Advanced search
1 file | 6.50 MB Add to list

Sources et perspectives : histoire socio-politique de la justice en Belgique (1795-2005) / Bronnen en perspectieven : sociaal-politieke geschiedenis van justitie in België (1795-2005)

Margo De Koster (UGent) and Karel Velle (UGent)
Editor
(UGent) and (UGent)
Abstract
Deze publicatie bevat de herwerkte bijdragen tot het eerste colloquium van het nieuwe IUAP-netwerk "Justice & Society", georganiseerd door het Rijksarchief, één van de partners van het onderzoeksnetwerk dat gefinancierd wordt door het federaal wetenschapsbeleid. Het colloquium werd georganiseerd op 25 januari 2008 in het gebouw van het Rijksarchief te Louvain-la-Neuve, en betrof de informatiebronnen en de onderzoeksperspectieven in verband met de sociaal-politieke geschiedenis van justitie in België sinds het einde van de 18de eeuw. Eén van de doelstellingen van het IUAP-netwerk is immers alle mogelijke informatiebronnen, ongeacht hun herkomst, vorm en drager, te identificeren, te ontsluiten en via alle mogelijke moderne middelen aan onderzoekers beschikbaar te stellen. In de verschillende bijdragen tot deze acta, stellen de negen jonge doctorandi die binnen het project actief zijn elk kort hun doctoraal onderzoek voor, waarbij ze meer in het bijzonder ingaan op de typologie van het bronnenmateriaal, op de beschikbaarheid of het ontbreken van specifieke bronnen(reeksen), de mogelijkheden en beperkingen voor verwerking en analyse, de lacunes en perspectieven voor het onderzoek e.d.
Keywords
justice history, sources, perspectives

Downloads

  • (...).pdf
    • full text (Published version)
    • |
    • UGent only
    • |
    • PDF
    • |
    • 6.50 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
De Koster, Margo, and Karel Velle, editors. Sources et Perspectives : Histoire Socio-Politique de La Justice En Belgique (1795-2005) / Bronnen En Perspectieven : Sociaal-Politieke Geschiedenis van Justitie in België (1795-2005). Vol. 3, Algemeen Rijksarchief / Archives Générales Du Royaume, 2010.
APA
De Koster, M., & Velle, K. (Eds.). (2010). Sources et perspectives : histoire socio-politique de la justice en Belgique (1795-2005) / Bronnen en perspectieven : sociaal-politieke geschiedenis van justitie in België (1795-2005). Brussel: Algemeen Rijksarchief / Archives Générales Du Royaume.
Chicago author-date
De Koster, Margo, and Karel Velle, eds. 2010. “Sources et Perspectives : Histoire Socio-Politique de La Justice En Belgique (1795-2005) / Bronnen En Perspectieven : Sociaal-Politieke Geschiedenis van Justitie in België (1795-2005).” Brussel: Algemeen Rijksarchief / Archives Générales Du Royaume.
Chicago author-date (all authors)
De Koster, Margo, and Karel Velle, eds. 2010. “Sources et Perspectives : Histoire Socio-Politique de La Justice En Belgique (1795-2005) / Bronnen En Perspectieven : Sociaal-Politieke Geschiedenis van Justitie in België (1795-2005).” Brussel: Algemeen Rijksarchief / Archives Générales Du Royaume.
Vancouver
1.
De Koster M, Velle K, editors. Sources et perspectives : histoire socio-politique de la justice en Belgique (1795-2005) / Bronnen en perspectieven : sociaal-politieke geschiedenis van justitie in België (1795-2005). Vol. 3. Brussel: Algemeen Rijksarchief / Archives Générales Du Royaume; 2010.
IEEE
[1]
M. De Koster and K. Velle, Eds., “Sources et perspectives : histoire socio-politique de la justice en Belgique (1795-2005) / Bronnen en perspectieven : sociaal-politieke geschiedenis van justitie in België (1795-2005),” vol. 3. Algemeen Rijksarchief / Archives Générales Du Royaume, Brussel, 2010.
@book{8652362,
  abstract     = {{Deze publicatie bevat de herwerkte bijdragen tot het eerste colloquium van het nieuwe IUAP-netwerk "Justice & Society", georganiseerd door het Rijksarchief, één van de partners van het onderzoeksnetwerk dat gefinancierd wordt door het federaal wetenschapsbeleid. Het colloquium werd georganiseerd op 25 januari 2008 in het gebouw van het Rijksarchief te Louvain-la-Neuve, en betrof de informatiebronnen en de onderzoeksperspectieven in verband met de sociaal-politieke geschiedenis van justitie in België sinds het einde van de 18de eeuw. Eén van de doelstellingen van het IUAP-netwerk is immers alle mogelijke informatiebronnen, ongeacht hun herkomst, vorm en drager, te identificeren, te ontsluiten en via alle mogelijke moderne middelen aan onderzoekers beschikbaar te stellen. In de verschillende bijdragen tot deze acta, stellen de negen jonge doctorandi die binnen het project actief zijn elk kort hun doctoraal onderzoek voor, waarbij ze meer in het bijzonder ingaan op de  typologie van het bronnenmateriaal, op de beschikbaarheid of het ontbreken van specifieke bronnen(reeksen), de mogelijkheden en beperkingen voor verwerking en analyse, de lacunes en perspectieven voor het onderzoek e.d.}},
  editor       = {{De Koster, Margo and Velle, Karel}},
  isbn         = {{9789057462863}},
  keywords     = {{justice history,sources,perspectives}},
  language     = {{dut,fre}},
  publisher    = {{Algemeen Rijksarchief / Archives Générales Du Royaume}},
  title        = {{Sources et perspectives : histoire socio-politique de la justice en Belgique (1795-2005) / Bronnen en perspectieven : sociaal-politieke geschiedenis van justitie in België (1795-2005)}},
  volume       = {{3}},
  year         = {{2010}},
}