Advanced search
1 file | 5.37 MB Add to list

Transport phenomena and fast pyrolysis in vortex reactors

(2019)
Author
Promoter
(UGent) and (UGent)
Organization
Abstract
Onderzoek en ontwikkeling in de academische en industriële wereld van de chemische technologie zijn gericht op het realiseren van hoge(re) conversies en opbrengsten, en betere presentaties van een industriële eenheid in het algemeen. Terzelfdertijd wordt er gestreefd naar een lager verbruik aan energie en grondstoffen, in een kleiner apparaat, of, samengevat, lagere investeringen. Deze “procesintensifiëring” (PI) werd de voorbije 5 jaren een sterk ontwikkelend onderzoeksthema. De ontwikkeling van vortextechnologie levert een grote bijdrage aan dit onderzoek. Het eerste deel van het proefschrift concentreert zich op de analyse van het reduceren en/of verdwijnen van de primaire en secundaire stromingsprofielen in vortexeenheden wanneer een eerste, kleine hoeveelheid vaste stoffen aan een gasstroom in een vortexeenheid wordt toegevoegd. In het tweede deel van dit werk wordt een experimentele studie van warmteoverdracht in vortexeenheden aangevat, met als belangrijkste doel de ontwikkeling van een warmteoverdrachtscorrelatie. In de experimenten worden sferische Alumina deeltjes verwarmd met een stroom aan warme lucht. In het laatste deel van het voorgestelde doctoraatsonderzoek wordt een mogelijke industriële toepassing van vortexreactoren bestudeerd: de productie van brandstoffen en chemicaliën uit biomassa door snelle pyrolyse.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 5.37 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Kulkarni, Shekhar. Transport Phenomena and Fast Pyrolysis in Vortex Reactors. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, 2019.
APA
Kulkarni, S. (2019). Transport phenomena and fast pyrolysis in vortex reactors. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium.
Chicago author-date
Kulkarni, Shekhar. 2019. “Transport Phenomena and Fast Pyrolysis in Vortex Reactors.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Chicago author-date (all authors)
Kulkarni, Shekhar. 2019. “Transport Phenomena and Fast Pyrolysis in Vortex Reactors.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Vancouver
1.
Kulkarni S. Transport phenomena and fast pyrolysis in vortex reactors. [Ghent, Belgium]: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture; 2019.
IEEE
[1]
S. Kulkarni, “Transport phenomena and fast pyrolysis in vortex reactors,” Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium, 2019.
@phdthesis{8629675,
 abstract   = {Onderzoek en ontwikkeling in de academische en industriële wereld van de chemische technologie zijn gericht op het realiseren van hoge(re) conversies en opbrengsten, en betere presentaties van een industriële eenheid in het algemeen. Terzelfdertijd wordt er gestreefd naar een lager verbruik aan energie en grondstoffen, in een kleiner apparaat, of, samengevat, lagere investeringen. Deze “procesintensifiëring” (PI) werd de voorbije 5 jaren een sterk ontwikkelend onderzoeksthema. De ontwikkeling van vortextechnologie levert een grote bijdrage aan dit onderzoek. Het eerste deel van het proefschrift concentreert zich op de analyse van het reduceren en/of verdwijnen van de primaire en secundaire stromingsprofielen in vortexeenheden wanneer een eerste, kleine hoeveelheid vaste stoffen aan een gasstroom in een vortexeenheid wordt toegevoegd. In het tweede deel van dit werk wordt een experimentele studie van warmteoverdracht in vortexeenheden aangevat, met als belangrijkste doel de ontwikkeling van een warmteoverdrachtscorrelatie. In de experimenten worden sferische Alumina deeltjes verwarmd met een stroom aan warme lucht. In het laatste deel van het voorgestelde doctoraatsonderzoek wordt een mogelijke industriële toepassing van vortexreactoren bestudeerd: de productie van brandstoffen en chemicaliën uit biomassa door snelle pyrolyse.},
 author    = {Kulkarni, Shekhar},
 isbn     = {9789463552844},
 language   = {eng},
 pages    = {200},
 publisher  = {Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture},
 school    = {Ghent University},
 title    = {Transport phenomena and fast pyrolysis in vortex reactors},
 year     = {2019},
}