Advanced search
1 file | 2.07 MB Add to list

Jongeren in cijfers en letters 4 : bevindingen uit de JOP-monitor 4, de JOP-kindmonitor en de JOP-schoolmonitor 2

(2019)
Editor
(UGent) , Stefaan Pleysier, Johan Put, (UGent) and Bram Spruyt
Organization
Project
Abstract
In 2018 voerde het Jeugdonderzoeksplatform (JOP) in opdracht van minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel, Sven Gatz, drie studies uit met als doel de leefwereld, de levensomstandigheden en het gedrag van jongeren in Vlaanderen en Brussel in kaart te brengen. In totaal werden meer dan 11.000 jongeren tussen 10 en 25 jaar bevraagd over een breed palet aan thema’s. Jongeren in cijfers en letters. Bevindingen uit de JOP-monitor 4, de JOP-kindmonitor en de JOP-schoolmonitor 2 maakt de eerste bevindingen van die studies bekend. Thema’s die aan bod komen zijn: schoolbeleving, dader- en slachtofferschap, interetnische relaties, welbevinden, politieke interesse en betrokkenheid, vrijetijdsbesteding en genderidentiteit en -attitudes. Waar dat mogelijk is, wordt de verbinding gelegd met de resultaten uit vorige afnames van de JOP-monitor en de JOP-schoolmonitor. Dit boek biedt een schat aan recent cijfermateriaal over het leven van jongeren en vormt dan ook een inspiratiebron voor al wie over jongeren denkt, met jongeren werkt of zijn kennis over de jeugd in Vlaanderen en de grootsteden wil verruimen.
Keywords
Jongeren, leefwereld, maatschappelijke attitudes

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 2.07 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Bradt, Lieve et al., eds. “Jongeren in Cijfers En Letters 4 : Bevindingen Uit De JOP-monitor 4, De JOP-kindmonitor En De JOP-schoolmonitor 2.” 2019 : n. pag. Print.
APA
Bradt, L., Pleysier, S., Put, J., Siongers, J., & Spruyt, B. (Eds.). (2019). Jongeren in cijfers en letters 4 : bevindingen uit de JOP-monitor 4, de JOP-kindmonitor en de JOP-schoolmonitor 2. Leuven: ACCO.
Chicago author-date
Bradt, Lieve, Stefaan Pleysier, Johan Put, Jessy Siongers, and Bram Spruyt, eds. 2019. “Jongeren in Cijfers En Letters 4 : Bevindingen Uit De JOP-monitor 4, De JOP-kindmonitor En De JOP-schoolmonitor 2”. Leuven: ACCO.
Chicago author-date (all authors)
Bradt, Lieve, Stefaan Pleysier, Johan Put, Jessy Siongers, and Bram Spruyt, eds. 2019. “Jongeren in Cijfers En Letters 4 : Bevindingen Uit De JOP-monitor 4, De JOP-kindmonitor En De JOP-schoolmonitor 2”. Leuven: ACCO.
Vancouver
1.
Bradt L, Pleysier S, Put J, Siongers J, Spruyt B, editors. Jongeren in cijfers en letters 4 : bevindingen uit de JOP-monitor 4, de JOP-kindmonitor en de JOP-schoolmonitor 2. Leuven: ACCO; 2019.
IEEE
[1]
L. Bradt, S. Pleysier, J. Put, J. Siongers, and B. Spruyt, Eds., “Jongeren in cijfers en letters 4 : bevindingen uit de JOP-monitor 4, de JOP-kindmonitor en de JOP-schoolmonitor 2.” ACCO, Leuven, 2019.
@book{8609397,
 abstract   = {In 2018 voerde het Jeugdonderzoeksplatform (JOP) in opdracht van minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel, Sven Gatz, drie studies uit met als doel de leefwereld, de levensomstandigheden en het gedrag van jongeren in Vlaanderen en Brussel in kaart te brengen. In totaal werden meer dan 11.000 jongeren tussen 10 en 25 jaar bevraagd over een breed palet aan thema’s. Jongeren in cijfers en letters. Bevindingen uit de JOP-monitor 4, de JOP-kindmonitor en de JOP-schoolmonitor 2 maakt de eerste bevindingen van die studies bekend. Thema’s die aan bod komen zijn: schoolbeleving, dader- en slachtofferschap, interetnische relaties, welbevinden, politieke interesse en betrokkenheid, vrijetijdsbesteding en genderidentiteit en -attitudes. Waar dat mogelijk is, wordt de verbinding gelegd met de resultaten uit vorige afnames van de JOP-monitor en de JOP-schoolmonitor. Dit boek biedt een schat aan recent cijfermateriaal over het leven van jongeren en vormt dan ook een inspiratiebron voor al wie over jongeren denkt, met jongeren werkt of zijn kennis over de jeugd in Vlaanderen en de grootsteden wil verruimen.},
 editor    = {Bradt, Lieve and Pleysier, Stefaan and Put, Johan and Siongers, Jessy and Spruyt, Bram},
 isbn     = {9789463792233},
 keywords   = {Jongeren,leefwereld,maatschappelijke attitudes},
 language   = {dut},
 pages    = {280},
 publisher  = {ACCO},
 title    = {Jongeren in cijfers en letters 4 : bevindingen uit de JOP-monitor 4, de JOP-kindmonitor en de JOP-schoolmonitor 2},
 url     = {www.jeugdonderzoeksplatform.be},
 year     = {2019},
}