Advanced search
1 file | 3.71 MB Add to list

Tussen schuld en kapitaal : efficiënte risicoverdeling in vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid en de achterstelling van aandeelhoudersvorderingen

Simon Landuyt (UGent)
(2020)
Author
Promoter
(UGent) and (UGent)
Organization
Abstract
In dit proefschrift werd onderzocht op welke wijze risico economisch efficiënt kan worden verdeeld tussen de verschillende stakeholders betrokken bij een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Als kapstok daarvoor werd onderzoek gedaan naar de regels met betrekking tot de achterstelling van aandeelhoudersleningen, een risicoverdelend mechanisme. Met behulp van de economische methode werden de relevante variabelen geïdentificeerd die een dieper inzicht bieden in dit vraagstuk. Vervolgens werd onderzocht of en hoe in verschillende jurisdicties, inclusief België, het positief recht inzake de achterstelling van aandeelhoudersleningen zich verhoudt tot de rechtseconomische bevindingen. Op basis daarvan werd tenslotte een voorstel voor een efficiënte achterstellingsregel geformuleerd.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 3.71 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Landuyt, Simon. Tussen Schuld En Kapitaal : Efficiënte Risicoverdeling in Vennootschappen Met Beperkte Aansprakelijkheid En de Achterstelling van Aandeelhoudersvorderingen. Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie, 2020.
APA
Landuyt, S. (2020). Tussen schuld en kapitaal : efficiënte risicoverdeling in vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid en de achterstelling van aandeelhoudersvorderingen. Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie, Gent.
Chicago author-date
Landuyt, Simon. 2020. “Tussen Schuld En Kapitaal : Efficiënte Risicoverdeling in Vennootschappen Met Beperkte Aansprakelijkheid En de Achterstelling van Aandeelhoudersvorderingen.” Gent: Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie.
Chicago author-date (all authors)
Landuyt, Simon. 2020. “Tussen Schuld En Kapitaal : Efficiënte Risicoverdeling in Vennootschappen Met Beperkte Aansprakelijkheid En de Achterstelling van Aandeelhoudersvorderingen.” Gent: Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie.
Vancouver
1.
Landuyt S. Tussen schuld en kapitaal : efficiënte risicoverdeling in vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid en de achterstelling van aandeelhoudersvorderingen. [Gent]: Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie; 2020.
IEEE
[1]
S. Landuyt, “Tussen schuld en kapitaal : efficiënte risicoverdeling in vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid en de achterstelling van aandeelhoudersvorderingen,” Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie, Gent, 2020.
@phdthesis{8650857,
 abstract   = {{In dit proefschrift werd onderzocht op welke wijze risico economisch efficiënt kan worden verdeeld tussen de verschillende stakeholders betrokken bij een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Als kapstok daarvoor werd onderzoek gedaan naar de regels met betrekking tot de achterstelling van aandeelhoudersleningen, een risicoverdelend mechanisme. Met behulp van de economische methode werden de relevante variabelen geïdentificeerd die een dieper inzicht bieden in dit vraagstuk. Vervolgens werd onderzocht of en hoe in verschillende jurisdicties, inclusief België, het positief recht inzake de achterstelling van aandeelhoudersleningen zich verhoudt tot de rechtseconomische bevindingen. Op basis daarvan werd tenslotte een voorstel voor een efficiënte achterstellingsregel geformuleerd.}},
 author    = {{Landuyt, Simon}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{289}},
 publisher  = {{Universiteit Gent. Faculteit Recht en Criminologie}},
 school    = {{Ghent University}},
 title    = {{Tussen schuld en kapitaal : efficiënte risicoverdeling in vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid en de achterstelling van aandeelhoudersvorderingen}},
 year     = {{2020}},
}