Advanced search
1 file | 4.11 MB Add to list

Het leven eener groote abdij : een film van Carlo Queeckers

Gertjan Willems (UGent) and Steven Jacobs (UGent)
(2019)
Author
Organization
Abstract
Brochure over de film 'Het leven eener groote abdij' (1930) en de cineast Carlo Queeckers. In de late jaren 1920 werd Carlo Queeckers (1906-1969) als een van de belangrijkste Belgische cineasten beschouwd. Helaas zijn de meeste van zijn films verloren gegaan. De enige uitzondering is Het leven eener groote abdij/La vie d’un grand monastère (1930). Aan de hand van geënsceneerde tableaus vertelt deze film de geschiedenis van de Onze-Lieve-Vrouwabdij van Tongerlo, die in 1929 door een zware brand werd geteisterd. Queeckers’ film, die wordt gekenmerkt door een voorliefde voor de long take en voor picturale shotcomposities die aan de vroege Scandinavische film herinneren, is evenwel slechts ten dele bewaard gebleven en zonk volledig weg in de vergetelheid.
Keywords
Carlo Queeckers, Het leven eener groote abdij

Downloads

 • 2019.05 Brochure Het leven eener groote abdij een film van Carlo Queeckers.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 4.11 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Willems, Gertjan, and Steven Jacobs. “Het Leven Eener Groote Abdij : Een Film Van Carlo Queeckers.” 2019 : n. pag. Print.
APA
Willems, G., & Jacobs, S. (2019). Het leven eener groote abdij : een film van Carlo Queeckers. Antwerpen: Universiteit Antwerpen.
Chicago author-date
Willems, Gertjan, and Steven Jacobs. 2019. “Het Leven Eener Groote Abdij : Een Film Van Carlo Queeckers”. Antwerpen: Universiteit Antwerpen.
Chicago author-date (all authors)
Willems, Gertjan, and Steven Jacobs. 2019. “Het Leven Eener Groote Abdij : Een Film Van Carlo Queeckers”. Antwerpen: Universiteit Antwerpen.
Vancouver
1.
Willems G, Jacobs S. Het leven eener groote abdij : een film van Carlo Queeckers. Antwerpen: Universiteit Antwerpen; 2019.
IEEE
[1]
G. Willems and S. Jacobs, “Het leven eener groote abdij : een film van Carlo Queeckers.” Universiteit Antwerpen, Antwerpen, 2019.
@misc{8616387,
 abstract   = {{Brochure over de film 'Het leven eener groote abdij' (1930) en de cineast Carlo Queeckers.
In de late jaren 1920 werd Carlo Queeckers (1906-1969) als een van de belangrijkste Belgische
cineasten beschouwd. Helaas zijn de meeste van zijn films verloren gegaan. De enige uitzondering is Het leven eener groote abdij/La vie d’un grand monastère (1930). Aan de hand van geënsceneerde tableaus vertelt deze film de geschiedenis van de Onze-Lieve-Vrouwabdij van Tongerlo, die in 1929 door een zware brand werd geteisterd. Queeckers’ film, die wordt gekenmerkt door een voorliefde voor de long take en voor picturale shotcomposities die aan de vroege Scandinavische film herinneren, is evenwel slechts ten dele bewaard gebleven en zonk volledig weg in de vergetelheid.}},
 author    = {{Willems, Gertjan and Jacobs, Steven}},
 keywords   = {{Carlo Queeckers,Het leven eener groote abdij}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{22}},
 publisher  = {{Universiteit Antwerpen}},
 title    = {{Het leven eener groote abdij : een film van Carlo Queeckers}},
 year     = {{2019}},
}