Advanced search
1 file | 140.76 KB Add to list

Suïcidepreventie in de Belgische gevangenissen : een stand van zaken

Louis Favril (UGent) and Freya Vander Laenen (UGent)
(2018) NEURON. 23(9). p.20-23
Author
Organization
Abstract
In België telt de gevangenispopulatie ongeveer tienduizend personen. In vergelijking met personen in de vrije samenleving hebben deze gedetineerden een sterk verhoogd risico om te overlijden door zelfdoding. Belgisch onderzoek naar deze problematiek staat nog in zijn kinderschoenen. Nochtans is een goed zicht op zaken een voorwaarde om wetenschappelijk gefundeerde preventiemaatregelen te ontwikkelen. In dit artikel belichten we de tussenstand van een lopende studie aan de Universiteit Gent naar suïcidaliteit in detentie. De voorlopige bevindingen bieden alvast belangrijke inzichten voor de preventie van suïcide in de Belgische gevangenissen en vormen een eerste aanzet voor de ontwikkeling van een suïcidepreventiebeleid op nationaal niveau.

Downloads

 • Favril18d.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 140.76 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Favril, Louis, and Freya Vander Laenen. “Suïcidepreventie in De Belgische Gevangenissen : Een Stand Van Zaken.” NEURON 23.9 (2018): 20–23. Print.
APA
Favril, L., & Vander Laenen, F. (2018). Suïcidepreventie in de Belgische gevangenissen : een stand van zaken. NEURON, 23(9), 20–23.
Chicago author-date
Favril, Louis, and Freya Vander Laenen. 2018. “Suïcidepreventie in De Belgische Gevangenissen : Een Stand Van Zaken.” Neuron 23 (9): 20–23.
Chicago author-date (all authors)
Favril, Louis, and Freya Vander Laenen. 2018. “Suïcidepreventie in De Belgische Gevangenissen : Een Stand Van Zaken.” Neuron 23 (9): 20–23.
Vancouver
1.
Favril L, Vander Laenen F. Suïcidepreventie in de Belgische gevangenissen : een stand van zaken. NEURON. 2018;23(9):20–3.
IEEE
[1]
L. Favril and F. Vander Laenen, “Suïcidepreventie in de Belgische gevangenissen : een stand van zaken,” NEURON, vol. 23, no. 9, pp. 20–23, 2018.
@article{8584207,
 abstract   = {In België telt de gevangenispopulatie ongeveer tienduizend personen. In vergelijking met personen in de vrije samenleving hebben deze gedetineerden een sterk verhoogd risico om te overlijden door zelfdoding. Belgisch onderzoek naar deze problematiek staat nog in zijn kinderschoenen. Nochtans is een goed zicht op zaken een voorwaarde om wetenschappelijk gefundeerde preventiemaatregelen te ontwikkelen. In dit artikel belichten we de tussenstand van een lopende studie aan de Universiteit Gent naar suïcidaliteit in detentie. De voorlopige bevindingen bieden alvast belangrijke inzichten voor de preventie van suïcide in de Belgische gevangenissen en vormen een eerste aanzet voor de ontwikkeling van een suïcidepreventiebeleid op nationaal niveau.},
 author    = {Favril, Louis and Vander Laenen, Freya},
 issn     = {1372-4185},
 journal   = {NEURON},
 language   = {dut},
 number    = {9},
 pages    = {20--23},
 title    = {Suïcidepreventie in de Belgische gevangenissen : een stand van zaken},
 volume    = {23},
 year     = {2018},
}