Advanced search
1 file | 640.50 KB Add to list

Vlaanderen helpt : een onderzoek naar crisisvrijwilligerswerk in Vlaanderen tijdens de Covid-19 pandemie

Lesley Hustinx (UGent) and Sam Gorleer (UGent)
(2020)
Author
Organization
Abstract
Bij de eerste coronagolf in maart riep de Vlaamse regering de bevolking op om zich als vrijwilliger te registreren op het digitaal platform Vlaanderen Helpt. Alle Vlamingen die zich als vrijwilliger inzetten in het kader van de coronacrisis konden zo ook beroep doen op een gratis vrijwilligersverzekering. In opdracht van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk voerde de vakgroep Sociologie een onderzoek uit bij deze 'crisisvrijwilligers': wat is hun profiel, waarom engageren ze zich, welke activiteiten voeren ze uit, wat zijn hun ervaringen en intenties om in de toekomst nog aan vrijwilligerswerk te doen? De online vragenlijst werd door 1868 van de geregistreerde vrijwilligers ingevuld in de periode augustus-september 2020. Het rapport bevat ook beleidsaanbevelingen voor de overheid en vrijwilligersorganisaties in het kader van de coördinatie van de vrijwillige inzet van burgers in het kader van een pandemie.
Keywords
COVID-19, coronacrisis, vrijwilligerswerk, solidariteit, pandemie

Downloads

  • Vlaanderen Helpt rapport Hustinx-Gorleer 2020.pdf
    • full text (Published version)
    • |
    • open access
    • |
    • PDF
    • |
    • 640.50 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Hustinx, Lesley, and Sam Gorleer. Vlaanderen Helpt : Een Onderzoek Naar Crisisvrijwilligerswerk in Vlaanderen Tijdens de Covid-19 Pandemie. Universiteit Gent. Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen, 2020.
APA
Hustinx, L., & Gorleer, S. (2020). Vlaanderen helpt : een onderzoek naar crisisvrijwilligerswerk in Vlaanderen tijdens de Covid-19 pandemie. Universiteit Gent. Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen.
Chicago author-date
Hustinx, Lesley, and Sam Gorleer. 2020. “Vlaanderen Helpt : Een Onderzoek Naar Crisisvrijwilligerswerk in Vlaanderen Tijdens de Covid-19 Pandemie.” Universiteit Gent. Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen.
Chicago author-date (all authors)
Hustinx, Lesley, and Sam Gorleer. 2020. “Vlaanderen Helpt : Een Onderzoek Naar Crisisvrijwilligerswerk in Vlaanderen Tijdens de Covid-19 Pandemie.” Universiteit Gent. Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen.
Vancouver
1.
Hustinx L, Gorleer S. Vlaanderen helpt : een onderzoek naar crisisvrijwilligerswerk in Vlaanderen tijdens de Covid-19 pandemie. Universiteit Gent. Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen; 2020.
IEEE
[1]
L. Hustinx and S. Gorleer, “Vlaanderen helpt : een onderzoek naar crisisvrijwilligerswerk in Vlaanderen tijdens de Covid-19 pandemie.” Universiteit Gent. Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen, 2020.
@misc{8682838,
  abstract     = {{Bij de eerste coronagolf in maart riep de Vlaamse regering de bevolking op om zich als vrijwilliger te registreren op het digitaal platform Vlaanderen Helpt. Alle Vlamingen die zich als vrijwilliger inzetten in het kader van de coronacrisis konden zo ook beroep doen op een gratis vrijwilligersverzekering. In opdracht van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk voerde de vakgroep Sociologie een onderzoek uit bij deze 'crisisvrijwilligers': wat is hun profiel, waarom engageren ze zich, welke activiteiten voeren ze uit, wat zijn hun ervaringen en intenties om in de toekomst nog aan vrijwilligerswerk te doen? De online vragenlijst werd door 1868 van de geregistreerde vrijwilligers ingevuld in de periode augustus-september 2020. Het rapport bevat ook beleidsaanbevelingen voor de overheid en vrijwilligersorganisaties in het kader van de coördinatie van de vrijwillige inzet van burgers in het kader van een pandemie.}},
  author       = {{Hustinx, Lesley and Gorleer, Sam}},
  keywords     = {{COVID-19,coronacrisis,vrijwilligerswerk,solidariteit,pandemie}},
  language     = {{dut}},
  pages        = {{35}},
  publisher    = {{Universiteit Gent. Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen}},
  title        = {{Vlaanderen helpt : een onderzoek naar crisisvrijwilligerswerk in Vlaanderen tijdens de Covid-19 pandemie}},
  year         = {{2020}},
}