Advanced search
1 file | 10.18 MB Add to list

Fully integrated rechargeable pedot : PSS energy storage device for smart textiles applications

Ida Nuramdhani (UGent)
(2019)
Author
Promoter
(UGent)
Organization
Abstract
Energievoorziening en opslag is een belangrijk onderdeel van slimme textielsystemen omdat het de vereiste energie levert om het systeem van stroom te voorzien. Deze thesis is een voortzetting van een vorige studie, en was vooral gericht op het verbeteren van de prestaties en het uiterlijk van het onderdeel door de verbetering van de fabricagetechnieken en het onderzoeken van het werkingsprincipe en mechanisme van de TESD component. De ontwikkelde component transformeerde, van de vroegste naar de nieuwste vorm, via vier verschillende en verbeterde fabricagemethoden die de prestaties en het uiterlijk van het apparaat verbeterden. De component met de naam TESD 1.2 THL is de beste vorm van ons textiel-energieopslagonderdeel tot nu toe. Uit de studie van het mechanisme werd complex gedrag van ionische en elektronische oorsprong waargenomen in het grensvlakgebied van het gebruikte geleidende polymeer, PEDOT:PSS. Een grotere verhouding van PEDOT tot PSS, met een hogere soortelijke weerstand, is wenselijk, maar verder onderzoek is nodig. Weerstand tegen wassen van het apparaat en het conceptontwerp voor de integratie van onze TESD in kleding werd ook uitgewerkt. Over het geheel genomen lieten de resultaten veelbelovend potentieel zien voor de verdere ontwikkeling van een op textiel gebaseerd energieopslagapparaat.
Keywords
PEDOT:PSS, smart textiles

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 10.18 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Nuramdhani, Ida. Fully Integrated Rechargeable Pedot : PSS Energy Storage Device for Smart Textiles Applications. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, 2019.
APA
Nuramdhani, I. (2019). Fully integrated rechargeable pedot : PSS energy storage device for smart textiles applications. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent.
Chicago author-date
Nuramdhani, Ida. 2019. “Fully Integrated Rechargeable Pedot : PSS Energy Storage Device for Smart Textiles Applications.” Ghent: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Chicago author-date (all authors)
Nuramdhani, Ida. 2019. “Fully Integrated Rechargeable Pedot : PSS Energy Storage Device for Smart Textiles Applications.” Ghent: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Vancouver
1.
Nuramdhani I. Fully integrated rechargeable pedot : PSS energy storage device for smart textiles applications. [Ghent]: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture; 2019.
IEEE
[1]
I. Nuramdhani, “Fully integrated rechargeable pedot : PSS energy storage device for smart textiles applications,” Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, 2019.
@phdthesis{8629647,
 abstract   = {Energievoorziening en opslag is een belangrijk onderdeel van slimme textielsystemen omdat het de vereiste energie levert om het systeem van stroom te voorzien. Deze thesis is een voortzetting van een vorige studie, en was vooral gericht op het verbeteren van de prestaties en het uiterlijk van het onderdeel door de verbetering van de fabricagetechnieken en het onderzoeken van het werkingsprincipe en mechanisme van de TESD component. De ontwikkelde component transformeerde, van de vroegste naar de nieuwste vorm, via vier verschillende en verbeterde fabricagemethoden die de prestaties en het uiterlijk van het apparaat verbeterden. De component met de naam TESD 1.2 THL is de beste vorm van ons textiel-energieopslagonderdeel tot nu toe. Uit de studie van het mechanisme werd complex gedrag van ionische en elektronische oorsprong waargenomen in het grensvlakgebied van het gebruikte geleidende polymeer, PEDOT:PSS. Een grotere verhouding van PEDOT tot PSS, met een hogere soortelijke weerstand, is wenselijk, maar verder onderzoek is nodig. Weerstand tegen wassen van het apparaat en het conceptontwerp voor de integratie van onze TESD in kleding werd ook uitgewerkt. Over het geheel genomen lieten de resultaten veelbelovend potentieel zien voor de verdere ontwikkeling van een op textiel gebaseerd energieopslagapparaat.},
 author    = {Nuramdhani, Ida},
 isbn     = {9789463552493},
 keywords   = {PEDOT:PSS,smart textiles},
 language   = {eng},
 pages    = {213},
 publisher  = {Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture},
 school    = {Ghent University},
 title    = {Fully integrated rechargeable pedot : PSS energy storage device for smart textiles applications},
 year     = {2019},
}