Advanced search
1 file | 2.10 MB Add to list

Dissonante stemmen : het Poolse theater als een ruimte voor verzet tegen sluipend autoritarisme

(2018) ETCETERA. p.57-62
Author
Organization
Abstract
Censuur van overheidswege, rellen en zelfs pogingen tot aanslagen: in Polen heerst de afgelopen jaren een vijandig klimaat ten opzichte van hedendaags theater. De Poolse scene lijkt in korte tijd een politiek strijdveld te zijn geworden, soms zelfs letterlijk. De situatie in Polen vandaag is urgent, en dat lijkt een catalysator te zijn voor een heropleving van dissident, politiek theater. Het experimentele theater in Polen lijkt meer en meer een ruimte te worden voor verzet tegen sluipend autoritarisme. In dit onderzoeksartikel gekeken naar hoe het zover kwam, en hoe de Poolse theaterwereld daarop reageert.
Keywords
theatre studies, performance theory, polish studies, poland, polen, teatr powszechny

Downloads

 • Dissonante stemmen - Jonas Vanderschueren.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 2.10 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Vanderschueren, Jonas. “Dissonante Stemmen : Het Poolse Theater Als Een Ruimte Voor Verzet Tegen Sluipend Autoritarisme.” ETCETERA, no. 152, 2018, pp. 57–62.
APA
Vanderschueren, J. (2018). Dissonante stemmen : het Poolse theater als een ruimte voor verzet tegen sluipend autoritarisme. ETCETERA, (152), 57–62.
Chicago author-date
Vanderschueren, Jonas. 2018. “Dissonante Stemmen : Het Poolse Theater Als Een Ruimte Voor Verzet Tegen Sluipend Autoritarisme.” ETCETERA, no. 152: 57–62.
Chicago author-date (all authors)
Vanderschueren, Jonas. 2018. “Dissonante Stemmen : Het Poolse Theater Als Een Ruimte Voor Verzet Tegen Sluipend Autoritarisme.” ETCETERA (152): 57–62.
Vancouver
1.
Vanderschueren J. Dissonante stemmen : het Poolse theater als een ruimte voor verzet tegen sluipend autoritarisme. ETCETERA. 2018;(152):57–62.
IEEE
[1]
J. Vanderschueren, “Dissonante stemmen : het Poolse theater als een ruimte voor verzet tegen sluipend autoritarisme,” ETCETERA, no. 152, pp. 57–62, 2018.
@article{8582093,
 abstract   = {{Censuur van overheidswege, rellen en zelfs pogingen tot aanslagen: in Polen heerst de afgelopen jaren een vijandig klimaat ten opzichte van hedendaags theater. De Poolse scene lijkt in korte tijd een politiek strijdveld te zijn geworden, soms zelfs letterlijk. De situatie in Polen vandaag is urgent, en dat lijkt een catalysator te zijn voor een heropleving van dissident, politiek theater. Het experimentele theater in Polen lijkt meer en meer een ruimte te worden voor verzet tegen sluipend autoritarisme. In dit onderzoeksartikel gekeken naar hoe het zover kwam, en hoe de Poolse theaterwereld daarop reageert.}},
 author    = {{Vanderschueren, Jonas}},
 issn     = {{0774-2738}},
 journal   = {{ETCETERA}},
 keywords   = {{theatre studies,performance theory,polish studies,poland,polen,teatr powszechny}},
 language   = {{dut}},
 number    = {{152}},
 pages    = {{57--62}},
 title    = {{Dissonante stemmen : het Poolse theater als een ruimte voor verzet tegen sluipend autoritarisme}},
 url     = {{https://e-tcetera.be/dissonante-stemmen/}},
 year     = {{2018}},
}