Advanced search
Add to list

Analytisch boekhouden en kostencalculatie

(2020)
Author
Organization
Abstract
Binnen het vakgebied boekhouden behandelt dit werk de problematiek van de analytische boekhouding en de kostencalculatie. Er wordt daarbij een volwaardige plaats toegekend aan de volledige uitwerking en integratie van Activity-Based Costing (ABC). Het boek opent met een algemene afbakening van het terrein van de analytische boekhouding en de kostencalculatie en met een studie van de kostensoorten. Daarna worden achtereenvolgens de traditionele benadering van full costing en de techniek van Activity-Based Costing besproken. Vervolgens komt de boekhoudkundige verwerking van full costing aan bod. Ten slotte behandelen de auteurs direct costing en standaardkostencalculatie. Door zijn opzet blijft Analytisch boekhouden en kostencalculatie het handboek bij uitstek voor verschillende richtingen in het economisch hoger onderwijs.
Keywords
kostencalculatie, analytisch boekhouden, verschillenanalyse, kostenverdeelstaat

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Bruggeman, Werner, et al. Analytisch Boekhouden En Kostencalculatie. 15th ed., Intersentia, 2020.
APA
Bruggeman, W., De Lembre, E., Everaert, P., Hoozée, S., & Patfoort, C. (2020). Analytisch boekhouden en kostencalculatie (15th ed.). Antwerpen, Gent, Cambridge: Intersentia.
Chicago author-date
Bruggeman, Werner, Erik De Lembre, Patricia Everaert, Sophie Hoozée, and Carine Patfoort. 2020. Analytisch Boekhouden En Kostencalculatie. 15th ed. Antwerpen, Gent, Cambridge: Intersentia.
Chicago author-date (all authors)
Bruggeman, Werner, Erik De Lembre, Patricia Everaert, Sophie Hoozée, and Carine Patfoort. 2020. Analytisch Boekhouden En Kostencalculatie. 15th ed. Antwerpen, Gent, Cambridge: Intersentia.
Vancouver
1.
Bruggeman W, De Lembre E, Everaert P, Hoozée S, Patfoort C. Analytisch boekhouden en kostencalculatie. 15th ed. Antwerpen, Gent, Cambridge: Intersentia; 2020. XX, 540.
IEEE
[1]
W. Bruggeman, E. De Lembre, P. Everaert, S. Hoozée, and C. Patfoort, Analytisch boekhouden en kostencalculatie, 15th ed. Antwerpen, Gent, Cambridge: Intersentia, 2020.
@book{8675823,
 abstract   = {{Binnen het vakgebied boekhouden behandelt dit werk de problematiek van de analytische boekhouding en de kostencalculatie. Er wordt daarbij een volwaardige plaats toegekend aan de volledige uitwerking en integratie van Activity-Based Costing (ABC).

Het boek opent met een algemene afbakening van het terrein van de analytische boekhouding en de kostencalculatie en met een studie van de kostensoorten. Daarna worden achtereenvolgens de traditionele benadering van full costing en de techniek van Activity-Based Costing besproken. Vervolgens komt de boekhoudkundige verwerking van full costing aan bod. Ten slotte behandelen de auteurs direct costing en standaardkostencalculatie.
Door zijn opzet blijft Analytisch boekhouden en kostencalculatie het handboek bij uitstek voor verschillende richtingen in het economisch hoger onderwijs.}},
 author    = {{Bruggeman, Werner and De Lembre, Erik and Everaert, Patricia and Hoozée, Sophie and Patfoort, Carine}},
 isbn     = {{9789400011762}},
 keywords   = {{kostencalculatie,analytisch boekhouden,verschillenanalyse,kostenverdeelstaat}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{XX, 540}},
 publisher  = {{Intersentia}},
 title    = {{Analytisch boekhouden en kostencalculatie}},
 url     = {{https://intersentia.be/nl/analytisch-boekhouden-en-kostencalculatie-vijftiende-editie.html}},
 year     = {{2020}},
}