Advanced search
1 file | 1.24 MB Add to list

De 'spin-offbaarheid' van Zonnedorp : over 'Jomme' en de weifelende escapade van de Miekes

(2019) STRIPGIDS (TURNHOUT). 43(5). p.30-34
Author
Organization
Abstract
Van zowat alle stripreeksen die ik rond mijn tiende verslond, verschenen de voorbije jaren spin-offs. Maar hoe zit dat met Jommeke? Als de inwoners van Zonnedorp probleemloos surrealistische kwalen als aangegroeide staarten en slurven overwinnen, zou je verwachten dat ze ook bestand zijn tegen een ingrijpende spin-off. Ja, Griffo schonk ons eind vorig jaar zijn 'Jacht op een voetbal' en in 2017 kwam Philippe Delzenne met een apart album van De Miekes. Maar of de mogelijkheden daarmee al zijn uitgeput, is – potvolkoffie! – een meer dan retorische vraag.
Keywords
comics, spin-off, Flanders, youth culture, Jef Nys, Jommeke

Downloads

 • (...).pdf
  • full text (Published version)
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 1.24 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
De Dobbeleer, Michel. “De ‘spin-Offbaarheid’ van Zonnedorp : Over ‘Jomme’ En de Weifelende Escapade van de Miekes.” STRIPGIDS (TURNHOUT), vol. 43, no. 5, 2019, pp. 30–34.
APA
De Dobbeleer, M. (2019). De “spin-offbaarheid” van Zonnedorp : over “Jomme” en de weifelende escapade van de Miekes. STRIPGIDS (TURNHOUT), 43(5), 30–34.
Chicago author-date
De Dobbeleer, Michel. 2019. “De ‘spin-Offbaarheid’ van Zonnedorp : Over ‘Jomme’ En de Weifelende Escapade van de Miekes.” STRIPGIDS (TURNHOUT) 43 (5): 30–34.
Chicago author-date (all authors)
De Dobbeleer, Michel. 2019. “De ‘spin-Offbaarheid’ van Zonnedorp : Over ‘Jomme’ En de Weifelende Escapade van de Miekes.” STRIPGIDS (TURNHOUT) 43 (5): 30–34.
Vancouver
1.
De Dobbeleer M. De “spin-offbaarheid” van Zonnedorp : over “Jomme” en de weifelende escapade van de Miekes. STRIPGIDS (TURNHOUT). 2019;43(5):30–4.
IEEE
[1]
M. De Dobbeleer, “De ‘spin-offbaarheid’ van Zonnedorp : over ‘Jomme’ en de weifelende escapade van de Miekes,” STRIPGIDS (TURNHOUT), vol. 43, no. 5, pp. 30–34, 2019.
@article{8645234,
 abstract   = {Van zowat alle stripreeksen die ik rond mijn tiende verslond, verschenen de voorbije jaren spin-offs. Maar hoe zit dat met Jommeke? Als de inwoners van Zonnedorp probleemloos surrealistische kwalen als aangegroeide staarten en slurven overwinnen, zou je verwachten dat ze ook bestand zijn tegen een ingrijpende spin-off. Ja, Griffo schonk ons eind vorig jaar zijn 'Jacht op een voetbal' en in 2017 kwam Philippe Delzenne met een apart album van De Miekes. Maar of de mogelijkheden daarmee al zijn uitgeput, is – potvolkoffie! – een meer dan retorische vraag.},
 author    = {De Dobbeleer, Michel},
 issn     = {1783-4287},
 journal   = {STRIPGIDS (TURNHOUT)},
 keywords   = {comics,spin-off,Flanders,youth culture,Jef Nys,Jommeke},
 language   = {dut},
 number    = {5},
 pages    = {30--34},
 title    = {De 'spin-offbaarheid' van Zonnedorp : over 'Jomme' en de weifelende escapade van de Miekes},
 volume    = {43},
 year     = {2019},
}