Advanced search
1 file | 299.54 KB Add to list

Who cares aan de universiteit? Zorgarbeid en genderongelijkheid aan de universiteit in covid-tijden

Luce Beeckmans (UGent) , Valerie De Craene (UGent) and Anneleen Kenis (UGent)
Author
Organization
Abstract
De onmogelijke combinatie van zorgarbeid en een academische job is zeker niet de belangrijkste bezorgdheid in deze tijden van corona. Dus who cares? Maar heel wat ouders in academia botsen langzamerhand op hun limieten en op termijn dreigt dit ook de genderkloof te vergoten. Daarom is er dringend nood aan maatregelen die vertrekken vanuit een perspectief dat zorgarbeid en gendergelijkheid serieus neemt en die ook na corona tot een meer zorgzame universiteit kunnen leiden.
Keywords
corona, zorgarbeid, genderongelijkheid

Downloads

 • (...).pdf
  • full text (Published version)
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 299.54 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Beeckmans, Luce, et al. “Who Cares Aan de Universiteit? Zorgarbeid En Genderongelijkheid Aan de Universiteit in Covid-Tijden.” SAMENLEVING EN POLITIEK (BRUSSEL), 2020.
APA
Beeckmans, L., De Craene, V., & Kenis, A. (2020). Who cares aan de universiteit? Zorgarbeid en genderongelijkheid aan de universiteit in covid-tijden. SAMENLEVING EN POLITIEK (BRUSSEL).
Chicago author-date
Beeckmans, Luce, Valerie De Craene, and Anneleen Kenis. 2020. “Who Cares Aan de Universiteit? Zorgarbeid En Genderongelijkheid Aan de Universiteit in Covid-Tijden.” SAMENLEVING EN POLITIEK (BRUSSEL).
Chicago author-date (all authors)
Beeckmans, Luce, Valerie De Craene, and Anneleen Kenis. 2020. “Who Cares Aan de Universiteit? Zorgarbeid En Genderongelijkheid Aan de Universiteit in Covid-Tijden.” SAMENLEVING EN POLITIEK (BRUSSEL).
Vancouver
1.
Beeckmans L, De Craene V, Kenis A. Who cares aan de universiteit? Zorgarbeid en genderongelijkheid aan de universiteit in covid-tijden. SAMENLEVING EN POLITIEK (BRUSSEL). 2020;
IEEE
[1]
L. Beeckmans, V. De Craene, and A. Kenis, “Who cares aan de universiteit? Zorgarbeid en genderongelijkheid aan de universiteit in covid-tijden,” SAMENLEVING EN POLITIEK (BRUSSEL), 2020.
@article{8685797,
 abstract   = {De onmogelijke combinatie van zorgarbeid en een academische job is zeker niet de belangrijkste bezorgdheid in deze tijden van corona. Dus who cares? Maar heel wat ouders in academia botsen langzamerhand op hun limieten en op termijn dreigt dit ook de genderkloof te vergoten. Daarom is er dringend nood aan maatregelen die vertrekken vanuit een perspectief dat zorgarbeid en gendergelijkheid serieus neemt en die ook na corona tot een meer zorgzame universiteit kunnen leiden.},
 author    = {Beeckmans, Luce and De Craene, Valerie and Kenis, Anneleen},
 journal   = {SAMENLEVING EN POLITIEK (BRUSSEL)},
 keywords   = {corona,zorgarbeid,genderongelijkheid},
 language   = {dut},
 title    = {Who cares aan de universiteit? Zorgarbeid en genderongelijkheid aan de universiteit in covid-tijden},
 url     = {https://www.sampol.be/2020/05/who-cares-aan-de-universiteit},
 year     = {2020},
}