Advanced search
1 file | 435.64 KB Add to list

‘Een cocktail blended leren graag’, of toch niet? De implementatie van blended leren in de lerarenopleiding van de Universiteit Gent

Maaike Grammens (UGent) , Astrid Vermeersch (UGent) , Bram De Wever (UGent) and Ruben Vanderlinde (UGent)
Author
Organization
Abstract
In deze praktijkbijdrage beschrijven we een tweejarig project waarbij blended leren werd geïmplementeerd in de lerarenopleiding van de Universiteit Gent. Bij de implementatie van dit blended leren zijn docenten en opleidingsonderdelen uit verschillende faculteiten betrokken. In deze bijdrage schetsen we enkele praktijkvoorbeelden, belichten we het specifieke ontwikkelwerk bij de blended leeromgeving, delen we onze ervaringen en formuleren we aandachtspunten. Daarnaast staan we ook stil bij de evaluatie van het project door zowel de docenten als de studenten. Hiermee willen we een constructieve bijdrage leveren tot gelijkaardige initiatieven in de onderwijswereld in het algemeen en de lerarenopleiding in het bijzonder.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text (Published version)
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 435.64 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Grammens, Maaike, et al. “‘Een Cocktail Blended Leren Graag’, of Toch Niet? De Implementatie van Blended Leren in de Lerarenopleiding van de Universiteit Gent.” TIJDSCHRIFT VOOR LERARENOPLEIDERS, vol. 40, no. 2, 2019, pp. 129–38.
APA
Grammens, M., Vermeersch, A., De Wever, B., & Vanderlinde, R. (2019). “Een cocktail blended leren graag”, of toch niet? De implementatie van blended leren in de lerarenopleiding van de Universiteit Gent. TIJDSCHRIFT VOOR LERARENOPLEIDERS, 40(2), 129–138.
Chicago author-date
Grammens, Maaike, Astrid Vermeersch, Bram De Wever, and Ruben Vanderlinde. 2019. “‘Een Cocktail Blended Leren Graag’, of Toch Niet? De Implementatie van Blended Leren in de Lerarenopleiding van de Universiteit Gent.” TIJDSCHRIFT VOOR LERARENOPLEIDERS 40 (2): 129–38.
Chicago author-date (all authors)
Grammens, Maaike, Astrid Vermeersch, Bram De Wever, and Ruben Vanderlinde. 2019. “‘Een Cocktail Blended Leren Graag’, of Toch Niet? De Implementatie van Blended Leren in de Lerarenopleiding van de Universiteit Gent.” TIJDSCHRIFT VOOR LERARENOPLEIDERS 40 (2): 129–138.
Vancouver
1.
Grammens M, Vermeersch A, De Wever B, Vanderlinde R. “Een cocktail blended leren graag”, of toch niet? De implementatie van blended leren in de lerarenopleiding van de Universiteit Gent. TIJDSCHRIFT VOOR LERARENOPLEIDERS. 2019;40(2):129–38.
IEEE
[1]
M. Grammens, A. Vermeersch, B. De Wever, and R. Vanderlinde, “‘Een cocktail blended leren graag’, of toch niet? De implementatie van blended leren in de lerarenopleiding van de Universiteit Gent,” TIJDSCHRIFT VOOR LERARENOPLEIDERS, vol. 40, no. 2, pp. 129–138, 2019.
@article{8691595,
 abstract   = {{In deze praktijkbijdrage beschrijven we een tweejarig project waarbij blended leren werd geïmplementeerd in de lerarenopleiding van de Universiteit Gent. Bij de implementatie van dit blended leren zijn docenten en opleidingsonderdelen uit verschillende faculteiten betrokken. In deze bijdrage schetsen we enkele praktijkvoorbeelden, belichten we het specifieke ontwikkelwerk bij de blended leeromgeving, delen we onze ervaringen en formuleren we aandachtspunten. Daarnaast staan we ook stil bij de evaluatie van het project door zowel de docenten als de studenten. Hiermee willen we een constructieve bijdrage leveren tot gelijkaardige initiatieven in de onderwijswereld in het algemeen en de lerarenopleiding in het bijzonder.}},
 author    = {{Grammens, Maaike and Vermeersch, Astrid and De Wever, Bram and Vanderlinde, Ruben}},
 issn     = {{1876-4622}},
 journal   = {{TIJDSCHRIFT VOOR LERARENOPLEIDERS}},
 language   = {{dut}},
 number    = {{2}},
 pages    = {{129--138}},
 title    = {{‘Een cocktail blended leren graag’, of toch niet? De implementatie van blended leren in de lerarenopleiding van de Universiteit Gent}},
 url     = {{https://velov.be/tvl/tijdschrift-voor-lerarenopleiders-40-2-2019/}},
 volume    = {{40}},
 year     = {{2019}},
}