Advanced search
1 file | 576.60 KB Add to list

De openbare orde als ruggengraat van de juridische methode? Enkele bedenkingen bij Ludo Cornelis’ Openbare orde

Author
Organization
Abstract
Met zijn meest recente boek ‘Openbare orde. Liber amicis’ streeft Ludo Cornelis naar een “precieze en werkzame” omschrijving van het begrip ‘openbare orde’. In de zoektocht naar die omschrijving hanteert hij evenwel een visie op de bronnen van het recht die niet strookt met de wijze waarop de maatschappelijke orde de afgelopen 75 jaar is geëvolueerd. Een andere visie op de bronnen van het recht dringt zich dan ook op. Die visie relativeert het technische belang van begrippen zoals ‘openbare orde’. Maar ook in een dergelijke visie is het besproken werk van grote waarde. Omdat het fundamentele belangen en beginselen (‘essentiële samenlevingswaarden’) identificeert en concretiseert, vormt het werk een interessante bijdrage aan de beoefening van het (privaat)recht.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 576.60 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Peeraer, Frederik. “De Openbare Orde Als Ruggengraat van de Juridische Methode? Enkele Bedenkingen  Bij Ludo Cornelis’ Openbare Orde.” Tijdschrift Voor Privaatrecht, no. 2, 2019, pp. 661–703.
APA
Peeraer, F. (2019). De openbare orde als ruggengraat van de juridische methode? Enkele bedenkingen  bij Ludo Cornelis’ Openbare orde. Tijdschrift Voor Privaatrecht, (2), 661–703.
Chicago author-date
Peeraer, Frederik. 2019. “De Openbare Orde Als Ruggengraat van de Juridische Methode? Enkele Bedenkingen  Bij Ludo Cornelis’ Openbare Orde.” Tijdschrift Voor Privaatrecht, no. 2: 661–703.
Chicago author-date (all authors)
Peeraer, Frederik. 2019. “De Openbare Orde Als Ruggengraat van de Juridische Methode? Enkele Bedenkingen  Bij Ludo Cornelis’ Openbare Orde.” Tijdschrift Voor Privaatrecht (2): 661–703.
Vancouver
1.
Peeraer F. De openbare orde als ruggengraat van de juridische methode? Enkele bedenkingen  bij Ludo Cornelis’ Openbare orde. Tijdschrift voor Privaatrecht. 2019;(2):661–703.
IEEE
[1]
F. Peeraer, “De openbare orde als ruggengraat van de juridische methode? Enkele bedenkingen  bij Ludo Cornelis’ Openbare orde,” Tijdschrift voor Privaatrecht, no. 2, pp. 661–703, 2019.
@article{8642517,
 abstract   = {Met zijn meest recente boek ‘Openbare orde. Liber amicis’ streeft Ludo Cornelis naar een “precieze en werkzame” omschrijving van het begrip ‘openbare orde’. In de zoektocht naar die omschrijving hanteert hij evenwel een visie op de bronnen van het recht die niet strookt met de wijze waarop de maatschappelijke orde de afgelopen 75 jaar is geëvolueerd. Een andere visie op de bronnen van het recht dringt zich dan ook op. Die visie relativeert het technische belang van begrippen zoals ‘openbare orde’. Maar ook in een dergelijke visie is het besproken werk van grote waarde. Omdat het fundamentele belangen en beginselen (‘essentiële samenlevingswaarden’) identificeert en concretiseert, vormt het werk een interessante bijdrage aan de beoefening van het (privaat)recht.},
 author    = {Peeraer, Frederik},
 issn     = {0082-4313},
 journal   = {Tijdschrift voor Privaatrecht},
 language   = {dut},
 number    = {2},
 pages    = {661--703},
 title    = {De openbare orde als ruggengraat van de juridische methode? Enkele bedenkingen bij Ludo Cornelis’ Openbare orde},
 year     = {2019},
}