Advanced search
1 file | 6.18 MB Add to list

Justitie in de steigers : gerechtelijke hervormingen in België : de moeizame weg naar het gerechtelijk wetboek

(2019)
Author
Promoter
(UGent) and (UGent)
Organization
Abstract
Sinds decennia staat het Justitiepaleis van Brussel weer in de steigers. We zijn zelfs op het punt gekomen waarop de oorspronkelijke steigers, bedoeld voor de renovatie, vervangen moesten worden. De renovatiewerken raken nooit voltooid en de stutstellingen zijn een deel van het gebouw geworden. Ondertussen vallen stukken uit de plafonds naar beneden en kampen de kelders met vochtproblemen. Ligt dit aan de kwaliteit van het oorspronkelijke bouwwerk? Of had een renovatie al veel eerder moeten plaatsvinden? Het vormt in elk geval een mooie metafoor voor de geschiedenis van het gerechtelijk recht in België. Dit proefschrift biedt een algemeen overzicht van de evolutie van het gerechtelijk recht in België van het einde van de 18de eeuw tot vandaag, identificeert de menselijke factoren die deze evolutie sturen of stuurden en analyseert de hervormingen (of het gebrek daaraan) in het licht van een strijd tussen verschillende belangengroepen.

Downloads

 • Doctoraat Maarten Vankeersbilck.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 6.18 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Vankeersbilck, Maarten. Justitie in de Steigers : Gerechtelijke Hervormingen in België : De Moeizame Weg Naar Het Gerechtelijk Wetboek. Universitiet Gent. Faculteit Recht en Criminologie, 2019.
APA
Vankeersbilck, M. (2019). Justitie in de steigers : gerechtelijke hervormingen in België : de moeizame weg naar het gerechtelijk wetboek. Universitiet Gent. Faculteit Recht en Criminologie, Gent.
Chicago author-date
Vankeersbilck, Maarten. 2019. “Justitie in de Steigers : Gerechtelijke Hervormingen in België : De Moeizame Weg Naar Het Gerechtelijk Wetboek.” Gent: Universitiet Gent. Faculteit Recht en Criminologie.
Chicago author-date (all authors)
Vankeersbilck, Maarten. 2019. “Justitie in de Steigers : Gerechtelijke Hervormingen in België : De Moeizame Weg Naar Het Gerechtelijk Wetboek.” Gent: Universitiet Gent. Faculteit Recht en Criminologie.
Vancouver
1.
Vankeersbilck M. Justitie in de steigers : gerechtelijke hervormingen in België : de moeizame weg naar het gerechtelijk wetboek. [Gent]: Universitiet Gent. Faculteit Recht en Criminologie; 2019.
IEEE
[1]
M. Vankeersbilck, “Justitie in de steigers : gerechtelijke hervormingen in België : de moeizame weg naar het gerechtelijk wetboek,” Universitiet Gent. Faculteit Recht en Criminologie, Gent, 2019.
@phdthesis{8628833,
 abstract   = {{Sinds decennia staat het Justitiepaleis van Brussel weer in de steigers. We zijn zelfs op het punt gekomen waarop de oorspronkelijke steigers, bedoeld voor de renovatie, vervangen moesten worden. De renovatiewerken raken nooit voltooid en de stutstellingen zijn een deel van het gebouw geworden. Ondertussen vallen stukken uit de plafonds naar beneden en kampen de kelders met vochtproblemen. Ligt dit aan de kwaliteit van het oorspronkelijke bouwwerk? Of had een renovatie al veel eerder moeten plaatsvinden? Het vormt in elk geval een mooie metafoor voor de geschiedenis van het gerechtelijk recht in België. Dit proefschrift biedt een algemeen overzicht van de evolutie van het gerechtelijk recht in België van het einde van de 18de eeuw tot vandaag, identificeert de menselijke factoren die deze evolutie sturen of stuurden en analyseert de hervormingen (of het gebrek daaraan) in het licht van een strijd tussen verschillende belangengroepen.}},
 author    = {{Vankeersbilck, Maarten}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{573}},
 publisher  = {{Universitiet Gent. Faculteit Recht en Criminologie}},
 school    = {{Ghent University}},
 title    = {{Justitie in de steigers : gerechtelijke hervormingen in België : de moeizame weg naar het gerechtelijk wetboek}},
 year     = {{2019}},
}