Advanced search
1 file | 3.46 MB Add to list

Het lot van onrechtmatig (verkregen) bewijs : een grondslagenonderzoek

(2020)
Author
Promoter
(UGent) and Bruno Maes
Organization
Abstract
Van de verboden vrucht zult gij niet eten. Het Belgische bewijsrecht hing tot voor kort die Oud-Testamentische gedachte aan. De bewijsgaring in strijd met de wet gaf aanleiding tot bewijsuit-sluiting. Eerst in het strafrecht, waar het fundament van deze regel ligt, en nadien in het civiele be-wijsrecht, maakten recent andere inzichten opgeld. De boom van de waarheidsvinding oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Paradise lost? Dit onderzoek nuanceert maar trekt ook de grens. Op het kruispunt van materieel recht en procesrecht dringen keuzes zich op. Tot daar en niet verder.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text (Published version)
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 3.46 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Van Doninck, Jachin. Het Lot van Onrechtmatig (Verkregen) Bewijs : Een Grondslagenonderzoek. Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie ; Vrije Universiteit Brussel, 2020.
APA
Van Doninck, J. (2020). Het lot van onrechtmatig (verkregen) bewijs : een grondslagenonderzoek. Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie ; Vrije Universiteit Brussel.
Chicago author-date
Van Doninck, Jachin. 2020. “Het Lot van Onrechtmatig (Verkregen) Bewijs : Een Grondslagenonderzoek.” Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie ; Vrije Universiteit Brussel.
Chicago author-date (all authors)
Van Doninck, Jachin. 2020. “Het Lot van Onrechtmatig (Verkregen) Bewijs : Een Grondslagenonderzoek.” Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie ; Vrije Universiteit Brussel.
Vancouver
1.
Van Doninck J. Het lot van onrechtmatig (verkregen) bewijs : een grondslagenonderzoek. Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie ; Vrije Universiteit Brussel; 2020.
IEEE
[1]
J. Van Doninck, “Het lot van onrechtmatig (verkregen) bewijs : een grondslagenonderzoek,” Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie ; Vrije Universiteit Brussel, 2020.
@phdthesis{8689998,
 abstract   = {{Van de verboden vrucht zult gij niet eten. Het Belgische bewijsrecht hing tot voor kort die Oud-Testamentische gedachte aan. De bewijsgaring in strijd met de wet gaf aanleiding tot bewijsuit-sluiting. Eerst in het strafrecht, waar het fundament van deze regel ligt, en nadien in het civiele be-wijsrecht, maakten recent andere inzichten opgeld. De boom van de waarheidsvinding oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Paradise lost? Dit onderzoek nuanceert maar trekt ook de grens. Op het kruispunt van materieel recht en procesrecht dringen keuzes zich op. Tot daar en niet verder.}},
 author    = {{Van Doninck, Jachin}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{398}},
 publisher  = {{Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie ; Vrije Universiteit Brussel}},
 school    = {{Ghent University}},
 title    = {{Het lot van onrechtmatig (verkregen) bewijs : een grondslagenonderzoek}},
 year     = {{2020}},
}