Advanced search
1 file | 261.01 KB Add to list

Diagnostiek en follow-up van afasie : een introductie in het elektrofysiologisch onderzoek en een klinische toepassing

Elissa-Marie Cocquyt (UGent) , Evelien De Groote (UGent) , Kim De Keyser (UGent) , Jara Stalpaert (UGent) and Miet De Letter (UGent)
(2019) LOGOPEDIE (HERENTALS). 32(4). p.43-50
Author
Organization
Abstract
Elektro-encefalografie (EEG) is een betrouwbare methode om de temporele verwerking van taal op een objectieve en niet-invasieve manier te evalueren. De laatste jaren wordt EEG steeds meer aangewend in klinisch diagnostisch onderzoek. Huidig wetenschappelijk onderzoek legt zich toe op de ontwikkeling en normering van paradigma’s die in staat zijn om robuuste en valide taalgerelateerde event-related potentials (ERP’s) uit te lokken op het niveau van auditief begrip. Deze paradigma’s brengen de spectrotemporele analyse, evenals het fonologisch, semantisch en grammaticaal begrip in kaart. In dit artikel wordt de praktische toepasbaarheid van EEG in het klinisch diagnostisch onderzoek geïllustreerd en kritisch besproken aan de hand van een casus.
Keywords
Elektro-encefalografie, afasie

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 261.01 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Cocquyt, Elissa-Marie, et al. “Diagnostiek En Follow-up van Afasie : Een Introductie in Het Elektrofysiologisch Onderzoek En Een Klinische Toepassing.” LOGOPEDIE (HERENTALS), vol. 32, no. 4, 2019, pp. 43–50.
APA
Cocquyt, E.-M., De Groote, E., De Keyser, K., Stalpaert, J., & De Letter, M. (2019). Diagnostiek en follow-up van afasie : een introductie in het elektrofysiologisch onderzoek en een klinische toepassing. LOGOPEDIE (HERENTALS), 32(4), 43–50.
Chicago author-date
Cocquyt, Elissa-Marie, Evelien De Groote, Kim De Keyser, Jara Stalpaert, and Miet De Letter. 2019. “Diagnostiek En Follow-up van Afasie : Een Introductie in Het Elektrofysiologisch Onderzoek En Een Klinische Toepassing.” LOGOPEDIE (HERENTALS) 32 (4): 43–50.
Chicago author-date (all authors)
Cocquyt, Elissa-Marie, Evelien De Groote, Kim De Keyser, Jara Stalpaert, and Miet De Letter. 2019. “Diagnostiek En Follow-up van Afasie : Een Introductie in Het Elektrofysiologisch Onderzoek En Een Klinische Toepassing.” LOGOPEDIE (HERENTALS) 32 (4): 43–50.
Vancouver
1.
Cocquyt E-M, De Groote E, De Keyser K, Stalpaert J, De Letter M. Diagnostiek en follow-up van afasie : een introductie in het elektrofysiologisch onderzoek en een klinische toepassing. LOGOPEDIE (HERENTALS). 2019;32(4):43–50.
IEEE
[1]
E.-M. Cocquyt, E. De Groote, K. De Keyser, J. Stalpaert, and M. De Letter, “Diagnostiek en follow-up van afasie : een introductie in het elektrofysiologisch onderzoek en een klinische toepassing,” LOGOPEDIE (HERENTALS), vol. 32, no. 4, pp. 43–50, 2019.
@article{8626386,
 abstract   = {{Elektro-encefalografie (EEG) is een betrouwbare methode om de temporele verwerking van taal op een objectieve en niet-invasieve manier te evalueren. De laatste jaren wordt EEG steeds meer aangewend in klinisch diagnostisch onderzoek. Huidig wetenschappelijk onderzoek legt zich toe op de ontwikkeling en normering van paradigma’s die in staat zijn om robuuste en valide taalgerelateerde event-related potentials (ERP’s) uit te lokken op het niveau van auditief begrip. Deze paradigma’s brengen de spectrotemporele analyse, evenals het fonologisch, semantisch en grammaticaal begrip in kaart. In dit artikel wordt de praktische toepasbaarheid van EEG in het klinisch diagnostisch onderzoek geïllustreerd en kritisch besproken aan de hand van een casus.}},
 author    = {{Cocquyt, Elissa-Marie and De Groote, Evelien and De Keyser, Kim and Stalpaert, Jara and De Letter, Miet}},
 issn     = {{1370-706X}},
 journal   = {{LOGOPEDIE (HERENTALS)}},
 keywords   = {{Elektro-encefalografie,afasie}},
 language   = {{dut}},
 number    = {{4}},
 pages    = {{43--50}},
 title    = {{Diagnostiek en follow-up van afasie : een introductie in het elektrofysiologisch onderzoek en een klinische toepassing}},
 volume    = {{32}},
 year     = {{2019}},
}