblet
1 juni 2020}},
 author    = {{Humblet, Patrick and Rauws, Wilfried and Janvier, Ria and Peeters, Johan and Van den Langenbergh, Kim and Van Regenmortel, Anne and De Becker, Alexander and De Wilde, Inger}},
 editor    = {{Humblet, Patrick}},
 isbn     = {{9789400008281}},
 keywords   = {{Synopsis van het Belgische arbeidsrecht - Collectief arbeidsrecht}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{146}},
 publisher  = {{Intersentia}},
 title    = {{Synopsis van het Belgische arbeidsrecht : collectief arbeidsrecht}},
 year     = {{2020}},
}