Advanced search

Piraterijbestrijding en het EVRM: conflicten en mogelijke oplossingen

Klaas Willaert (UGent)
Author
Organization
Abstract
Hoewel dit weinig belicht wordt, blijken mensenrechtenbescherming en piraterijbestrijding niet altijd hand in hand te gaan. Enkele recente zaken voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens maakten duidelijk dat de mensenrechtenproblematiek een steeds prominentere rol speelt bij de aanhouding, vervolging en berechting van piraten, maar het is maar de vraag of dit alle staten wakker heeft geschud. In dit artikel wordt nagegaan wanneer detentie van piraterijverdachten het recht op vrijheid van deze individuen schendt en wordt tevens geanalyseerd onder welke omstandigheden een overdracht van piraterijverdachten als een inbreuk op het principe van non-refoulement wordt gezien. De statenpraktijk wordt in kaart gebracht en er wordt afgewogen welke verbeteringen kunnen worden aangebracht om mensenrechtenschendingen in de toekomst te vermijden.
Keywords
piraterij, detentie, overdracht, recht op vrijheid, non-refoulement

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Willaert, Klaas. 2019. “Piraterijbestrijding En Het EVRM: Conflicten En Mogelijke Oplossingen.” Nederlands Tijdschrift Voor De Mensenrechten.
APA
Willaert, Klaas. (2019). Piraterijbestrijding en het EVRM: conflicten en mogelijke oplossingen. NEDERLANDS TIJDSCHRIFT VOOR DE MENSENRECHTEN.
Vancouver
1.
Willaert K. Piraterijbestrijding en het EVRM: conflicten en mogelijke oplossingen. NEDERLANDS TIJDSCHRIFT VOOR DE MENSENRECHTEN. Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten; 2019;
MLA
Willaert, Klaas. “Piraterijbestrijding En Het EVRM: Conflicten En Mogelijke Oplossingen.” NEDERLANDS TIJDSCHRIFT VOOR DE MENSENRECHTEN (2019): n. pag. Print.
@article{8587245,
 abstract   = {Hoewel dit weinig belicht wordt, blijken mensenrechtenbescherming en piraterijbestrijding niet altijd hand in hand te gaan. Enkele recente zaken voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens maakten duidelijk dat de mensenrechtenproblematiek een steeds prominentere rol speelt bij de aanhouding, vervolging en berechting van piraten, maar het is maar de vraag of dit alle staten wakker heeft geschud. In dit artikel wordt nagegaan wanneer detentie van piraterijverdachten het recht op vrijheid van deze individuen schendt en wordt tevens geanalyseerd onder welke omstandigheden een overdracht van piraterijverdachten als een inbreuk op het principe van non-refoulement wordt gezien. De statenpraktijk wordt in kaart gebracht en er wordt afgewogen welke verbeteringen kunnen worden aangebracht om mensenrechtenschendingen in de toekomst te vermijden.},
 author    = {Willaert, Klaas},
 issn     = {0167-8434},
 journal   = {NEDERLANDS TIJDSCHRIFT VOOR DE MENSENRECHTEN},
 keyword   = {piraterij,detentie,overdracht,recht op vrijheid,non-refoulement},
 language   = {dut},
 publisher  = {Nederlands Juristen Comit{\'e} voor de Mensenrechten},
 title    = {Piraterijbestrijding en het EVRM: conflicten en mogelijke oplossingen},
 year     = {2019},
}