Advanced search
1 file | 11.43 MB Add to list

Development of frameworks for numerical modelling of corrosion fatigue in offshore structures

(2019)
Author
Promoter
(UGent) and (UGent)
Organization
Abstract
De opwarming van de aarde leidt tot een hogere vraag naar duurzame offshore energiebronnen, waar de ondersteunende structuren last hebben van complexe cyclische belasting en een ernstig corrosieve omgeving. Een van de uitdagingen is de beschrijving van synergetische schade door vermoeiing en corrosie en de bijbehorende duurzaamheidsbeoordeling van de structuren. Dit doctoraatswerk concentreert zich op de numerieke modellering en simulatie van vermoeiingsscheurinitiatie en -propagatie in een offshore-omgeving, en de ontwikkeling van geavanceerde tools voor duurzaamheidanalyse en levensduurschatting voor offshore constructies. Het doel is om gecombineerde schademechanismen van vermoeidheidsbelasting en corrosie te identificeren en om het begrip en de verbeterde voorspellende modellen van gekoppelde vermoeidheidscorrosie-interacties te verbeteren voor de duurzaamheid van offshore constructies. Een innovatief niet-lineair continuum schadeaccumulatiemodel (CDM) wordt voorgesteld voor de initiatie van corrosievermoeiingsscheuren. Een zeer robuust en tijdbesparend algoritme wordt nieuw ontwikkeld om de oriëntatie van “kritieke vlak”-criteria te bepalen. Lineaire elastische breukmechanica wordt geïmplementeerd om driedimensionale arbitraire scheurgroei te simuleren met de uitgebreide eindige-elementenmethode (XFEM) en scheurmappingtechnieken in het commerciële eindige-elementen softwarepakket ABAQUS®. Experimentele validaties worden uitgevoerd en numerieke kaders worden ontwikkeld op basis van de bovengenoemde modellen.
Keywords
corrosion fatigue, fracture mechanics, damage mechanics, numerical modeling

Downloads

 • phd-jiezhang.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 11.43 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Zhang, Jie. Development of Frameworks for Numerical Modelling of Corrosion Fatigue in Offshore Structures. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, 2019.
APA
Zhang, J. (2019). Development of frameworks for numerical modelling of corrosion fatigue in offshore structures. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium.
Chicago author-date
Zhang, Jie. 2019. “Development of Frameworks for Numerical Modelling of Corrosion Fatigue in Offshore Structures.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Chicago author-date (all authors)
Zhang, Jie. 2019. “Development of Frameworks for Numerical Modelling of Corrosion Fatigue in Offshore Structures.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Vancouver
1.
Zhang J. Development of frameworks for numerical modelling of corrosion fatigue in offshore structures. [Ghent, Belgium]: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture; 2019.
IEEE
[1]
J. Zhang, “Development of frameworks for numerical modelling of corrosion fatigue in offshore structures,” Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium, 2019.
@phdthesis{8634070,
 abstract   = {{De opwarming van de aarde leidt tot een hogere vraag naar duurzame offshore energiebronnen, waar de ondersteunende structuren last hebben van complexe cyclische belasting en een ernstig corrosieve omgeving. Een van de uitdagingen is de beschrijving van synergetische schade door vermoeiing en corrosie en de bijbehorende duurzaamheidsbeoordeling van de structuren. Dit doctoraatswerk concentreert zich op de numerieke modellering en simulatie van vermoeiingsscheurinitiatie en -propagatie in een offshore-omgeving, en de ontwikkeling van geavanceerde tools voor duurzaamheidanalyse en levensduurschatting voor offshore constructies. Het doel is om gecombineerde schademechanismen van vermoeidheidsbelasting en corrosie te identificeren en om het begrip en de verbeterde voorspellende modellen van gekoppelde vermoeidheidscorrosie-interacties te verbeteren voor de duurzaamheid van offshore constructies. Een innovatief niet-lineair continuum schadeaccumulatiemodel (CDM) wordt voorgesteld voor de initiatie van corrosievermoeiingsscheuren. Een zeer robuust en tijdbesparend algoritme wordt nieuw ontwikkeld om de oriëntatie van “kritieke vlak”-criteria te bepalen. Lineaire elastische breukmechanica wordt geïmplementeerd om driedimensionale arbitraire scheurgroei te simuleren met de uitgebreide eindige-elementenmethode (XFEM) en scheurmappingtechnieken in het commerciële eindige-elementen softwarepakket ABAQUS®. Experimentele validaties worden uitgevoerd en numerieke kaders worden ontwikkeld op basis van de bovengenoemde modellen.}},
 author    = {{Zhang, Jie}},
 isbn     = {{9789463552820}},
 keywords   = {{corrosion fatigue,fracture mechanics,damage mechanics,numerical modeling}},
 language   = {{eng}},
 pages    = {{xxxii, 1.14, 2.25, 3.64, 4.44, 5.21, 6.46, 7.9}},
 publisher  = {{Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture}},
 school    = {{Ghent University}},
 title    = {{Development of frameworks for numerical modelling of corrosion fatigue in offshore structures}},
 year     = {{2019}},
}