Advanced search
1 file | 14.76 MB Add to list

Voorstellen tot optimalisering van bemiddeling in België, met focus op een faciliterende rol van de advocatuur

(2021)
Author
Promoter
(UGent)
Organization
Abstract
In weerwil van de talrijke initiatieven uit het beleid en de praktijk, behoort de zogenaamde 'bemiddelingsparadox' nog steeds tot de Belgische realiteit: ondanks de voordelen die met bemiddeling als alternatief traject van geschiloplossing worden geassocieerd, geniet overheidsrechtspraak nog steeds de voorkeur van de rechtzoekende, terwijl bemiddeling suboptimaal wordt gebruikt. Nu ook de federale regering De Croo de intentie heeft geuit om het bevorderingsbeleid inzake bemiddeling verder te zetten, rijst de vraag welke maatregelen nog kunnen worden getroffen om het gepaste gebruik en de goede werking van bemiddeling in België te optimaliseren. Het onderzoek brengt enkele obstakels aan het licht die de ontwikkeling van bemiddeling in de weg kunnen staan, en reikt een ruime waaier aan mogelijke denkpistes aan waarmee bemiddeling zowel in de praktijk als door de beleidsmakers kan worden bevorderd.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text (Published version)
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 14.76 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Wijnant, Tom. Voorstellen Tot Optimalisering van Bemiddeling in België, Met Focus Op Een Faciliterende Rol van de Advocatuur. Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie, 2021.
APA
Wijnant, T. (2021). Voorstellen tot optimalisering van bemiddeling in België, met focus op een faciliterende rol van de advocatuur. Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie.
Chicago author-date
Wijnant, Tom. 2021. “Voorstellen Tot Optimalisering van Bemiddeling in België, Met Focus Op Een Faciliterende Rol van de Advocatuur.” Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie.
Chicago author-date (all authors)
Wijnant, Tom. 2021. “Voorstellen Tot Optimalisering van Bemiddeling in België, Met Focus Op Een Faciliterende Rol van de Advocatuur.” Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie.
Vancouver
1.
Wijnant T. Voorstellen tot optimalisering van bemiddeling in België, met focus op een faciliterende rol van de advocatuur. Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie; 2021.
IEEE
[1]
T. Wijnant, “Voorstellen tot optimalisering van bemiddeling in België, met focus op een faciliterende rol van de advocatuur,” Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie, 2021.
@phdthesis{8687213,
 abstract   = {{In weerwil van de talrijke initiatieven uit het beleid en de praktijk, behoort de zogenaamde 'bemiddelingsparadox' nog steeds tot de Belgische realiteit: ondanks de voordelen die met bemiddeling als alternatief traject van geschiloplossing worden geassocieerd, geniet overheidsrechtspraak nog steeds de voorkeur van de rechtzoekende, terwijl bemiddeling suboptimaal wordt gebruikt. Nu ook de federale regering De Croo de intentie heeft geuit om het bevorderingsbeleid inzake bemiddeling verder te zetten, rijst de vraag welke maatregelen nog kunnen worden getroffen om het gepaste gebruik en de goede werking van bemiddeling in België te optimaliseren. Het onderzoek brengt enkele obstakels aan het licht die de ontwikkeling van bemiddeling in de weg kunnen staan, en reikt een ruime waaier aan mogelijke denkpistes aan waarmee bemiddeling zowel in de praktijk als door de beleidsmakers kan worden bevorderd.}},
 author    = {{Wijnant, Tom}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{XVII, 774}},
 publisher  = {{Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie}},
 school    = {{Ghent University}},
 title    = {{Voorstellen tot optimalisering van bemiddeling in België, met focus op een faciliterende rol van de advocatuur}},
 year     = {{2021}},
}