Advanced search
1 file | 7.01 MB Add to list

Evaluatie en toekomstperspectieven van de wettelijke samenwoning

(2020)
Author
Promoter
(UGent)
Organization
Abstract
De wettelijke samenwoning is uitgegroeid tot een uiterst populaire samenlevingsvorm. Samen met de ontwikkelingen die deze rechtsfiguur over de jaren heen onderging, groeide echter ook het aantal juridische vraagstukken dat zij creëert. Door het overwicht van autonomie op solidariteit zegeviert bovendien het recht van de sterkste (of de slimste). De analyse in dit proefschrift van de wettelijke samenwoning in de verschillende fasen van haar beleving legt de knelpunten tijdens en naar aanleiding van de beëindiging van het instituut bloot. Daarbij wordt tevens aan de hand van kwalitatieve inhoudsanalyse nagegaan welke inhoud de notariële wettelijke samenlevingsovereenkomst werkelijk bevat. Besluitend wordt de vraag beantwoord welke argumenten kunnen worden aangehaald voor het (ongewijzigde) behoud, de afschaffing, dan wel de wijziging van de wettelijke samenwoning.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text (Published version)
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 7.01 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
De Schrijver, Lynn. Evaluatie En Toekomstperspectieven van de Wettelijke Samenwoning. Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie, 2020.
APA
De Schrijver, L. (2020). Evaluatie en toekomstperspectieven van de wettelijke samenwoning. Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie.
Chicago author-date
De Schrijver, Lynn. 2020. “Evaluatie En Toekomstperspectieven van de Wettelijke Samenwoning.” Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie.
Chicago author-date (all authors)
De Schrijver, Lynn. 2020. “Evaluatie En Toekomstperspectieven van de Wettelijke Samenwoning.” Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie.
Vancouver
1.
De Schrijver L. Evaluatie en toekomstperspectieven van de wettelijke samenwoning. Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie; 2020.
IEEE
[1]
L. De Schrijver, “Evaluatie en toekomstperspectieven van de wettelijke samenwoning,” Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie, 2020.
@phdthesis{8676310,
 abstract   = {{De wettelijke samenwoning is uitgegroeid tot een uiterst populaire samenlevingsvorm. Samen met de ontwikkelingen die deze rechtsfiguur over de jaren heen onderging, groeide echter ook het aantal juridische vraagstukken dat zij creëert. Door het overwicht van autonomie op solidariteit zegeviert bovendien het recht van de sterkste (of de slimste). De analyse in dit proefschrift van de wettelijke samenwoning in de verschillende fasen van haar beleving legt de knelpunten tijdens en naar aanleiding van de beëindiging van het instituut bloot. Daarbij wordt tevens aan de hand van kwalitatieve inhoudsanalyse nagegaan welke inhoud de notariële wettelijke samenlevingsovereenkomst werkelijk bevat. Besluitend wordt de vraag beantwoord welke argumenten kunnen worden aangehaald voor het (ongewijzigde) behoud, de afschaffing, dan wel de wijziging van de wettelijke samenwoning.}},
 author    = {{De Schrijver, Lynn}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{556}},
 publisher  = {{Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie}},
 school    = {{Ghent University}},
 title    = {{Evaluatie en toekomstperspectieven van de wettelijke samenwoning}},
 year     = {{2020}},
}