Advanced search
1 file | 90.42 KB

Kinderbezoek in de gevangenis van Gent : een aantal reflecties

(2019) FATIK. 26(161). p.14-19
Author
Organization
Abstract
Deze bijdrage is geschreven naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van het kinderbezoek in de gevangenis van Gent, wat uitgebreid gevierd is tijdens een studiedag op 7 december 2018. Dit artikel grijpen we aan als een kans om stil te staan bij de wettelijke context omtrent ‘bezoek van kinderen in de gevangenis’. Daarnaast lichten we toe wat de ervaringen zijn met kinderbezoek en hoe het vorm krijgt in de gevangenis van Gent. Niet elke gedetineerde ouder krijgt echter kinderbezoek. Op basis van drie focusgroepen met gedetineerde ouders waarvan de kinderen niet naar het kinderbezoek komen en een focusgroep met professionelen, bieden we inzicht in de barrières die het krijgen van kinderbezoek in de weg staan. Tot slot zoomen we nog even in op een aantal reflecties die de kinderrechtencommissaris geformuleerd heeft tijdens het slotwoord op de studiedag. Met deze bijdrage hopen we inspiratie te kunnen bieden voor andere gevangenissen.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 90.42 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Brosens, Dorien, Koenraad Polfliet, Louis Favril, Sara Rowaert, Flore Croux, Freya Vander Laenen, and Liesbeth De Donder. 2019. “Kinderbezoek in De Gevangenis Van Gent : Een Aantal Reflecties.” Fatik 26 (161): 14–19.
APA
Brosens, D., Polfliet, K., Favril, L., Rowaert, S., Croux, F., Vander Laenen, F., & De Donder, L. (2019). Kinderbezoek in de gevangenis van Gent : een aantal reflecties. FATIK, 26(161), 14–19.
Vancouver
1.
Brosens D, Polfliet K, Favril L, Rowaert S, Croux F, Vander Laenen F, et al. Kinderbezoek in de gevangenis van Gent : een aantal reflecties. FATIK. 2019;26(161):14–9.
MLA
Brosens, Dorien et al. “Kinderbezoek in De Gevangenis Van Gent : Een Aantal Reflecties.” FATIK 26.161 (2019): 14–19. Print.
@article{8611207,
 abstract   = {Deze bijdrage is geschreven naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van het kinderbezoek in de gevangenis van Gent, wat uitgebreid gevierd is tijdens een studiedag op 7 december 2018. Dit artikel grijpen we aan als een kans om stil te staan bij de wettelijke context omtrent {\textquoteleft}bezoek van kinderen in de gevangenis{\textquoteright}. Daarnaast lichten we toe wat de ervaringen zijn met kinderbezoek en hoe het vorm krijgt in de gevangenis van Gent. Niet elke gedetineerde ouder krijgt echter kinderbezoek. Op basis van drie focusgroepen met gedetineerde ouders waarvan de kinderen niet naar het kinderbezoek komen en een focusgroep met professionelen, bieden we inzicht in de barri{\`e}res die het krijgen van kinderbezoek in de weg staan. Tot slot zoomen we nog even in op een aantal reflecties die de kinderrechtencommissaris geformuleerd heeft tijdens het slotwoord op de studiedag. Met deze bijdrage hopen we inspiratie te kunnen bieden voor andere gevangenissen.},
 author    = {Brosens, Dorien and Polfliet, Koenraad and Favril, Louis and Rowaert, Sara and Croux, Flore and Vander Laenen, Freya and De Donder, Liesbeth},
 issn     = {0772-5167},
 journal   = {FATIK},
 language   = {dut},
 number    = {161},
 pages    = {14--19},
 title    = {Kinderbezoek in de gevangenis van Gent : een aantal reflecties},
 volume    = {26},
 year     = {2019},
}