Advanced search
1 file | 1.66 MB

Verleden en toekomst van de ambtelijke status in Europees perspectief

Author
Organization
Abstract
Op 9 maart 2017 is de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren bekrachtigd. Vanaf 1 januari 2020, de streefdatum van inwerkingtreding van deze wet, wordt de eenzijdige aanstelling van ambtenaren verruild voor een arbeidsovereenkomst. Hoewel de discussie over handhaving van de publiekrechtelijke aanstelling van ambtenaren grotendeels beslecht lijkt te zijn, resteren nog talloze vragen rondom de op handen zijn de normalisering, en dringen nieuwe vragen zich op. Daarbij valt te denken aan ambtelijke kernwaarden en integriteit, de verambtelijking van het private ontslagrecht, de sociale zekerheid, de aansprakelijkheid van ambtenarenwerkgevers, rechtsbescherming, bewijsrecht, het arbeidsvoorwaardenoverleg, het overgangsrecht, het Europees perspectief – en wat er gebeurt met ambtenaren die de normaliseringsdans ontspringen. In deze bundel wordt de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren, alsmede de gevolgen van deze wet voor de positie van de ambtenaar, belicht vanuit deze verschillende perspectieven. Ter gelegenheid van de themabijeenkomst op 11 januari 2018, geheel gewijd aan de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren, is deze bundel gepresenteerd aan de leden van de Vereniging Ambtenaar & Recht.
Keywords
ambtenaar

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 1.66 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
De Becker, Alexander. 2018. “Verleden En Toekomst Van De Ambtelijke Status in Europees Perspectief.” In Van Ambtenaar Naar Ambtenaar : De Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren, 3:251–268. Weert, Nederland: Celsus.
APA
De Becker, A. (2018). Verleden en toekomst van de ambtelijke status in Europees perspectief. Van ambtenaar naar ambtenaar : de wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Vol. 3, pp. 251–268). Weert, Nederland: Celsus.
Vancouver
1.
De Becker A. Verleden en toekomst van de ambtelijke status in Europees perspectief. Van ambtenaar naar ambtenaar : de wet normalisering rechtspositie ambtenaren. Weert, Nederland: Celsus; 2018. p. 251–68.
MLA
De Becker, Alexander. “Verleden En Toekomst Van De Ambtelijke Status in Europees Perspectief.” Van Ambtenaar Naar Ambtenaar : De Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren. Vol. 3. Weert, Nederland: Celsus, 2018. 251–268. Print.
@incollection{8605158,
 abstract   = {Op 9 maart 2017 is de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren bekrachtigd. Vanaf 1 januari 2020, de streefdatum van inwerkingtreding van deze wet, wordt de eenzijdige aanstelling van ambtenaren verruild voor een arbeidsovereenkomst.

Hoewel de discussie over handhaving van de publiekrechtelijke aanstelling van ambtenaren grotendeels beslecht lijkt te zijn, resteren nog talloze vragen rondom de op handen zijn de normalisering, en dringen nieuwe vragen zich op. Daarbij valt te denken aan ambtelijke kernwaarden en integriteit, de verambtelijking van het private ontslagrecht, de sociale zekerheid, de aansprakelijkheid van ambtenarenwerkgevers, rechtsbescherming, bewijsrecht, het arbeidsvoorwaardenoverleg, het overgangsrecht, het Europees perspectief -- en wat er gebeurt met ambtenaren die de normaliseringsdans ontspringen.

In deze bundel wordt de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren, alsmede de gevolgen van deze wet voor de positie van de ambtenaar, belicht vanuit deze verschillende perspectieven. Ter gelegenheid van de themabijeenkomst op 11 januari 2018, geheel gewijd aan de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren, is deze bundel gepresenteerd aan de leden van de Vereniging Ambtenaar \& Recht.},
 author    = {De Becker, Alexander},
 booktitle  = {Van ambtenaar naar ambtenaar : de wet normalisering rechtspositie ambtenaren},
 isbn     = {9789088632198 },
 language   = {dut},
 pages    = {251--268},
 publisher  = {Celsus},
 series    = {Vereniging Ambtenaar \& Recht},
 title    = {Verleden en toekomst van de ambtelijke status in Europees perspectief},
 url     = {https://www.managementboek.nl/boek/9789088632198/van-ambtenaar-naar-ambtenaar-barentsen},
 volume    = {3},
 year     = {2018},
}