Advanced search
1 file | 249.74 KB Add to list
Author
Organization
Abstract
Inleiding van het boek 'De verbeelding van de leeuw', dat een synthese brengt van het bestaande, tot nog toe erg gefragmenteerde onderzoek naar de rol van media in het Vlaamse natievormingsproces. Hoever staan we vandaag met dit onderzoek, wat zijn de belangrijkste inzichten, welke zijn de grootste twistpunten en de blinde vlekken? Het boek brengt auteurs en inzichten uit de media- en communicatiewetenschappen, geschiedenis, rechten, politicologie en taal- en letterkunde samen om zo een interdisciplinair verhaal te brengen over media en Vlaamse natievorming.
Keywords
Vlaanderen, Natievorming, Media, Cultuur

Downloads

 • (...).pdf
  • full text (Published version)
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 249.74 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Willems, Gertjan, and Bruno De Wever. “Inleiding.” De Verbeelding van de Leeuw : Een Geschiedenis van Media En Natievorming in Vlaanderen, edited by Gertjan Willems and Bruno De Wever, Peristyle, 2020, pp. 6–18.
APA
Willems, G., & De Wever, B. (2020). Inleiding. In G. Willems & B. De Wever (Eds.), De verbeelding van de leeuw : een geschiedenis van media en natievorming in Vlaanderen (pp. 6–18). Antwerpen: Peristyle.
Chicago author-date
Willems, Gertjan, and Bruno De Wever. 2020. “Inleiding.” In De Verbeelding van de Leeuw : Een Geschiedenis van Media En Natievorming in Vlaanderen, edited by Gertjan Willems and Bruno De Wever, 6–18. Antwerpen: Peristyle.
Chicago author-date (all authors)
Willems, Gertjan, and Bruno De Wever. 2020. “Inleiding.” In De Verbeelding van de Leeuw : Een Geschiedenis van Media En Natievorming in Vlaanderen, ed by. Gertjan Willems and Bruno De Wever, 6–18. Antwerpen: Peristyle.
Vancouver
1.
Willems G, De Wever B. Inleiding. In: Willems G, De Wever B, editors. De verbeelding van de leeuw : een geschiedenis van media en natievorming in Vlaanderen. Antwerpen: Peristyle; 2020. p. 6–18.
IEEE
[1]
G. Willems and B. De Wever, “Inleiding,” in De verbeelding van de leeuw : een geschiedenis van media en natievorming in Vlaanderen, G. Willems and B. De Wever, Eds. Antwerpen: Peristyle, 2020, pp. 6–18.
@incollection{8656521,
 abstract   = {{Inleiding van het boek 'De verbeelding van de leeuw', dat een synthese brengt van het bestaande, tot nog toe erg gefragmenteerde onderzoek naar de rol van media in het Vlaamse natievormingsproces. Hoever staan we vandaag met dit onderzoek, wat zijn de belangrijkste inzichten, welke zijn de grootste twistpunten en de blinde vlekken? Het boek brengt auteurs en inzichten uit de media- en communicatiewetenschappen, geschiedenis, rechten, politicologie en taal- en letterkunde samen om zo een interdisciplinair verhaal te brengen over media en Vlaamse natievorming.}},
 author    = {{Willems, Gertjan and De Wever, Bruno}},
 booktitle  = {{De verbeelding van de leeuw : een geschiedenis van media en natievorming in Vlaanderen}},
 editor    = {{Willems, Gertjan and De Wever, Bruno}},
 isbn     = {{9789082684032}},
 keywords   = {{Vlaanderen,Natievorming,Media,Cultuur}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{6--18}},
 publisher  = {{Peristyle}},
 title    = {{Inleiding}},
 year     = {{2020}},
}