Advanced search
Add to list

Digitale en analoge verspreiding van auteurswerken en software : volume II : digitale verspreiding

Simon Geiregat (UGent)
Author
Organization
Abstract
Analoge en digitale verspreiding plaatsen het recht voor nieuwe uitdagingen. Hoe ver laten intellectuele rechten hun titularis toe om de verhandeling en doorverkoop van hun producten te controleren en welke rechtspositie heeft de eindgebruiker? De reeks ‘Digitale en analoge verspreiding van auteurswerken en software’ biedt voor het eerst een omvattende analyse van hun distributie- en beschikkingsbevoegdheden in de Belgische rechtsorde. Het tweede volume ‘Digitale verspreiding’ gaat in op verspreiding van auteurswerken en software langs digitale weg. Een eerste luik analyseert of die leveringsvorm eigendomsoverdrachten meebrengt. Een tweede luik gaat na hoe het auteursrecht en de naburige rechten omgaan met digitale verspreiding. Die goederenrechtelijke en intellectueelrechtelijke bevindingen komen tot slot samen in een verbintenissenrechtelijk deel. Dat bespreekt de kwalificatie van overeenkomsten met digitale voorwerpen, met bijzondere aandacht voor de rechtspositie van eindgebruikers.
Keywords
auteursrecht, copyright, exhaustion, first sale, distribution, distributie, verspreiding, uitputting, internet

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Geiregat, Simon. Digitale En Analoge Verspreiding van Auteurswerken En Software : Volume II : Digitale Verspreiding. Vol. 2, Intersentia, 2020.
APA
Geiregat, S. (2020). Digitale en analoge verspreiding van auteurswerken en software : volume II : digitale verspreiding (Vol. 2). Antwerpen: Intersentia.
Chicago author-date
Geiregat, Simon. 2020. Digitale En Analoge Verspreiding van Auteurswerken En Software : Volume II : Digitale Verspreiding. Vol. 2. Antwerpen: Intersentia.
Chicago author-date (all authors)
Geiregat, Simon. 2020. Digitale En Analoge Verspreiding van Auteurswerken En Software : Volume II : Digitale Verspreiding. Vol. 2. Antwerpen: Intersentia.
Vancouver
1.
Geiregat S. Digitale en analoge verspreiding van auteurswerken en software : volume II : digitale verspreiding. Vol. 2. Antwerpen: Intersentia; 2020. XVI+349.
IEEE
[1]
S. Geiregat, Digitale en analoge verspreiding van auteurswerken en software : volume II : digitale verspreiding, vol. 2. Antwerpen: Intersentia, 2020.
@book{8659858,
 abstract   = {Analoge en digitale verspreiding plaatsen het recht voor nieuwe uitdagingen. Hoe ver laten intellectuele rechten hun titularis toe om de verhandeling en doorverkoop van hun producten te controleren en welke rechtspositie heeft de eindgebruiker? De reeks ‘Digitale en analoge verspreiding van auteurswerken en software’ biedt voor het eerst een omvattende analyse van hun distributie- en beschikkingsbevoegdheden in de Belgische rechtsorde. 

Het tweede volume ‘Digitale verspreiding’ gaat in op verspreiding van auteurswerken en software langs digitale weg. Een eerste luik analyseert of die leveringsvorm eigendomsoverdrachten meebrengt. Een tweede luik gaat na hoe het auteursrecht en de naburige rechten omgaan met digitale verspreiding. Die goederenrechtelijke en intellectueelrechtelijke bevindingen komen tot slot samen in een verbintenissenrechtelijk deel. Dat bespreekt de kwalificatie van overeenkomsten met digitale voorwerpen, met bijzondere aandacht voor de rechtspositie van eindgebruikers.},
 author    = {Geiregat, Simon},
 isbn     = {9789400011694},
 keywords   = {auteursrecht,copyright,exhaustion,first sale,distribution,distributie,verspreiding,uitputting,internet},
 language   = {dut},
 pages    = {XVI+349},
 publisher  = {Intersentia},
 title    = {Digitale en analoge verspreiding van auteurswerken en software : volume II : digitale verspreiding},
 url     = {https://www.jurisquare.be/en/book/9789400011694/index.html},
 volume    = {2},
 year     = {2020},
}