Advanced search
1 file | 125.83 KB Add to list

Vijfjaarlijkse enquête over profiel en professie van de Belgische journalisten : resultaten (deel 2)

(2019) DE JOURNALIST. p.8-11
Author
Organization
Abstract
Websites zijn voor Belgische journalisten de belangrijkste bron van informatie, maar sociale media hebben in vijf jaar tijd enorm aan belang gewonnen – ook voor de verspreiding van artikels. Dat blijkt uit de vijfjaarlijkse enquête bij de Belgische beroepsjournalisten. 1.302 journalisten namen daar in het voorjaar van 2018 aan deel, dat is een kwart van alle leden van de Nederlandstalige (VVJ) en Franstalige (AJP) beroepsverenigingen. In het vorige nummer van De Journalist schetsten we een beeld van het sociodemografische profiel en de werksituatie van Belgische journalisten. In dit nummer staan we stil bij het journalistieke bronnengebruik, professionele vaardigheden en opvattingen van Belgische journalisten over recente trends en ethische kwesties binnen de journalistiek.
Keywords
journalist, journalistiek, nieuws, enquête, profiel, beroep

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 125.83 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Stroobant, Joyce, et al. “Vijfjaarlijkse Enquête over Profiel En Professie van de Belgische Journalisten : Resultaten (Deel 2).” DE JOURNALIST, no. 220, 2019, pp. 8–11.
APA
Stroobant, J., Van Leuven, S., Raeymaeckers, K., De Vuyst, S., D’Heer, J., & Vanhaelewyn, B. (2019). Vijfjaarlijkse enquête over profiel en professie van de Belgische journalisten : resultaten (deel 2). DE JOURNALIST, (220), 8–11.
Chicago author-date
Stroobant, Joyce, Sarah Van Leuven, Karin Raeymaeckers, Sara De Vuyst, Joke D’Heer, and Bart Vanhaelewyn. 2019. “Vijfjaarlijkse Enquête over Profiel En Professie van de Belgische Journalisten : Resultaten (Deel 2).” DE JOURNALIST, no. 220: 8–11.
Chicago author-date (all authors)
Stroobant, Joyce, Sarah Van Leuven, Karin Raeymaeckers, Sara De Vuyst, Joke D’Heer, and Bart Vanhaelewyn. 2019. “Vijfjaarlijkse Enquête over Profiel En Professie van de Belgische Journalisten : Resultaten (Deel 2).” DE JOURNALIST (220): 8–11.
Vancouver
1.
Stroobant J, Van Leuven S, Raeymaeckers K, De Vuyst S, D’Heer J, Vanhaelewyn B. Vijfjaarlijkse enquête over profiel en professie van de Belgische journalisten : resultaten (deel 2). DE JOURNALIST. 2019;(220):8–11.
IEEE
[1]
J. Stroobant, S. Van Leuven, K. Raeymaeckers, S. De Vuyst, J. D’Heer, and B. Vanhaelewyn, “Vijfjaarlijkse enquête over profiel en professie van de Belgische journalisten : resultaten (deel 2),” DE JOURNALIST, no. 220, pp. 8–11, 2019.
@article{8623463,
 abstract   = {{Websites zijn voor Belgische journalisten de belangrijkste bron van informatie, maar sociale media hebben in vijf jaar tijd enorm aan belang gewonnen – ook voor de verspreiding van artikels. Dat blijkt uit de vijfjaarlijkse enquête bij de Belgische beroepsjournalisten. 1.302 journalisten namen daar in het voorjaar van 2018 aan deel, dat is een kwart van alle leden van de Nederlandstalige (VVJ) en Franstalige (AJP) beroepsverenigingen. In het vorige nummer van De Journalist schetsten we een beeld van het sociodemografische profiel en de werksituatie van Belgische journalisten. In dit nummer staan we stil bij het journalistieke bronnengebruik, professionele vaardigheden en opvattingen van Belgische journalisten over recente trends en ethische kwesties binnen de journalistiek.}},
 author    = {{Stroobant, Joyce and Van Leuven, Sarah and Raeymaeckers, Karin and De Vuyst, Sara and D'Heer, Joke and Vanhaelewyn, Bart}},
 issn     = {{2032-7684}},
 journal   = {{DE JOURNALIST}},
 keywords   = {{journalist,journalistiek,nieuws,enquête,profiel,beroep}},
 language   = {{dut}},
 number    = {{220}},
 pages    = {{8--11}},
 title    = {{Vijfjaarlijkse enquête over profiel en professie van de Belgische journalisten : resultaten (deel 2)}},
 year     = {{2019}},
}